Taciz mağduru Tuana 5 hastaya umut oldu

••1 dk okuma
Taciz mağduru Tuana 5 hastaya umut oldu

Hızlı Özet

“Giresun’da trafik kazasında ağır yaralanarak beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki Tuana Elif Torun’un bağışlanan organları, nakil bekleyen hastalara umut oldu. Davanın mağduru olan genç kızın ailesinin aldığı bağış kararı, birçok hastaya yeniden yaşam şansı sundu.”

Kaza 28 Mart'ta Görele ilçesi Karadeniz Sahil Yolu'nun Görele köprüsü mevkisinde meydana geldi.

Giresun'dan Trabzon yönüne giden Adem Hasbaş yönetimindeki 28 RE 752 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan Tuana Elif Torun'a çarptı.

Görele Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Hasbi Dede'nin 'çocuğa karşı cinsel taciz' suçundan tutuksuz yargılandığı davanın mağduru olan Torun, kazada ağır yaralandı.

Torun, ihbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kazanın ardından kaçan ve polis ekiplerinin çalışması sonucu yakalanarak gözaltına alınan sürücü Adem Haşbaş da tutuklandı.

Yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Tuana Elif Torun'un dün beyin ölümü gerçekleşti.

Ailesi, lise öğrencisi Tuana Elif Torun'un organlarını bağışlama kararı aldı.

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan ameliyatla organları alındı.

Torun'un akciğeri Ankara'ya, kalp kapağı İstanbul'a, karaciğeri Erzurum'a, böbrekleri Ankara ve İstanbul'da nakil bekleyen hastalara takılmak için yola çıkarıldı.

Bu haber 413 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İmamoğlu 50 milyonluk rüşvet sorusuna horonla cevap verdi
Gündem

İmamoğlu 50 milyonluk rüşvet sorusuna horonla cevap verdi

Çapraz sorguda Mahkeme Başkanı ve Savcı'nın yönelttiği somut sorulara "Horon dik oynanır" şeklinde ciddiyetten uzak ve alaycı yanıtlar veren İmamoğlu, yargılamayı sulandırarak gerçekleri perdeleme gayretine girdi. Kasa Adem Soytekin de İmamoğlu’na soru yöneltti. Soytekin “Bağış olarak bildiğim her şey rüşvet denildi. Bu rüşvet değilse ben neden buna maruz kaldım? Yalnız bırakıldım. Verenler rüşvet olduğunu söylüyor” dedi. İmamoğlu ise Soytekin’in rüşvet sorularına gerildi.

Habervitrini12192 Görüntüleme
Polis Özel Harekat (PÖH) uluslararası keskin nişancı yarışmasında birinci oldu
Gündem
#EGM#Emniyet Genel Müdürlüğü#Polis Özel Harekat

Polis Özel Harekat (PÖH) uluslararası keskin nişancı yarışmasında birinci oldu

Ev Sahibi ve Katılım: İzmir’in Foça ilçesinde Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde düzenlenen organizasyona 20 farklı ülkeden toplam 96 keskin nişancı ve güvenlik personeli katıldı.

Habervitrini11245 Görüntüleme
Yahudi yerleşimciler Batı Şeria'ya gelen Avrupalı heyeti dayaktan geçirdi, belediye başkanını döve döve bayılttı
Gündem

Yahudi yerleşimciler Batı Şeria'ya gelen Avrupalı heyeti dayaktan geçirdi, belediye başkanını döve döve bayılttı

Bir diplomat tarafından paylaşılan görüntülerde, Fransa’nın kuzeyindeki Aulnoye-Aymeries kasabasının sol görüşlü belediye başkanı olan 78 yaşındaki Bernard Baudoux'nun, bir araca yaslanmış halde yere yığılmış olduğu görüldü. İki diplomat ve bir bölge sakini kimliğini AFP'ye doğrularken, diplomatlardan biri Baudoux'nun hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtti.

Habervitrini13427 Görüntüleme
AK Parti'den ihraç edilen Fatma Betül Sayan'ın kızkardeşi o ülkeye büyükelçi oldu
Gündem

AK Parti'den ihraç edilen Fatma Betül Sayan'ın kızkardeşi o ülkeye büyükelçi oldu

Ayşe Hilal Sayan Koytak, Türkiye’nin Finlandiya Büyükelçisi olarak güven mektubunu Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb’a sundu. 15 Ekim’de gerçekleştirilen törenle diplomatik akreditasyon sürecini tamamlayan Koytak, Helsinki’de Türkiye’yi temsil etmeye başladı. Koytak, eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın kız kardeşi. 

Habervitrini13652 Görüntüleme