Şuşa'nın Ermeni işgalinden kurtarılışına davullu zurnalı kutlama

1 dk okuma
Şuşa'nın Ermeni işgalinden kurtarılışına davullu zurnalı kutlama

Hızlı Özet

Azerbaycan’ın ikinci büyük kenti Gence’de halk, Şuşa’nın Ermenistan işgalinden kurtarılmasını coşkuyla kutladı. Azerbaycan ve Türkiye bayraklarının açıldığı kutlamalarda bazı vatandaşlar davullu zurnalı halay çekti.






Azerbaycan’ın ikinci büyük kenti Gence’de halk, Şuşa’nın Ermenistan işgalinden kurtarılmasını coşkuyla kutladı. Azerbaycan ve Türkiye bayraklarının açıldığı kutlamalarda bazı vatandaşlar davullu zurnalı halay çekti.



Azerbaycan, Dağlık Karabağ'ın işgalden kurtarılmasında kritik öneme sahip Şuşa kentini Ermenistan'ın işgalinden kurtardı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Şuşa'nın Ermenistan'ın işgalinden kurtarıldığını açıklamasının ardından Gence halkı, sokaklara dökülerek kutlama yaptı. Kutlamalarda, birçok kişi caddelere çıkarak araçlarıyla korna çaldı. Azerbaycan ve Türkiye bayraklarının açıldığı kutlamalarda, bazı vatandaşlar ise davul ve zurna eşliğinde halay çekti.



Kutlamalara katılan Ahmed Alışov yaptığı açıklamada, “Karabağ Azerbaycan'dır. Başka hiç kimsenin değil Azerbaycan'ındır. Karabağ her zaman Azerbaycan'ın olmuştur ve olacaktır da. Yaşasın Azerbaycan ordusu“ dedi.

Türkiye'nin her zaman Azerbaycan'ı desteklediğini belirten Perviz İsmayılov, ”Azerbaycan halkını tebrik ediyorum, gözlerimiz aydın olsun. Yaşasın İlham Aliyev. Türk kardeşlerimize sağlık diliyorum. Onlar her zaman bizi destekledi, onları da tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.



Kutlamalara katılanlardan Nicat İsmayılov ise, “Karabağ Azerbaycan'dır. Başka hiç kimse bunu inkar edemez. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bütün Azerbaycan halkını böyle bir kutlama yaptığımız için teşekkür ediyorum. Azerbaycan ve Türkiye bir millettir” diye konuştu.




Bu haber 459 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Trump: Netanyahu ABD'de asla tutuklanmayacak!
Dünya

Trump: Netanyahu ABD'de asla tutuklanmayacak!

New York Belediye Başkanı Zohran Mamdani'nin, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için kente gelmesi halinde Netanyahu'nun tutuklanması gerektiği yönündeki açıklaması tartışma çıkardı. ABD Başkanı Trump ise İsrail Başbakanı'na sahip çıkarak, "ABD'de bulunduğu süre boyunca hiçbir şekilde tutuklanmayacak" ifadelerini kullandı.

Habervitrini12035 Görüntüleme
Yunan gemileri isabet aldı! Hürmüz Boğazı'nda yangın çıktı
Dünya

Yunan gemileri isabet aldı! Hürmüz Boğazı'nda yangın çıktı

Hürmüz Boğazı'ndan Umman kara sularını kullanarak geçmek isteyen 2 Yunan gemisi isabet aldı. Atina yönetimi gemilerin birinde yangın çıktığını bildirdi. İran ise gemilerin su yolunda bulunan mayınlara çarparak infilak ettiğini belirtti.

Habervitrini11221 Görüntüleme
Yunan Bakan haddini aştı! Türkiye'yi hedef alıp provokasyona soyundu
Dünya

Yunan Bakan haddini aştı! Türkiye'yi hedef alıp provokasyona soyundu

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yıl dönümünde Türkiye’yi hedef alan küstah bir paylaşıma imza attı. Barış Harekâtı’nı "işgal" olarak niteleyen Yunan Bakan, "Yunan ordusu için Kıbrıs yakındır" sözleriyle Ege ve Doğu Akdeniz'de açıkça provokasyona soyundu.

Habervitrini14191 Görüntüleme
İran'da korkutan deprem! Irak'tan da hissedildi
Dünya

İran'da korkutan deprem! Irak'tan da hissedildi

İran son dakika bir depremle sallandı. İran'ın Kirmanşah şehrinde, 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İran-Irak sınırında gerçekleşen deprem, Irak'tan da hissedildi.

Habervitrini13034 Görüntüleme