Tatlıses'i vurma davasında hareketli tartışmalar

3 dk okuma
Tatlıses'i vurma davasında hareketli tartışmalar

Hızlı Özet

Cumhuriyet savcısı, mahkemeye bir önceki celse sunulan mütalaasını tekrar ederek, sanıkların cezalandırılmasını talep etti. Duruşmada söz alan mağdur ve müşteki avukatları da sanıkların cezalandırılmasını istedi.






Sanatçı İbrahim Tatlıses'in ağır yaralandığı 14 Mart 2011'deki silahlı saldırıda, asistanı ve şoförüne de ateş edilmesine ilişkin davada karar çıktı. Sanıklardan Abdullah Uçmak, savcının araştırmadan mütalaa hazırladığını iddia ederek ''İsteseler ikisini de vururlardı. Bu kişileri öldürmek istemedikleri belli. Bu dosya başından beri berbat bir dosya'' dedi. Sanıklar Abdullah Uçmak, Ersin Altun ve Yunus Ayık'ın İbrahim Tatlıses'in asistanı Buket Çakıcı'ya yönelik eylemlerinden dolayı "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan ayrı ayrı 15 yıl, Tatlıses'in şoförü Hakan Çalışkan'a yönelik eylemlerinden dolayı da yine aynı suçtan ayrı ayrı 15 yıl olmak üzere 3 sanığın otuzar yıl hapisle cezalandırılmasına karar verildi.



İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına, sanıklar Abdullah Uçmak ve Ersin Altun katıldı. Duruşmaya katılmayan 2 sanığı ise avukatları temsil ederken, mağdur ve müştekilerin avukatları da salonda hazır bulundu.



Cumhuriyet savcısı, mahkemeye bir önceki celse sunulan mütalaasını tekrar ederek, sanıkların cezalandırılmasını talep etti. Duruşmada söz alan mağdur ve müşteki avukatları da sanıkların cezalandırılmasını istedi.



Son savunmasını yapan sanık Abdullah Uçmak ile müşteki avukatı arasında yaşanan tartışma üzerine mahkeme başkanı, sanık Uçmak ve iki müşteki avukatının salondan çıkartılmasını istedi.



''İSTESELER İKİSİNİ DE VURURLARDI''



Daha sonra tekrar salona alınan Uçmak, savcının araştırmadan mütalaa hazırladığını öne sürerek, "Müştekilere karşı kasten işlenmiş hiçbir fiil yoktur. İsteseler ikisini de vururlardı. Bu kişileri öldürmek istemedikleri belli. Vurulduklarında sağ ve sol cama mermi geliyor. Şoförün bulunduğu yere veya başka yere mermi gelmiyor. Bu dosya başından beri berbat bir dosya. Başka da söyleyecek bir şeyim yok." ifadesini kullandı.



Mahkeme heyeti, sanıklar Abdullah Uçmak, Ersin Altun ve Yunus Ayık'ın İbrahim Tatlıses'in asistanı Buket Çakıcı'ya yönelik eylemlerinden dolayı "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan ayrı ayrı 15 yıl, Tatlıses'in şoförü Hakan Çalışkan'a yönelik eylemlerinden dolayı da yine aynı suçtan ayrı ayrı 15 yıl olmak üzere 3 sanığın otuzar yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi.



Heyet, sanık Emin Birdal hakkında ise "silah sağlama" suçundan 7 yıl 3 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.



DAVANIN GEÇMİŞİ



Sanatçı İbrahim Tatlıses, 14 Mart 2011'de "İbo Show" programının çekimlerine katıldıktan sonra asistanı Buket Çakıcı ile İstanbul Maslak'taki Nurol Plaza'dan çıktığı sırada beş kişinin silahlı saldırısına uğramış ve uzun namlulu silahlarla başının sağ tarafından vurularak ağır yaralanmıştı. Saldırıda Tatlıses'in asistanı Çakıcı da yaralanmış, şoförü Hakan Çalışkan ise olaydan yara almadan kurtulmuştu.



Tatlıses'e saldırı davasına bakan İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Abdullah Uçmak'ın da aralarında bulunduğu 12 sanığa, 3 yılla 36 yıl arasında değişen hapis cezaları vermişti.Kararın temyiz edilmesi üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay Ceza Dairesi, sanık Abdullah Uçmak'a, "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek", sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik "nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs etmek", mağdur Ahmet Taşçı'ya yönelik "nitelikli tehdit", "6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet etmek" suçlarından verilen hapis cezalarını onamıştı.



Daire, sanıklar Abdullah Uçmak, Ersin Altun, Yunus Ayık ve Emin Birdal hakkında Tatlıses'in asistanı Buket Çakıcı ve şoförü Hakan Çalışkan'a yönelik eylemleri nedeniyle verilen hapis cezalarını az bularak bozmuştu.




Bu haber 2289 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İstanbul'da büyük deprem olacak mı? Şener Üşümezsoy ezberleri bozdu!
Gündem

İstanbul'da büyük deprem olacak mı? Şener Üşümezsoy ezberleri bozdu!

Deprem Bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, katıldığı yayında İstanbul'da beklenen olası Marmara depremine ilişkin konuştu. Marmara'nın tek parça halinde kırılmayacağını savunan Üşümezsoy, en riskli bölgenin Silivri-Kumburgaz hattı olduğunu belirterek, "Bu fay en fazla 6,5-6,6 büyüklüğünde deprem üretir" ifadelerini kullandı.

Habervitrini9257 Görüntüleme
Haluk Levent'e hemşehrileri de tepkili: Maaşımı bağışlamıştım
Gündem

Haluk Levent'e hemşehrileri de tepkili: Maaşımı bağışlamıştım

AHBAP Derneği'ne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında Haluk Levent'in tutuklanması, memleketi Adana'da da büyük yankı uyandırdı. Daha önce yardım kampanyalarına destek veren vatandaşlar yaşadıkları hayal kırıklığını dile getirirken, bazıları bağış yaptıklarını belirterek güvenlerinin sarsıldığını söyledi.

Habervitrini12984 Görüntüleme
Aziz Üstel son yolculuğuna uğurlandı
Gündem

Aziz Üstel son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede 80 yaşında hayatını kaybeden televizyon yapımcısı, gazeteci ve Galatasaray'ın eski yöneticisi Aziz Üstel'in cenazesi, İzmir'de toprağa verildi.

Habervitrini10458 Görüntüleme
Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel'e Aslı Baykal'dan bomba gönderme
Gündem

Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel'e Aslı Baykal'dan bomba gönderme

Deniz Baykal'ın eşi Olcay Baykal'ın cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel'in en önde saf tutması dikkat çekerken, Baykal çiftinin kızı Aslı Baykal'dan gönderme dolu bir açıklama geldi. Baykal, "Annemle yıllarca zorluk yaşarken yanımızda olmayan; ne hâlimizi soran, hatta kimi zaman bizi inciten insanların en önde yer alışını izledim" dedi.

Habervitrini12513 Görüntüleme