Skandal 15 Temmuz paylaşımı yüzünden tutuklanan Nasuh Mahruki hakkında karar

••2 dk okuma
Skandal 15 Temmuz paylaşımı yüzünden tutuklanan Nasuh Mahruki hakkında karar

Hızlı Özet

“Sosyal medya hesabından 15 Temmuz hain darbe teşebbüsüne ilişkin yaptığı paylaşımın ardından tutuklanan eski AKUT Başkanı Nasuh Mahruki 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezada hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Mahkeme, Mahruki'nin tahliyesine hükmetti.”

Sosyal medya hesabından 15 Temmuz hain darbe teşebbüsüne ilişkin yaptığı paylaşımın ardından tutuklanan eski AKUT Başkanı Nasuh Mahruki 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezada hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Mahkeme, Mahruki'nin tahliyesine hükmetti.

Eski Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı Nasuh Mahruki'nin sosyal medya hesabından 15 Temmuz darbe girişimine yönelik yaptığı paylaşım nedeniyle yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Bakırköy 57. Asliye Ceza Mahkemesi'nce adliyenin konferans salonunda görülen duruşmaya, tutuklu sanık Nasuh Mahruki ile tarafların avukatları hazır bulundu.

MÜTALAADA 4 YIL 6 AYA KADAR HAPİS CEZASI TALEBİ

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanık Mahruki'nin, ‘basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçundan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını talep etti. Son sözü sorulan sanık Mahruki, tahliyesini talep etti.

MAHRUKİ TAHLİYE EDİLDİ

Alınan savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık Nasuh Mahruki'nin ‘basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Mahkeme, bu cezada hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vererek, Mahruki'nin tahliyesine karar verdi.

İDDİANAMEDEN DETAYLAR

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Nasuh Mahruki ‘şüpheli' sıfatıyla yer aldı. İddianamede, Mahruki'nin sosyal medya hesabı üzerinden "15 Temmuz önceden fark edilmiş ancak rejim değişikliği için bir fırsat olarak görülerek bilerek engellenmemiş, kontrollü bir şekilde kalkışılmasına müsaade edilmiş bir darbe girişimidir. Baş planlayıcısı ABD'dir, Fil'i feda etmiş, Vezir'i almıştır, Erdoğan'ı Şah yapmış Türk milletini Mat etmiştir." şeklinde paylaşım yaptığı aktarıldı. İddianamede, Nasuh Mahruki'nin paylaşımında suç işleme kastının olmadığını beyan ettiği vurgulandı. Paylaşımın düşünce ve kanaat özgürlüğü sınırlarını aşan bir eylem olduğu aktarıldı.

İddianamede, Mahruki'nin yaptığı paylaşımın düşünce ve kanaat özgürlüğü sınırlarını aşan bir eylem kapsamında kaldığı, toplum içinde infial oluşturacak nitelikte bulunduğu, şüphelinin eyleminin açık ve yakın tehlike oluşturduğu aktarıldı. Öte yandan iddianamede, şüphelinin halkın bir kesimini diğer kesimine karşı tahrik edecek nitelikte paylaşım yaptığı da anlatıldı.

Hazırlanan iddianamede, şüpheli Nasuh Mahruki hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçundan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

Bu haber 13563 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kız kardeşini balkondan atıp başına sıktı
Asayiş

Kız kardeşini balkondan atıp başına sıktı

Antalya'nın Alanya ilçesinde iki kardeş arasında çıkan tartışma kanlı bitti. İddiaya göre, 51 yaşındaki Timuçin Çilkin, 47 yaşındaki kız kardeşi Ayçin Çilkin'i balkondan aşağı attıktan sonra tabancayla başına ateş etti.

Habervitrini11644 Görüntüleme
Manisa'nın Akhisar'daki otobüs kazasından dehşet görüntüler
Asayiş

Manisa'nın Akhisar'daki otobüs kazasından dehşet görüntüler

İzmir otoyolunun Akhisar gişeleri mevkinde aynı yöne seyir halindeki tur otobüsüne arkadan tır gelip çarpıyor. Otobüs orta refüje takla atmadan yan yatarak sürükleniyor. Kazada 11 yolcu hayatını kaybetti, yaralanan 21 kişi ise Manisa'daki hastanelere kaldırdılarak tedavi altına alındı.

Habervitrini10489 Görüntüleme
Ünlü kuyumcu Zahir Cız'ı öldüren tetikçi yapay zekayla belirlendi, tekneyle kaçarken yakalandı
Asayiş

Ünlü kuyumcu Zahir Cız'ı öldüren tetikçi yapay zekayla belirlendi, tekneyle kaçarken yakalandı

Adana'da organize suç örgütlerinin güç savaşları gölgesinde işlenen ve kuyumcu Zahir Cız'ın ölümüyle sonuçlanan kanlı suikastın sır perdesi aralandı. "Baygaralar" çetesinin tehditleri sonrası sokak ortasında kurşun yağdıran tetikçi, yapay zeka destekli yüz analiziyle tespit edilerek gece yarısı tekneyle yurt dışına kaçmak üzereyken nefes kesen bir operasyonla Emniyet güçleri tarafından kıskıvrak ele geçirildi.

Habervitrini11427 Görüntüleme
Kara Haydar infaza giderken suikast silahıyla yakalandı
Asayiş

Kara Haydar infaza giderken suikast silahıyla yakalandı

Vanlı Kara Haydar soruşturmasında şok detaylar! 11 yıllık gizli ortaklık ortaya çıktı! VIP infazdan kara para ağına…

Habervitrini14523 Görüntüleme