Togg'dan dikkat çeken paylaşım 'Devrim' detayı

••3 dk okuma
Togg'dan dikkat çeken paylaşım 'Devrim' detayı

Hızlı Özet

“TOGG, sosyal medya hesaplarından açılış öncesi bir fotoğraf paylaştı. Paylaşılan fotoğrafta TOGG Sedan ve SUV araçlarının yanında Türkiye'de tasarlanan ve üretilen ilk otomobil 'Devrim' de yer aldı.”






TOGG, sosyal medya hesaplarından açılış öncesi bir fotoğraf paylaştı. Paylaşılan fotoğrafta TOGG Sedan ve SUV araçlarının yanında Türkiye'de tasarlanan ve üretilen ilk otomobil 'Devrim' de yer aldı.



Türkiye'de milyonlarca kişinin beklediği Togg otomobilinin fabrikasının açılışına saatler kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açacağı fabrikaya binlerce davetli gelmeye başladı.



Togg ise güne özel Twitter'dan paylaşımda bulundu. Togg "Dün, bugün, gelecek... Devrim mühendislerine saygıyla. YeniLig şimdi Gemlik" paylaşımını yaptı ve Devrim ile Togg'un otomobillerinin bir arada olduğu fotoğrafı ekledi.



 




Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel'in talimatıyla 1961 yılında üretilerek Türkiye'nin yerli otomobil macerasını başlatan "Devrim" otomobili Togg Gemlik Kampüsü'ne getirildi.



Burada oluşturulan fuaye alanında Togg'un C-SUV ve sedan modeli ile sergilenen Devrim otomobili davetlilerden yoğun ilgi gördü.



Bazı davetliler, alandaki simülasyona binerek Togg'un birebir sürüş deneyimini yaşadı. Togg araçlarının gövde ve batarya bölümlerinin sergilendiği fuaye alanında akıllı şarj istasyonlarının da tanıtımı gerçekleştirildi.



Togg'un üretim aşamasının videoları da alandaki ekranlara yansıtıldı.



Togg özellikleri



Fabrikada bulunan 160 robotla üretime geçilecek TOGG’un en önemli özelliklerinden bir tanesi hızlı şarj özelliği olacak. 30 dakikanın altında hızlı şarj ile yüzde 80 doluluğa ulaşacak. Yerli otomobil 300+ ve 500+ kilometre menzil opsiyonlarına sahip olacak otomobil, 200 beygir güç ile 7,6 saniye, 400 beygir güç ile de 4,8 saniye altında 0-100 km/s hızlanabilecek. Tüm bu özelliklerinin yanında fiyatının diğer C segment SUV araçlarla rekabet edecek düzeyde olacağı ifade ediliyor.



Devrim'e büyük ilgi



Bir ‘Devrim’in hikayesi! Hayalin gerçeğe dönüştüğü yerli otomobilin serüveni



Son dakika haberleri: Bugün tüm Türkiye, yarım asırdan fazladır hayalini kurduğu yerli otomobil üretme idealini gerçeğe dönüştürmeyi başarmanın haklı gururunu yaşıyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın önderlik ettiği yerli otomobil hamlesinin bir sonucu olan TOGG'un seri üretiminin gerçekleştirileceği fabrika bugün açılıyor. Türkiye'nin kendi otomobilini üretme gayesi ise 1960 yılına kadar uzanıyor.



Son dakika: Bir ‘Devrim’in hikayesi! Hayalin gerçeğe dönüştüğü yerli otomobilin serüveni



4 Mart 1961 tarihinde o dönem İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi Öğretim Üyesi olan Doçent Doktor Necmettin Erbakan Bakanlar Kurulu toplantısına davet ediliyor. Dönemin Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Fahri Özdilek'in başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu'nda yerli otomobil üretme fikri ciddi olarak ele alınıyor.



Son dakika: Bir ‘Devrim’in hikayesi! Hayalin gerçeğe dönüştüğü yerli otomobilin serüveni



Erbakan, Konya'da kurulan Gümüş Motor Fabrikası'nın otomobil motorlarını seri halde imal edeceğini, traktör üretimi için kurulan Uzel Makas Fabrikası'nın makaslarını yapacağını ve elektrometal fabrikasının da çeşitli parçaları ile dişlilerini yapabilecek durumda olduğunu kurul toplantısında ifade ediyor.



Son dakika: Bir ‘Devrim’in hikayesi! Hayalin gerçeğe dönüştüğü yerli otomobilin serüveni



4.5 AYDA ÜRETİLDİ



Bu toplantıdan yalnızca üç ay sonra 10 Haziran 1961 tarihinde Devrim otomobilini imalatı için Ankara'da ilk toplantı gerçekleştirildi. Şimdiki adı Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketi (TÜRASAŞ) olan Eskişehir Demiryolu Fabrikaları'nda yaklaşık 200 Türk mühendis gecesini gündüzüne katarak çalıştı.



Son dakika: Bir ‘Devrim’in hikayesi! Hayalin gerçeğe dönüştüğü yerli otomobilin serüveni



İlk otomobilin 1961 yılındaki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına yetişmesi istendiği için, mühendis ekibinin önünde 4.5 ay gibi kısa bir süre vardı.



