Tam bitti derken.... Uğur Şahin'den korona için korkutan uyarı!

••2 dk okuma
Tam bitti derken.... Uğur Şahin'den korona için korkutan uyarı!

Hızlı Özet

“Koronavirüs salgınına karşı Comirnaty isimli aşıyı geliştiren BioNTech'in Türk kurucu ortaklarından Uğur Şahin, Financial Times'a konuştu. Şahin, Kovid-19'a karşı uyarılarda bulundu.”






Uğur Şahin'den koronavirüs için korkutan uyarı! Tam bitti derken....



Koronavirüs pandemisinde Biontech aşısını bularak salgının gerilemesinde çığır açan buluşun sahibi Uğur Şahin, yeni varyantlar için korkutan uyarı yaptı.



Koronavirüs salgınına karşı Comirnaty isimli aşıyı geliştiren BioNTech'in Türk kurucu ortaklarından Uğur Şahin, Financial Times'a konuştu. Şahin, Kovid-19'a karşı uyarılarda bulundu.



Dünya genelinde 6 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan ve 538 milyondan fazla insana bulaşan Kovid-19 salgınına karşı etkili bir aşı geliştiren BioNTech'in kurucu ortaklarından Uğur Şahin, İngiltere merkezli Financial Times gazetesine önemli açıklamalarda bulundu.



Son dönemde tüm dünyada corona virüsü önlemleri kaldırılmışken, Şahin’den dikkat çeken bir uyarı geldi. BioNTech’in CEO’su, Omicron’un aşıların koruyamadığı bir alt varyantının ortaya çıkabileceği konusunda uyardı.



Şahin, "Zaman ilerliyor" derken, BioNTech ve Moderna gibi hızlı mRNA teknolojisini kullanılan aşılarda bile seri üretime geçilmenin üç ayı bulabileceğini söyledi.



Sağlık otoritelerine de seslenen Şahin, “Ek klinik denemelere gerek kalmadan aşı adaptasyonunu en yeni verilere göre yapma imkanına sahip olmak faydalı olacaktır” dedi.



Sözcü'nün aktardığına göre BioNTech CEO'su, klinik araştırmaların bugüne kadar koronavirüs ve Omicron için yapılan çalışmalardan farklı olmayacağını çünkü sadece 'spike proteinin birkaç amino asidini değiştireceklerini' sözlerine ekledi. Şahin, önlem alma konusunda ‘zamanla yarışıldığını’ vurguladı.



Şahin’in bu açıklaması, ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nin üreticilerle, Avrupa genelinde Kovid-19 hastane başvurularında artışa neden olan ve hızla yayılan BA.4 ve BA.5 alt varyantları için aşı arayışı hakkında talepte bulunduğunu söylemesinin ardından geldi.



FDA’nın Biyolojik Değerlendirme ve Araştırma Merkezi direktörü Peter Marks, güçlendirici aşının baskın türe etki etmesini sağlamak için araştırmaların sürdüğünü söyledi.



Bu ay aşı üreticileri, BA.1’i hedef alan aşılarla ilgili klinik deneylerden elde edilen verileri yayınlamaya başladı. İlk veriler, Moderna’nın iki tür aşısının, baskın Omicron varyantını ele almak için önceki aşısına göre daha iyi çalıştığını ve Sanofi ve GSK’nın beta türünü hedef alan aşısının, Omicron ile mücadelede önceki adayından daha etkili olduğunu ortaya çıkardı.




Bu haber 1872 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erdoğan müjdeyi verdi: 38 bin sağlıkçı alınacak
Sağlık

Erdoğan müjdeyi verdi: 38 bin sağlıkçı alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Üniversitesi Hastanesi Çapa Yerleşkesi Toplu Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, bir de müjde vererek "2026 yılı bitmeden 38 bin hekim dışı personel alma ilanına çıkacağımızın müjdesini burada sizlerle paylaşıyorum" dedi.

Habervitrini14116 Görüntüleme
Siirt'te tavuk dürüm faciası! Hastaneye başvuranların sayısı 88'e yükseldi
Sağlık

Siirt'te tavuk dürüm faciası! Hastaneye başvuranların sayısı 88'e yükseldi

Siirt'in Kurtalan ilçesinde tavuk dürüm tüketiminin ardından yaşandığı değerlendirilen gıda zehirlenmesi şüphesinde bilanço ağırlaşıyor. Hastaneye başvuranların sayısı 77'si öğrenci olmak üzere 88'e yükselirken 33 kişi yatarak tedavi altına alındı. Olayla ilgili işletme sahibi gözaltına alınırken zehirlenmenin kesin nedeninin belirlenmesi için numuneler incelemeye gönderildi.

Habervitrini12142 Görüntüleme
Tokat'ta 5 bin kişiyi hastanelik eden esrarengiz salgın hayvanlarda da görülmeye başladı
Sağlık

Tokat'ta 5 bin kişiyi hastanelik eden esrarengiz salgın hayvanlarda da görülmeye başladı

Tokat’ta binlerce kişinin mide bulantısı, kusma ve karın ağrısı şikâyetleriyle hastanelere başvurmasının ardından, kedi ve köpeklerde de benzer belirtiler görüldüğü bildirildi. Veteriner hekimler hayvan sahiplerine uyarıda bulundu.

Habervitrini10184 Görüntüleme
Tokat'ta 1400 kişi hastanelik oldu: İçme suyu için uyarı yapıldı
Sağlık

Tokat'ta 1400 kişi hastanelik oldu: İçme suyu için uyarı yapıldı

İçme suyuyla ilgili son analiz sonuçları henüz kesinleşmezken vatandaşlardan tedbir amacıyla musluk suyunu kaynatarak tüketmeleri ve resmi kurumların açıklamalarını takip etmeleri istendi.

Habervitrini14474 Görüntüleme