Trump, Umman'ı Amerika'nın düşmanları listesine dahil etti.

2 dk okuma
Trump, Umman'ı Amerika'nın düşmanları listesine dahil etti.

Hızlı Özet

Gennady Petrov, "Nezavisimaya Gazeta"da, Hürmüz Boğazı'nın açılmasına yönelik müzakerelerin başarısızlıkla sonuçlanmasının Umman Sultanlığı için oluşturduğu tehlikeye ilişkin şunları yazdı:

Gennady Petrov, "Nezavisimaya Gazeta"da, Hürmüz Boğazı'nın açılmasına yönelik müzakerelerin başarısızlıkla sonuçlanmasının Umman Sultanlığı için oluşturduğu tehlikeye ilişkin şunları yazdı:

İran-Amerika arasında ateşkesi öngören mutabakat zaptı sona erdi. Donald Trump, amacına ulaşıldığını (İran'ın Hürmüz Boğazı'nı yeniden açtığını) iddia ederek, ateşkesi yenilemeyi düşünmüyor. İranlılar ise bunu reddediyor.

Bu bağlamda, Trump'ın Umman'ı bombalama tehdidi sürpriz oldu. Umman, Hürmüz Boğazı'nın yeniden açılması müzakerelerinde aktif bir katılımcıdır.

Trump'ın Fox News röportajındaki sözleri ancak bastırılmış bir öfkenin göstergesi olarak yorumlanabilir. Uygunsuz İngilizce dilini kibar Rusçaya çevirmek, Umman'ın ABD işlerine "müdahale etmesi" durumunda onu "yerle bir etmekle" tehdit etmek anlamına gelir.

Hürmüz Boğazı müzakereleri başarısız olsa bile ABD başkanının bu kadar ileri gitmeyeceğine inanmak için geçerli nedenler var. Umman, hem Batı hem de bölge ülkeleri için hayati öneme sahip ve petrol piyasasında da kilit bir oyuncu. Umman'da çıkacak bir savaş, Amerikan seçmenleri için benzin fiyatlarını kesinlikle artıracaktır; bu da Trump'ın kongre seçimlerinden sadece birkaç ay önce kesinlikle istemediği bir şey.

Ancak, ABD Başkanı açıkça yeni bir savaş tehdidinde bulunarak gerçek niyetlerini ortaya koydu. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki rakipleri, onun pervasız açıklamasını istismar etmek için can atıyorlar. Virginia'dan Demokrat Senatör Tim Kaine, başkanın Umman'a saldırmasını engellemek için bir karar tasarısı hazırladığını açıkladı ve Cumhuriyetçileri bunu desteklemeye çağırdı. Aksi takdirde, Kaine, "bu kör, iktidar hırsı olan başkanın" dünyaya ve Amerika Birleşik Devletleri'ne "telafisi mümkün olmayan zararlar" vereceğini söyledi.

Bu makale yalnızca gazetenin veya yazarın görüşünü yansıtmaktadır.

Bu haber 10964 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Netanyahu'nun oylarında keskin bir düşüş var
Dünya

Netanyahu'nun oylarında keskin bir düşüş var

Likud Partisinin mevcut parlamentoda 32 olan sandalye sayısının, 27 Ekim'de yapılması planlanan seçimlerde 20'ye düşmesi bekleniyor. Bu sonuç, partinin mevcut Knesset'teki sandalye sayısıyla karşılaştırıldığında en düşük seviyeye gerilemesi anlamına geliyor.

Habervitrini12784 Görüntüleme
Trump istediğini aldı! 400 milyon dolarlık projede yeni gelişme
Dünya

Trump istediğini aldı! 400 milyon dolarlık projede yeni gelişme

ABD Yüksek Mahkemesi, Başkan Donald Trump'ın Beyaz Saray'a yaptırdığı yaklaşık 400 milyon dolarlık balo salonunun inşaatının "geçici olarak" devam etmesine izin verdi. Karar, Trump yönetiminin alt mahkeme kararına yaptığı itirazın ardından geldi.

Habervitrini14814 Görüntüleme
Hürmüz Boğazı için müttefik ülkelerin komutanları toplandı
Dünya

Hürmüz Boğazı için müttefik ülkelerin komutanları toplandı

Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargahı (SHAPE), Hürmüz Boğazı’nda seyrüsefer serbestliğinin desteklenmesine yönelik olası katkıları görüşmek üzere ilgili müttefik ülkeleri genelkurmay başkanları düzeyinde bir araya getirdi. NATO yetkilisi, toplantının bir NATO misyonu olmadığını vurguladı.

Habervitrini14772 Görüntüleme
İsrail medyasından tarihi itiraf: Putin göz yumuyordu Erdoğan asla taviz vermiyor!
Dünya

İsrail medyasından tarihi itiraf: Putin göz yumuyordu Erdoğan asla taviz vermiyor!

İsrail’in önde gelen yayın organlarından The Jerusalem Post, Doğu Akdeniz ve Suriye’de yükselen tansiyonun ardından Başbakan Binyamin Netanyahu’nun yürüttüğü stratejinin "Türkiye duvarına" çarptığını yazdı.

Habervitrini11109 Görüntüleme