Selçuk Bayraktar duyurdu! Türkiye'den SİHA almak için sıraya girdiler

••1 dk okuma
Selçuk Bayraktar duyurdu! Türkiye'den SİHA almak için sıraya girdiler

Hızlı Özet

“Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) Teslimat ve Kurs Bitirme Töreni, bugün Çorlu Hava Meydan Komutanlığı’nda gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılım sağladı tören ile AKINCI TİHA, ilk kez Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine alındı.”






Baykar Savunma Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB2 SİHA’ların ihracatına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bayraktar, birçok ülke ile anlaşma imzaladıklarını duyurdu.



Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) Teslimat ve Kurs Bitirme Töreni, bugün Çorlu Hava Meydan Komutanlığı’nda gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılım sağladı tören ile AKINCI TİHA, ilk kez Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine alındı.



Baykar Savunma Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, tören esnasında gerçekleştirdiği konuşmada önemli açıklamalarda bulundu. Bayraktar tarafından yapılan açıklamada, "10’dan fazla ülke ile Bayraktar TB2 ihracatına ilişkin sözleşme imzaladık" ifadelerine yer verildi.



Bayraktar TB2 SİHA, şu ana kadar Katar, Ukrayna, Polonya ve Azerbaycan’a ihraç edildi. Öte yandan; Arnavutluk, Letonya, Fas ve Macaristan’ın da Bayraktar TB2 ile yakından ilgilendiği biliniyor. Irak ise Bayraktar TB2 tedariki konusunda Türkiye ile anlaşmaya vardığını açıklamıştı. Bu ülkelerin, Selçuk Bayraktar’ın bahsini geçirdiği 10 ülke arasına girmiş olma ihtimalleri yüksek.



350.000 uçuş saatini geride bırakan Bayraktar TB2’den, şu ana kadar 200 adetten fazla üretildi. 2014 yılından beri aktif görevde olan Bayraktar TB2, azami 27.000 feet irtifada görev yapabilmektedir. İHA’nın operasyonel irtifası ise 18.000 feet’tir.




Bu haber 1014 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İmamoğlu 50 milyonluk rüşvet sorusuna horonla cevap verdi
Gündem

İmamoğlu 50 milyonluk rüşvet sorusuna horonla cevap verdi

Çapraz sorguda Mahkeme Başkanı ve Savcı'nın yönelttiği somut sorulara "Horon dik oynanır" şeklinde ciddiyetten uzak ve alaycı yanıtlar veren İmamoğlu, yargılamayı sulandırarak gerçekleri perdeleme gayretine girdi. Kasa Adem Soytekin de İmamoğlu’na soru yöneltti. Soytekin “Bağış olarak bildiğim her şey rüşvet denildi. Bu rüşvet değilse ben neden buna maruz kaldım? Yalnız bırakıldım. Verenler rüşvet olduğunu söylüyor” dedi. İmamoğlu ise Soytekin’in rüşvet sorularına gerildi.

Habervitrini12433 Görüntüleme
Yahudi yerleşimciler Batı Şeria'ya gelen Avrupalı heyeti dayaktan geçirdi, belediye başkanını döve döve bayılttı
Gündem

Yahudi yerleşimciler Batı Şeria'ya gelen Avrupalı heyeti dayaktan geçirdi, belediye başkanını döve döve bayılttı

Bir diplomat tarafından paylaşılan görüntülerde, Fransa’nın kuzeyindeki Aulnoye-Aymeries kasabasının sol görüşlü belediye başkanı olan 78 yaşındaki Bernard Baudoux'nun, bir araca yaslanmış halde yere yığılmış olduğu görüldü. İki diplomat ve bir bölge sakini kimliğini AFP'ye doğrularken, diplomatlardan biri Baudoux'nun hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtti.

Habervitrini13590 Görüntüleme
Polis Özel Harekat (PÖH) uluslararası keskin nişancı yarışmasında birinci oldu
Gündem
#EGM#Emniyet Genel Müdürlüğü#Polis Özel Harekat

Polis Özel Harekat (PÖH) uluslararası keskin nişancı yarışmasında birinci oldu

Ev Sahibi ve Katılım: İzmir’in Foça ilçesinde Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde düzenlenen organizasyona 20 farklı ülkeden toplam 96 keskin nişancı ve güvenlik personeli katıldı.

Habervitrini11398 Görüntüleme
AK Parti'den ihraç edilen Fatma Betül Sayan'ın kızkardeşi o ülkeye büyükelçi oldu
Gündem

AK Parti'den ihraç edilen Fatma Betül Sayan'ın kızkardeşi o ülkeye büyükelçi oldu

Ayşe Hilal Sayan Koytak, Türkiye’nin Finlandiya Büyükelçisi olarak güven mektubunu Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb’a sundu. 15 Ekim’de gerçekleştirilen törenle diplomatik akreditasyon sürecini tamamlayan Koytak, Helsinki’de Türkiye’yi temsil etmeye başladı. Koytak, eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın kız kardeşi. 

Habervitrini13884 Görüntüleme