Sözde dürüstlük abidesi PKK sever Komünist Ahmet Şık Sezgin Baran'dan yemlenmiş

3 dk okuma
Sözde dürüstlük abidesi PKK sever Komünist Ahmet Şık Sezgin Baran'dan yemlenmiş

Hızlı Özet

Gazeteci ve Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Sezgin Baran Korkmaz’ın rüşvet listelerinde adının geçmesi üzerine Twitter hesabından bir açıklama yayınladı.






"Kara para aklama" ve "dolandırıcılık" suçlarından ABD'de tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz'ın gazetecilerle özel ilişkiler kurduğu, para ve hediye gönderdiği gibi bazı iddiaların yer aldığı bir liste sosyal medyada dolaşıma sokuldu. Kaynağı bilinmeyen listede adı geçen Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, gazeteciler Dinçer Gökçe ve Mehmet Akif Ersoy, iddialara yanıt verdi.



Şık "Buradan bana çamur bulaşmaz" derken, Ersoy ise Sezgin Baran Korkmaz'ı tanımadığını söyledi. Dinçer Gökçe de dekontları paylaşarak, "Bir avukat arkadaşım aracılığı ile 2’si kadın 3 öğrenciye SBK Eğitim Vakfı’ndan burs temin edildi. Aylık tutar 200/250 TL. Kayseri, Muş ve Ardahanlı çocukların hesaplarına yatırıldı" ifadelerini kullandı.



Medyada SBK kapışması! Tuğçe Tatari’den Ahmet Şık’a ‘zor’ 8 soru…



Gazeteci ve milletvekili Ahmet Şık'ın Sezgin Baran Korkmaz'ın rüşvet listelerinde adının geçmesi üzerine T24 yazarı Tuğçe Tatari, Ahmet Şık'a ‘yanıtlaması zor 8 SBK’ sorusu yöneltti.



Gazeteci ve Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Sezgin Baran Korkmaz’ın rüşvet listelerinde adının geçmesi üzerine Twitter hesabından bir açıklama yayınladı.



T24 yazarı Tuğçe Tatari ise Ahmet Şık’ın yaptığı açıklama üzerine, Twitter üzerinden Ahmet Şık’a art arda 8 soru yönelterek bu soruları yanıtlamasını istedi. Tuğçe Tatari, Ahmet Şık’a “O halde uyduruk lafları bir kenara bırakmasını” ve yönelttiği soruları “rahatlıkla” yanıtlamasını söyledi.



Tatari; “kara para aklayan bir adamın yalısına hangi tarihte ve sıfatla gittin”, “SBK’nın yurt dışına çıkış vaktiyle yazıyı paylaştığı tarih arasındaki boşluğu nasıl açıkladığını”, “SBK’ya neden fakirlere yardım yapması konusunda öneride bulundun” gibi çok sayıda soruyu Şık’a yöneltti.



İşte Tuğçe Tatari’nin Ahmet Şık’a yönelttiği o sorular:




 



“1 senedir yanıt bekleyen şu soruları rahatlıkla yanıtlayabilmeli,



1- Kara para aklayan bir adamın yalısına hangi tarihte ve ne sıfatla gittin?



 


2- SBK 5 Aralık 2020 tarihinde Türkiye’yi terk etti. Senin ‘ziyaret ettim ve yazdım’ diye bahsettiğin yazı 10 Ocak 2021’de  yayınlandı. Bu zaman dilimini nasıl açıklıyorsun?



3-Bu yazıyı yazmak için Sbk’nın yurt dışına çıkışını özel olarak mı bekledin?



4-Bahsettiğin yazıda başsavcı vekili Hasan Yılmaz’ın  SBK’nın mal varlığından tedbir kararını kaldırdıktan 1 hafta sonra Adalet Bakanı yapılmasını - Yılmaz’ı kollayan bir şekilde-  ‘bu bir terfi değil rutin işlemdir’ değerlendirmesini hangi hukuki argümana göre yaptın?



5- Haber görüşmesi için gittiğini söylediğin o yalı görüşmesinde kara para aklayıcısı SBK’ya neden ve nasıl ‘fakirlere yardım’ yapması konusunda öneride bulundun?



6-Bahsettiğin ‘market yardımı’ miktarı 100 bin lira mıydı?



7-Sbk’nın parasıyla yapılacak yardımı çeşitli kuruluşlara önerip red edildin mi?



8- Bu ‘yardım aracılığı’ işine vekil olarak mı gazeteci olarak mı soyundun?



Konuyu şahsileştirmek istiyorsun farkındayım.



Veyis veya Sbk hakkında ağızına almadığın hakaret ve ithamları sırf seni eleştirdiğim için çekinmeden sıralıyorsun. Karanlık diyorsun, ahlaksız diyorsun. Karnından konuşma Ahmet, ne demek istiyorsan açıktan söyle. Hodri meydan!”



SBK tartışmaları sürerken TGC’den anlamlı tweet! "Maddi veya manevi menfaat..."






Bu haber 1983 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Satan satana.. Fatih Altaylı'nın da Haluk Levent'le ilgili tavrı netleşti
Medya/Magazin

Satan satana.. Fatih Altaylı'nın da Haluk Levent'le ilgili tavrı netleşti

Fatih Altaylı, Haluk Levent'in kumar bağımlılığına yeniden başladığı yönünde duyumlar aldığını ve AHBAP Derneği'nin mali yapısının şeffaf olması gerektiğini savundu.

Habervitrini10295 Görüntüleme
Kubilay Kaan Kundakçı Davasında Ara Karar..Aleyna Kalaycıoğlu sinir krizi geçirdi
Medya/Magazin

Kubilay Kaan Kundakçı Davasında Ara Karar..Aleyna Kalaycıoğlu sinir krizi geçirdi

Ümraniye'de 21 yaşındaki futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı'nın öldürülmesine ilişkin görülen davanın ikinci celsesinde, mahkeme heyeti tutuklu sanıklar Aleyna Kalaycıoğlu ve Alaattin Kadayıfçıoğlu'nun tutukluluk hallerinin devam etmesi yönünde karar aldı. Bilirkişi raporunun bekleneceği dava, 7 Ekim tarihine tehir edildi.

Habervitrini11076 Görüntüleme
Haluk Levent en güvenilir ünlüler listesinin tepesindeydi
Medya/Magazin

Haluk Levent en güvenilir ünlüler listesinin tepesindeydi

Ahbap Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Haluk Levent'in gözaltına alınması kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, geçen yıl açıklanan "Türkiye’nin En Çok Güvenilen 20 Ünlüsü" araştırması yeniden gündeme geldi. Araştırmada Levent, yüzde 60,9'luk oranla üst üste altıncı kez Türkiye'nin en güvenilen ünlüsü seçilmişti.

Habervitrini9466 Görüntüleme
Atilla Taş deprem paralarını iç eden Haluk Levent'e verdi veriştirdi
Medya/Magazin

Atilla Taş deprem paralarını iç eden Haluk Levent'e verdi veriştirdi

Deprem zamanı, 'devlet bir şey yapmıyor Haluk Levent yapıyor' diyenler, ben de muhalifim kardeşim de, devlet ne yapmadı? Git bak bakalım oradaki evlere Haluk Levent mi yaptı? Devlet elinden geleni yaptı. Ben de muhalifim. Bu hükümeti en çok eleştiren benim, iki yıl hapis yattım bunun için.

Habervitrini9958 Görüntüleme