Sedat Peker birden bire ortadan kayboldu

2 dk okuma
Sedat Peker birden bire ortadan kayboldu

Hızlı Özet

Sedat Peker’in kendisine yönelik baskı kurulacağı ve iletişim kanallarının kapatılacağı yönünde kaygı içinde olduğunu belirten Barkın, “Bu dört – beş günlük kesinti bu kaygının haklılığını gösteriyor sanki” diye konuştu.






Sedat Peker'den 5 gündür haber alınamıyor!



Yurt dışından sosyal medya yayınları yapan organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın, müvekkiliyle beş gündür görüşemediğini açıkladı.



Yurt dışından sosyal medya yayınları yapan organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in avukatı Barkın, daha önce görüştüğü telefondan yanıt alamadığını açıkladı. Barkın’ın bu açıklaması, Peker’in sadece dijital tecrit değil, fiziki tecritte olabileceğini gündeme getirdi.



Barkın, dün akşam Tele1’de gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu’nun moderatörlüğündeki “Anında Manşet” programına katıldı. Barkın, programda Peker’e yönelik “dijital tecrit” uygulandığı yönündeki gelişmeleri değerlendirdi.



Barkın, şöyle konuştu:



“Kendisine ulaşılamadığı haberinin kamuoyu gündemine gelmesinden bir gün önce devam eden bir davası ile ilgili kendisiyle iletişim kurmuştum. O günden bugüne kadar bir iletişim kurmadım. Sadece yakınındaki bir kimse aracılığıyla bir Whatsapp mesajıyla bir dosyaya dair bir iddianame talep edildi benden. Dolayısıyla beşinci, altıncı günü buldu benim kendisiyle iletişim kurmamamın üzerinden geçen.”



Barkın, Türkiye’deki davalarıyla ilgili olarak kendisine ulaşması gerektiği ama ulaşamadığı yönündeki soruyu yanıtlarken, “Evet, zaten Türkiye dışında kendisiyle ilgili yürüyen bir dava yok. Türkiye’de yürüyen davalar var. O davalarda kendisiyle ilgili iki tane kırmızı bülten talebi var. Bu davalarda kendisine ben vekillik ediyorum” dedi.



Sedat Peker’in kendisine yönelik baskı kurulacağı ve iletişim kanallarının kapatılacağı yönünde kaygı içinde olduğunu belirten Barkın, “Bu dört – beş günlük kesinti bu kaygının haklılığını gösteriyor sanki” diye konuştu.



Barkın, Peker’in yakınındakilerin iletişim numaralarına sahip olmadığını söylerken, “Sanırım dün, Birleşik Arap Emirlikleri’nden bir telefon numarası kendisinin yakını olduğum bir kimsenin devam eden iki davada iddianame talebine karşılık verdim. Dolayısıyla yakınındakilerin iletişim numaraları bende yok. Kendisi de zaten avukatlarıyla aracısız iletişim kuran bir kimse. Diğerlerinin böyle bir tecride maruz kalıp kalmadığı konusunda bilgim yok” ifadesini kullandı.



Barkın, “Sedat Peker’e yönelik sadece dijital tecrit değil, fiziki bir tecrit uygulanıp uygulanmadığı” yönündeki soruyu yanıtlarken, “Ben bir kez bile görüşmedim. Dijital tecrit uygulandığı ifade edilen günden bir gün önce telefonla görüştüm. O günden bugüne benimle telefonla irtibat kurulmadığı gibi benim önceden iletişim kurduğum telefon numarasından da yanıt alamadım” açıklamasını yaptı.



 




Bu haber 1618 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlçeyi ayağa kaldıran anıt yıkımı
Gündem

İlçeyi ayağa kaldıran anıt yıkımı

Sancaktepe Belediyesi tarafından ilçe merkezinde bulunan ve üzerinde Selçuklu simgesi, Osmanlı tuğrası ile ayyıldızın yer aldığı anıtın söküm sırasında ortaya çıkan görüntüler büyük tepki çekti. 

Habervitrini10932 Görüntüleme
Trump'ın korku dolu anları! Kuşu dron sanınca büyük panik yaşadı
Gündem
#Donald Trump

Trump'ın korku dolu anları! Kuşu dron sanınca büyük panik yaşadı

ABD Başkanı Donald Trump, konuşma yaptığı sırada gökyüzündeki bir kuşu dron sanınca kısa süreli panik yaşadı. Trump, “Onun bir dron olduğunu düşündüm. Bugünlerde onları her boyutta yapıyorlar. Çok yıkıcı olabilirler” ifadelerini kullandı. Görüntüler sosyal medyada gündem olurken, olay Trump’ın son dönemde sık sık dile getirdiği “gizemli dron” tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

Habervitrini12559 Görüntüleme
İlçe Tarım ve Orman Müdürü kayıplara karıştı..600 milyonluk vurgun!
Gündem

İlçe Tarım ve Orman Müdürü kayıplara karıştı..600 milyonluk vurgun!

Giresun'un Dereli ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde yaklaşık 600 milyon lira kamu zararına yol açarak yolsuzluk yapıldığı iddia edilen işlemler Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) incelemeleriyle ortaya çıktı. Olayla ilgili ise adli ve idari soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.

Habervitrini10448 Görüntüleme
Destici'den Ahmet Türk'e çok sert tepki: Defolup gidersin
Gündem
#Mustafa Destici#Ahmet Türk

Destici'den Ahmet Türk'e çok sert tepki: Defolup gidersin

Eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün, Amed Sportif Faaliyetler’in Süper Lig’e yükselmesinin ardından yaptığı “Kürdistan’ın bir takımı Süper Lig’e çıktı” açıklaması büyük tartışma çıkardı. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Destici, Ahmet Türk’ün açıklamasını alıntılayarak, “Ne Kürdistan’ı lan! Burası Türkiye Cumhuriyeti! Beğenmiyorsan defolup gidersin” ifadelerini kullandı.

Habervitrini12870 Görüntüleme