Tır dorsesinde yakalanan Arif Kocabıyık'ın ifadesi ortaya çıktı

••2 dk okuma
Tır dorsesinde yakalanan Arif Kocabıyık'ın ifadesi ortaya çıktı

Hızlı Özet

“Kapıkule Sınır Kapısı'nda tır dorsesinin altına gizlenerek yurt dışına çıkmaya çalışırken yakalanan Arif Kocabıyık'ın mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı. Kocabıyık, yurt dışı yasağı bulunduğunu bildiğini belirterek, "Bir anda karar vererek tanıdığım Muhammet isimli bir kişinin sözüne bakarak yurt dışına gitmek istedim" dedi.”

Kapıkule Sınır Kapısı'nda tır dorsesinin altına gizlenerek yurt dışına çıkmaya çalışırken yakalanan Arif Kocabıyık'ın mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı. Kocabıyık, yurt dışı yasağı bulunduğunu bildiğini belirterek, "Bir anda karar vererek tanıdığım Muhammet isimli bir kişinin sözüne bakarak yurt dışına gitmek istedim" dedi.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, dün Bulgaristan'a çıkış yapmak üzere Kapıkule Gümrük Sahası'na gelen tırda kontrol gerçekleştirildi. Gümrük Muhafaza ekiplerinin yaptığı aramada, dorsenin altında gizlenen iki kişi tespit edildi.

Yapılan incelemede bu kişilerden birinin kamuoyunda YouTuber olarak tanınan Arif Kocabıyık, diğerinin ise İran uyruklu S.P.S. olduğu belirlendi. Kocabıyık hakkında, daha önce "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlaması kapsamında uygulanan yurt dışına çıkış yasağının devam ettiği tespit edildi.

Gözaltı işlemleri tamamlanan zanlılar, Gümrük Muhafaza ekiplerince adliyeye getirildi. Gazetecilerin "Nereye kaçacaktın?" sorusuna Kocabıyık, "Anamur" diye cevap verdi. Kocabıyık ve şoför Muhterem Altıntaş sorgu için savcılığa götürüldü.

Tır dorsesinde yakalanmıştı! Arif Kocabıyık'ın ifadesi ortaya çıktıBaşlık Resmi

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Kocabıyık, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden mahkemeye bağlandı.

Savunmasında hakkında adli kontrol kararı bulunduğunu bildiğini söyleyen Kocabıyık, Şubat ayında tahliye edilmesinin ardından sokak röportajlarını bıraktığını ve gezi videoları çekmeye başladığını anlattı.

Yurt dışında da gezi içerikleri hazırlamak istediğini belirten Kocabıyık, yurt dışı çıkış yasağı nedeniyle farklı bir yol denediğini ifade etti.

Kocabıyık savunmasında, tanıdığı Muhammet isimli bir kişinin yönlendirmesiyle tıra gittiğini belirterek şunları söyledi:

"Yurt dışına çıkış yasağım olduğu için Muhammet isimli bu kişi beni bir tırın yanına götürdü. Tırın altına girdim. Girdiğimde orada bir kişi daha vardı. Hareket ettikten kısa süre sonra tır durdu."

Mahkeme, Kocabıyık'ın yurt dışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol tedbirini ihlal ettiğine hükmetti. Kararda, adli kontrol şartlarına isteyerek uymayan şüpheliler hakkında tutuklama uygulanabileceğine ilişkin CMK'nın 112/1. maddesine işaret edildi.

Tır dorsesinde yakalanmıştı! Arif Kocabıyık'ın ifadesi ortaya çıktıBaşlık Resmi

TIR ŞOFÖRÜ DE TUTUKLANDI

Tır sürücüsü Muhterem Altıntaş ise Edirne 2. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Altıntaş, "göçmen kaçakçılığı yapma" suçlamasıyla tutuklandı.

Kocabıyık ve Altıntaş'ın işlemlerinin ardından Edirne L Tipi Cezaevi'ne gönderildiği bildirildi.

Diğer yandan tırın dorsesinin altında yakalanan İran uyruklu S.P.S. ise işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

Bu haber 11363 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Karısına acı çektirmek için öz kızını boğmuştu.. Hapiste kendi cezasını kendi verdi
Asayiş

Karısına acı çektirmek için öz kızını boğmuştu.. Hapiste kendi cezasını kendi verdi

Batman'da 2023 yılında eşine acı çektirmek için 7 yaşındaki kızı Adara'yı boğarak öldüren Ömer Faruk Arslan (40), tutuklu bulunduğu cezaevindeki koğuşunda ölü bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Habervitrini12084 Görüntüleme
Aleyna Kalaycıoğlu davasında karar! Biri beraat etti, biri müebbet yedi
Asayiş

Aleyna Kalaycıoğlu davasında karar! Biri beraat etti, biri müebbet yedi

İstanbul Ümraniye'de 21 yaşındaki futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı'nın silahlı saldırıda öldürülmesine ilişkin davada karar açıklandı. Mahkeme, yaklaşık 7 aydır tutuklu bulunan Aleyna Kalaycıoğlu'nun beraatine hükmetti. Sanık Alaattin Kadayıfçıoğlu ise "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Habervitrini10386 Görüntüleme
İstanbul'daki FETÖ operasyonlarında 24 şüpheli yakalandı
Asayiş
#anadolu ajansı#ekonomi#fotoğraf

İstanbul'daki FETÖ operasyonlarında 24 şüpheli yakalandı

Örgüt tarafından yüksek aidiyet koduyla değerlendirilen kamu görevlileri ile ByLock kullanıcılarını tespit eden ekipler, biri aktif kamu görevlisi 19 şüphelinin yakalanması amacıyla belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Habervitrini9872 Görüntüleme
69 yaşındaki yazar, ters kelepçeyle gözaltına alındı! Bu görüntüye soruşturma açıldı
Asayiş

69 yaşındaki yazar, ters kelepçeyle gözaltına alındı! Bu görüntüye soruşturma açıldı

69 yaşındaki araştırmacı-yazar Kul Sadi Yüksel de aynı operasyonda gözaltına alındı. Yüksel'in ters kelepçelenerek götürülmesi tepki çekti. Adli kontrolle serbest bırakılan Yüksel'in ters kelepçeli görüntüleriyle ilgili harekete geçildi. İçişleri BakanıMustafa Çiftçi'nin talimatıyla soruşturma başlatıldı.

Habervitrini13794 Görüntüleme