Selçuk Bayraktar, Azerbaycan kanalında TB3 adlı yeni SİHA'yı anlattı

2 dk okuma
Selçuk Bayraktar, Azerbaycan kanalında TB3 adlı yeni SİHA'yı anlattı

Hızlı Özet

Başarısı ile Dağlık Karabağ zaferinin sembolü haline gelen Türk SİHA'larının mimarı Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından makamında ağırlandı.






Bir Azerbaycan kanalına konuşan Bayraktar, TB3'ün özelliklerini anlattı. Bayraktar, dünyada artık son insanlı savaş uçaklarının üretildiğini söyledi.




Başarısı ile Dağlık Karabağ zaferinin sembolü haline gelen Türk SİHA'larının mimarı Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından makamında ağırlandı.




İlham Aliyev tarafından madalya ile ödüllendirilen Bayraktar, Azerbaycan televizyonuna bir de röportaj verdi.





"GEMİ PLATFORMLARINA İNİP KALKABİLECEK"



TB3 adlı yeni SİHA'yı anlatan Bayraktar, üzerinde çalışılan insansız savunma araçları hakkında bilgi verdi.



Üzerinde çalışmaların sürdüğü yeni aracın gemi platformlarına inip kalkabileceğini belirten Bayraktar, "Bayraktar TB3 diye uçak gemisine inip kalkan, yani gemi platformlarına da inip kalkan ve o sınıfta benzeri olmayan bir uçak da geliştiriliyor. Kanatları katlanıyor, uçak gemisine iniyor, biraz daha ağır, 1200 kilo civarında mühimmatlar taşıyabiliyor." dedi.



"DÜNYADA SON İNSANLI ARAÇLAR ÜRETİLİYOR"



Artık dünyada son insanlı savaş uçaklarının yapıldığını belirten Bayraktar, insansız araçların sadece havada değil karada ve suda da geliştirilme aşamasında olduğunu sözlerine ekledi.



Selçuk Bayraktar, "Bunun yanında insansız deniz araçları çalışmaları yapan firmalar var ülkemizde. Onlar da çok önemli.  Bugün artık insanlı tanklar yerine akıllı, daha hafif, hızlı, dinamik hareket eden kara araçları konuşuluyor. Benzer şey savaş uçakları için de geçerli. Artık dünyada insanlı son savaş uçakları yapılıyor. Bundan sonra nasıl ki tüm dünya Karabağ muharebesi Türk ordularının  SİHA'larla kazandığı zafer diye adlandırılıyor... Maharetini gördü. Savaş uçaklarına da benzer bir şey geliyor.  Yani insansız savaş uçakları geliyor. O alanda çalışmalarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.




Bu haber 614 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Afrika sıcakları geliyor! Termometreler 43 dereceyi gösterecek
Gündem

Afrika sıcakları geliyor! Termometreler 43 dereceyi gösterecek

Türkiye, hafta sonundan itibaren Afrika üzerinden gelecek sıcak hava dalgasının etkisi altına girecek. Hava sıcaklıklarının birçok kentte mevsim normallerinin üzerine çıkması beklenirken, Ege'de termometrelerin 43 dereceyi göstermesi öngörülüyor. Uzmanlar ise artan sıcaklıklarla birlikte orman yangını riskine karşı uyarıda bulunuyor.

Habervitrini10775 Görüntüleme
Hakan Fidan darbe girişimi ihbarını alır almaz Muhsin Köse'yi aramış: Serseri mayın var
Gündem

Hakan Fidan darbe girişimi ihbarını alır almaz Muhsin Köse'yi aramış: Serseri mayın var

15 Temmuz hain darbe girişimini FETÖ'cülerin oyunlarını anlatan Asırlık Gece belgeselinde dikkat çeken detaylar yer aldı. Hakan Fidan istibarat alır almaz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekibini aradığını belirtirken, Cumhurbaşkanı Koruma Müdürü Muhsin Köse ise ilk kez konuştu. Köse, "Sayın Fidan arayıp durumumuzu sordu. 'Serseri mayın var, ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz' dedi. O ifadeyi çok iyi hatırlıyorum" dedi.

Habervitrini11499 Görüntüleme
Haluk Levent sevgilisini de kandırmış.. Evli olduğunu nezarethanede öğrendim
Gündem

Haluk Levent sevgilisini de kandırmış.. Evli olduğunu nezarethanede öğrendim

Ahbap Derneği'ne yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan şarkıcı Haluk Levent'in, aynı soruşturmada tutuklanan şüpheli 4 çocuk annesi Nurdan Eriş ile 2018'de İsviçre'de evlendiği ve Eriş'e şirketlerini sattırarak parasını aldığı, serbest bırakılan şüpheli Sevda Kurt'u ise evlilik vaadiyle kandırarak tüm birikimini aldığı ortaya çıktı. Kurt, Levent'in evli olduğunu üç gün önce nezarethanede öğrendiğini söyledi.

Habervitrini10739 Görüntüleme
Naci Görür'e uzman isimden sert tepki: Deprem bilimi bu kadar ucuz olamaz
Gündem

Naci Görür'e uzman isimden sert tepki: Deprem bilimi bu kadar ucuz olamaz

Çanakkale'deki 3.9 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür'ün "Büyük depremi tez zamanda kuzey kolda bekliyoruz" açıklaması gündem oldu. Görür'ün sözlerine Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Ramazan Demirtaş'tan sert tepki geldi.

Habervitrini9226 Görüntüleme