TRT spikeri 11 yıldır konuşamıyor

••2 dk okuma
TRT spikeri 11 yıldır konuşamıyor

Hızlı Özet

“Beyin ameliyatı sonrasında geçirdiği felç nedeniyle 11 yıldır konuşamayan eski TRT spikeri Tuna Huş, Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri televizyondan takip ederken, hafta sonlarını ise maçlara ayırıyor.”


İSTANBUL - Kenan Irtak -



Türkiye onu, TRT'nin siyah-beyaz yayın yaptığı dönemlerde tanıdı. TRT spikeri Tuna Huş'un hayatı geçirdiği beyin kanamasıyla bir anda değişti. Hayatını konuşmaktan kazanan bir insanın başına gelebilecek en kötü olaylardan birini yaşayan Huş, Üsküdar'daki evinin kapısını Anadolu Ajansı muhabirine açtı.



Tuna Huş'un söylemek istediklerini, ailece yaşadıkları sıkıntıları eşi Berrin Huş anlattı. By-pass ameliyatı olduktan bir buçuk yıl sonra beyne giden ana damarda pıhtı atması sonucu 2001 yılında felç geçirdiğini belirten Huş, eşinin vaktini çoğu zaman televizyon izleyerek geçirdiğini söyledi.''Dünyada ne var ne yok, her şeyden haberdar. Ben televizyonu çok sık takip etmediğim için gelişmeleri bana o aktarıyor. Sporu takip ediyor. Her tür sporu büyük bir merakla izliyor'' diyen Huş, kocasının eski arkadaşlarını izlerken farklı bir tavır takındığını belirtti. Huş, ''Onları daha keyifle izliyor, ekranda öğrencilerini görünce çok mutlu oluyor. Ancak yanlış yaptıklarında suratı asılıyor. Önceleri Türkçe'nin yanlış kullanılmasını kafaya takmıştı. Herkesi uyarma ihtiyacı hissediyordu. Ama artık vazgeçti. Ama hangisine söylesin, kızsın'' dedi.



Tedavi masraflarının çok yüksek olması nedeniyle bir dönem maddi sıkıntı yaşadıklarını, ancak şu anda durumlarının daha iyi olduğunu vurgulayan Huş, ''İnsan bu tür durumlara hazırlıklı yakalanmıyor maalesef. Biz de hazırlıksız yakalandık. Çok sıkıntı çektik. 1 aylık, 2 aylık, 1 senelik durum değil. Tedavi döneminde ciddi manada sıkıntı çektim. Ama sağ olsunlar, dönem dönem bizi unutmayan insanlar oldu. Borcumuz harcımız yok. Emekli aylığımızla geçiniyoruz'' ifadelerini kullandı.



Maç olduğunda dışarı çıkmıyor



Tuna Huş'un düzenli bir hayatı sevdiğini vurgulayan Berrin Huş, ''Erken kalkar. Kahvaltıdan sonra ilaçlarını alır. Ondan sonra kahvesini içer. Saat birden sonra mutlaka 1-2 saat uyur. Ardından akşam yemeği yer ve televizyon izler. Maç olduğu zaman Tuna'yı dışarı çıkarmak mümkün değil. Onun için hafta sonu içerdeyiz'' dedi.



AA


Bu haber 1631 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Şoförü Ali Garga konuştu! "Kadir Abi'ye kan verince işten kovuldum"
Medya/Magazin

Şoförü Ali Garga konuştu! "Kadir Abi'ye kan verince işten kovuldum"

Çok iyiydi. Beni çok severdi Kadir Abi. Onun dört yıla yakın şoförlüğünü yaptım. Hiç ayrılmak istememe rağmen Jülide Hanım işime son verdi. Hastanede Kadir Abi'nin acil kana ihtiyaç oldu. Ben de doktora "Aynı kan grubuyuz ben verebilirim" dedim.

Habervitrini13795 Görüntüleme
Şarkıcı Can Bonomo'nun kızkardeşi : Yahudiyiz diye insan değil miyiz
Medya/Magazin

Şarkıcı Can Bonomo'nun kızkardeşi : Yahudiyiz diye insan değil miyiz

Can Bonomo’nun kız kardeşi Funda Bonomo, babalarının vefatının ardından yapılan haberlerin altındaki yorumlarda Yahudi kimliklerinin hedef alınmasına tepki gösterdi. Bonomo, “İnsan değil miyiz? Canımız mı acımıyor? Empatiyi hak etmiyor muyuz?” ifadelerini kullandı.

Habervitrini11532 Görüntüleme
 Aleyna Kalaycıoğlu'ndan cezaevinden ağlaya ağlaya çıktı
Medya/Magazin

Aleyna Kalaycıoğlu'ndan cezaevinden ağlaya ağlaya çıktı

Tahliye işlemlerinin ardından cezaevinden çıkan Kalaycıoğlu'nu annesi Zuhal Kalaycıoğlu karşıladı. Annesine sarıldığı sırada gözyaşlarına hâkim olamayan Kalaycıoğlu'nun cezaevi çıkışındaki ilk anları kameralara yansıdı.

Habervitrini14653 Görüntüleme
Sosyeteyi sarsan Ali İhsan Kaya'nın ölümünün ardından trajik bir olay çıktı
Medya/Magazin

Sosyeteyi sarsan Ali İhsan Kaya'nın ölümünün ardından trajik bir olay çıktı

İddialara göre; Ali İhsan Kaya ile eşi Ayşe Burcu Kaya boşanma sürecindeydi. Maddi hiçbir sıkıntısı olmayan Kaya, eşinden ayrılmak istemiyordu. Ancak dava sürecinde oldukları için aynı evin içinde ayrı odalarda yaşıyorlardı.

Habervitrini12300 Görüntüleme