KARA PROPAGANDAYA MARUZ KALDI



Bütün zorluklara rağmen dört adet otomobilinin üretilmesi başarıldı. Daha sonra 'Devrim' ismi verilecek olan bu otomobiller Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için Ankara'ya götürüldü. O dönemin parasıyla 1 milyon 400 bin liranın ayrıldığı ve kısıtlı bir zaman diliminde üretilen otomobiller Ankara'da devletin zirvesinin önüne çıkartıldı.



Son dakika: Bir ‘Devrim’in hikayesi! Hayalin gerçeğe dönüştüğü yerli otomobilin serüveni



Fakat talihsizlikler silsilesi de bundan sonra başladı. Arabaları tören alanına getiren konvoyun benzin ikmalinden haberi olmadığı için araçlara benzin alınamamıştı. Dönemin Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel, "Batı kafasıyla otomobil yaptınız ama doğu kafasıyla benzin ikmalini unuttunuz" sözünü söyledi.



Son dakika: Bir ‘Devrim’in hikayesi! Hayalin gerçeğe dönüştüğü yerli otomobilin serüveni



Ertesi gün gazetelerde büyük bir karalama furyası başlatıldı. Büyük bir emeğin tezahürü olan 'Devrim Otomobili' tarihte eşine az rastlanır bir kara propagandanın hedefi haline gelmişti. Bunun ardından tekrardan Eskişehir'e getirilen Devrim arabası bir dönem fabrikanın içinde kullanıldı.



Son dakika: Bir ‘Devrim’in hikayesi! Hayalin gerçeğe dönüştüğü yerli otomobilin serüveni



VE HAYALİ ERDOĞAN GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜ



Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 2011 yılında yaptığı tarihi konuşmada "Bu ülkede bu işe soyunacak bir baba yiğidin olduğunu düşünüyorum. Artık yerli bir otomobil yakışır" ifadelerini kullandı.



Son dakika: Bir ‘Devrim’in hikayesi! Hayalin gerçeğe dönüştüğü yerli otomobilin serüveni



Erdoğan'ın önderlik ettiği projenin hayata geçirilmesi için büyük bir profesyonel ekip kolları sıvadı. 18 ayda üretilen TOGG otomobilinin sunumu 27 Aralık 2019'da gerçekleşti.



Son dakika: Bir ‘Devrim’in hikayesi! Hayalin gerçeğe dönüştüğü yerli otomobilin serüveni



DEVRİM VE TOGG YAN YANA



Öte yandan Türkiye'nin yerli otomobilinin sosyal medya hesabından Devrim otomobili ve Togg'un yan yana yer aldığı bir fotoğraf paylaştı.



Son dakika: Bir ‘Devrim’in hikayesi! Hayalin gerçeğe dönüştüğü yerli otomobilin serüveni



Paylaşımda, "Dün, bugün, gelecek... Devrim mühendislerine saygıyla." ifadelerine yer verildi.




Bu haber 741 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Milli AKSUNGUR havadan düşman denizaltılarını böyle tespit ediyor
Gündem
#anadolu ajansı#ekonomi#fotoğraf

Milli AKSUNGUR havadan düşman denizaltılarını böyle tespit ediyor

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen AKSUNGUR İnsansız Hava Aracı (İHA), Deniz Kuvvetleri İnsansız Deniz Sistemleri TURNAs-26 Tatbikatı kapsamında Antalya açıklarında denizaltı tespitine yönelik bir faaliyet gerçekleştirdi. | Anadolu Ajansı

Habervitrini10249 Görüntüleme
Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Özgür Özel’e 7 gün süre!
Gündem

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Özgür Özel’e 7 gün süre!

Toplamda 5 milyon lirayı aştığı öne sürülen para transferinde birçok milletvekilinin imzasının usulsüz olarak ve kendilerinden habersiz şekilde kullanıldığı da iddia edilmişti.

Habervitrini9959 Görüntüleme
IMF'ten Türkiye için mali şeffaflık raporu! Türkiye'nin sıralaması dikkat çekti
Gündem

IMF'ten Türkiye için mali şeffaflık raporu! Türkiye'nin sıralaması dikkat çekti

IMF raporunda Türkiye’nin mali şeffaflık alanında son 10 yılda önemli ilerleme kaydettiği belirtildi. Türkiye, kamu mali yönetimindeki gelişmişlik düzeyiyle Birleşik Krallık, Finlandiya ve Portekiz’in de aralarında bulunduğu yaklaşık 40 ülke arasında en üst sıralarda yer aldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilerlemenin 20 yılı aşkın süredir devam eden kurumsal dönüşümün sonucu olduğunu belirterek, "Mali şeffaflığı daha da artıracak yapısal reformlara yönelik çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Habervitrini12301 Görüntüleme
Mustafa Sandal'ın eşi 3 milyarlık fon kazancını iade etmek için savcılığa başvurdu!
Gündem

Mustafa Sandal'ın eşi 3 milyarlık fon kazancını iade etmek için savcılığa başvurdu!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü fon soruşturmasında şarkıcı Mustafa Sandal'ın eşi Melis Sütşurup Sandal ve babası Cihan Sütşurup hakkında yeni gelişme yaşandı. TERA'nın TLY fonundan toplam 2 milyar 994 milyon TL kâr elde ettikleri belirtilen baba ve kızın, kazançlarını iade etmek için avukatları aracılığıyla Başsavcılığa başvurduğu öğrenildi. Başsavcılık, avukatları Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna (TMSF) yönlendirirken iade sürecinin ayrıntıları henüz netleşmedi.

Habervitrini11298 Görüntüleme