Trump Şara'yı aradı.. Devam et

••1 dk okuma
Trump Şara'yı aradı.. Devam et

Hızlı Özet

“Cumhurbaşkanı Ahmed el-Şara, Pazartesi günü ABD Başkanı Donald Trump ile telefon görüşmesi yaptı ve görüşmede Suriye'deki gelişmeler ele alındı.”

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmet Şara ile görüştü. Terör örgütü DEAŞ'la mücadelede işbirliğinin sürdürülmesi ve örgütün oluşturduğu tehditlerin tamamen ortadan kaldırılması konusunda mutabakata varıldığı açıklanan görüşmede, Suriye'de istikrarın sağlanmasına yönelik tüm çabaların desteklenmesi gerektiği ifade edildi.

 Cumhurbaşkanı Ahmed el-Şara, Pazartesi günü ABD Başkanı Donald Trump ile telefon görüşmesi yaptı ve görüşmede Suriye'deki gelişmeler ele alındı.

Görüşme sırasında iki cumhurbaşkanı, Suriye'nin toprak bütünlüğünün ve bağımsızlığının korunmasının ve istikrarın sağlanmasına yönelik tüm çabaların desteklenmesinin önemini vurguladı.

Her iki taraf da Kürt halkının haklarının ve korunmasının Suriye devleti çerçevesinde güvence altına alınması gerektiğinin altını çizdi.

İki lider ayrıca terör örgütü DEAŞ ile mücadele ve tehditlerinin ortadan kaldırılması konusunda işbirliğine devam etme konusunda da anlaştılar.

Başkan Şeria ve Başkan Trump, bölgesel ve uluslararası zorluklarla başa çıkabilecek güçlü ve birleşik bir Suriye görme arzusunu paylaştılar.

Görüşmede ayrıca bir dizi bölgesel konuya da değinildi ve Suriye'ye daha iyi bir geleceğe doğru ilerlemesi için yeni bir fırsat verilmesinin önemi vurglandı.

Bu haber 867 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erdoğan'dan Birleşmiş Milletler Günü mesajı: BMGK daha adil bir yapıya kavuşturulmalı
Gündem

Erdoğan'dan Birleşmiş Milletler Günü mesajı: BMGK daha adil bir yapıya kavuşturulmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, '24 Ekim Birleşmiş Milletler Günü ve Birleşmiş Milletler Teşkilatı'nın kuruluşunun 81. yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj paylaştı. Erdoğan mesajında "BM Güvenlik Konseyi’nin daha adil, kapsayıcı ve uluslararası toplumun beklentilerini karşılayabilecek bir yapıya kavuşturulması bilhassa önemli hale gelmiştir." ifadelerini kullandı.

Habervitrini14958 Görüntüleme
Milli AKSUNGUR havadan düşman denizaltılarını böyle tespit ediyor
Gündem
#anadolu ajansı#ekonomi#fotoğraf

Milli AKSUNGUR havadan düşman denizaltılarını böyle tespit ediyor

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen AKSUNGUR İnsansız Hava Aracı (İHA), Deniz Kuvvetleri İnsansız Deniz Sistemleri TURNAs-26 Tatbikatı kapsamında Antalya açıklarında denizaltı tespitine yönelik bir faaliyet gerçekleştirdi. | Anadolu Ajansı

Habervitrini10393 Görüntüleme
Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Özgür Özel’e 7 gün süre!
Gündem

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Özgür Özel’e 7 gün süre!

Toplamda 5 milyon lirayı aştığı öne sürülen para transferinde birçok milletvekilinin imzasının usulsüz olarak ve kendilerinden habersiz şekilde kullanıldığı da iddia edilmişti.

Habervitrini9992 Görüntüleme
IMF'ten Türkiye için mali şeffaflık raporu! Türkiye'nin sıralaması dikkat çekti
Gündem

IMF'ten Türkiye için mali şeffaflık raporu! Türkiye'nin sıralaması dikkat çekti

IMF raporunda Türkiye’nin mali şeffaflık alanında son 10 yılda önemli ilerleme kaydettiği belirtildi. Türkiye, kamu mali yönetimindeki gelişmişlik düzeyiyle Birleşik Krallık, Finlandiya ve Portekiz’in de aralarında bulunduğu yaklaşık 40 ülke arasında en üst sıralarda yer aldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilerlemenin 20 yılı aşkın süredir devam eden kurumsal dönüşümün sonucu olduğunu belirterek, "Mali şeffaflığı daha da artıracak yapısal reformlara yönelik çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Habervitrini12320 Görüntüleme