Taliban müziği yasakladı!

1 dk okuma
Taliban müziği yasakladı!

Hızlı Özet

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, 15 Ağustos'ta başkent Kabil'i ele geçirmeleri sonrasında Batı medyasına ilk mülakatı vermişti. ABD'den New York Times'a konuşan sözcü, Afganistan'da müziğin yasaklanacağını söylemişti. Mücahid, "Müzik İslam'da yasak ama biz insanları bu tür şeyleri yapmamaya ikna edebileceğimizi umuyoruz. Bu Taliban yönetimi altında her şey önceki rejimden farklı olacak'' ifadelerini kullanmıştı.






Afganistan'da yönetimi ele alan Taliban'ın yeni dönemde müziği yasaklayacağı geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. New York Times'a konuşan Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid de bu iddiaları onaylamıştı. Bu arada, Afganistan'ın halk müziği sanatçısı Favad Andarabi'nin evinden kaçırılarak öldürüldüğü öğrenildi.



Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, 15 Ağustos'ta başkent Kabil'i ele geçirmeleri sonrasında Batı medyasına ilk mülakatı vermişti. ABD'den New York Times'a konuşan sözcü, Afganistan'da müziğin yasaklanacağını söylemişti. Mücahid, "Müzik İslam'da yasak ama biz insanları bu tür şeyleri yapmamaya ikna edebileceğimizi umuyoruz. Bu Taliban yönetimi altında her şey önceki rejimden farklı olacak'' ifadelerini kullanmıştı.



Evinden zorla kaçırılarak öldürüldü



Afganistan'da yeni dönemde müziğin yasaklanacağını açıklayan Taliban'ın duyurusu sonrasında, halk müziği sanatçısı Favad Andarabi'nin evinden kaçırılarak öldürüldüğü bildirildi. Andarabi'nin, Bağlan vilayetindeki Andarab bölgesinin Kişnabad köyünde bulunan evinden zorla çıkarılarak öldürüldüğü belirtildi.



Ölüm haberini eski bakan duyurdu



Eski İçişleri Bakanı Mesud Andarabi, halk müziği sanatçısının öldürüldüğünü sosyal medyada yaptığı paylaşımla duyurdu. Eski bakan, sanatçının Taliban tarafından öldürüldüğünü öne sürerek, bir şarkısının görüntüsünü paylaşıp, "Buradaki şarkıda dediği gibi, 'güzel vadimiz... atalarımızın toprağı' hiçbir zaman Taliban'ın zulmüne boyun eğmeyecektir" dedi.




Bu haber 790 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yargıtay’dan ‘mutlak butlan’ kararı! 1 Eylül sonrası incelenecek
Gündem

Yargıtay’dan ‘mutlak butlan’ kararı! 1 Eylül sonrası incelenecek

Kemal Kılıçdaroğlu’nu CHP Genel Başkanlığı görevine geri döndüren, Özgür Özel’i ise görevden düşüren ‘mutlak butlan’ kararı temyiz incelemesi için Yargıtay’a ulaştı. Esasa ilişkin değerlendirmenin adli tatil nedeniyle 1 Eylül sonrasında yapılacağı bildirildi.

Habervitrini10526 Görüntüleme
TBMM'de 'olağanüstü toplantı! Meclis tatiline 'Terörsüz Türkiye' arası
Gündem

TBMM'de 'olağanüstü toplantı! Meclis tatiline 'Terörsüz Türkiye' arası

Terörsüz Türkiye sürecinde gözler çerçeve yasa için TBMM'ye çevrildi. Sürecin başarıya ulaşması için çalışmalar aralıksız sürerken, yasanın Meclis tatile girmeden görüşülmesi bekleniyor. Olası bir gecikme durumuna ilişkin AK Parti kanadından gelen açıklamada, tatile girilmesi durumunda 'olağanüstü' bir TBMM toplantısının gündeme alınabileceği ifade edildi.

Habervitrini12378 Görüntüleme
Hamas'ta Liderlik Değişimi: Siyasi Büro Başkanlığına Halil el-Hayya Getirildi
Gündem

Hamas'ta Liderlik Değişimi: Siyasi Büro Başkanlığına Halil el-Hayya Getirildi

İsrail tarafından düzenlenen suikastlar neticesinde İsmail Haniye ve Yahya Sinvar'ın yaşamlarını yitirmesinin ardından Hamas'ın yeni lideri belirlendi. Hareketin diplomasi kanadındaki tecrübesiyle bilinen Halil el-Hayya, Siyasi Büro Başkanı olarak atandı.

Habervitrini9286 Görüntüleme
Şile Belediye Başkan Vekili Sacit Terzi, CHP Üyeliğini Sonlandırdı
Gündem

Şile Belediye Başkan Vekili Sacit Terzi, CHP Üyeliğini Sonlandırdı

Bir 'yolsuzluk' soruşturması neticesinde tutuklanarak görevden el çektirilen Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı'nın yerine seçilen Belediye Meclis Üyesi Sacit Terzi, Cumhuriyet Halk Partisi'nden ayrıldığını duyurdu. Terzi, kararın şahsi bir kırgınlık yerine, uzun bir vicdani muhasebe ve değerlendirme sürecinin ardından alındığını belirtti.

Habervitrini14064 Görüntüleme