Trump'ın ekibinde servet yarışı! 57 kişinin mal varlığı dudak uçuklattı

2 dk okuma
Trump'ın ekibinde servet yarışı! 57 kişinin mal varlığı dudak uçuklattı

Hızlı Özet

ABD’de yayımlanan bir rapor, Donald Trump'ın ikinci başkanlık döneminde yönetimdeki ultra zenginlerin sayısındaki dikkat çekici artışı ortaya koydu. Rapora göre en az 100 milyon dolar servete sahip 57 yetkili bulunuyor.

ABD’de yayımlanan bir rapor, Donald Trump'ın ikinci başkanlık döneminde yönetimdeki ultra zenginlerin sayısındaki dikkat çekici artışı ortaya koydu. Rapora göre en az 100 milyon dolar servete sahip 57 yetkili bulunuyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın ikinci başkanlık döneminde, en az 100 milyon dolar servete sahip hükümet yetkililerinin sayısının önceki üç başkanlık döneminin toplamını geride bıraktığı belirtildi.

Kâr amacı gütmeyen tüketici savunma grubu Public Citizen tarafından yayımlanan rapora göre, Trump yönetiminde en az 100 milyon dolar servete sahip 57 yetkili bulunuyor.

Raporda bu isimlerin 17'sinin büyükelçi, 40'ının ise yürütme organında üst düzey görevlerde olduğu belirtildi. Trump'ın 23 üyeli kabinesinin de 8 üyesinin en az 100 milyon dolarlık servete sahip olduğu kaydedildi.

ÖNCEKİ BAŞKANLARIN TOPLAMINI 4'E KATLADI

Rapora göre eski ABD Başkanı George W. Bush döneminde en az 100 milyon dolar servete sahip 5 yetkili bulunurken, bu sayı Barack Obama döneminde 3, Joe Biden döneminde ise 5 olarak kaydedildi.

Böylece Trump yönetimindeki 57 ultra zengin yetkili, önceki üç başkanlık dönemindeki toplam sayının 4 katından fazlasına ulaştı.

Forbes'un servetinin 6 milyar doların üzerinde olduğunu tahmin ettiği Trump ile serveti 800 milyar doları aşan ABD'li milyarder Elon Musk ise değerlendirmeye dahil edilmedi.

"YANLIŞ TEŞVİKLERE VE YOLSUZLUĞA YOL AÇABİLİR"

Public Citizen Eş Başkanı Lisa Gilbert, rapora ilişkin değerlendirmesinde hükümetin yönetim kademelerinde ultra zenginlerin ağırlıkta olmasının risklerine dikkat çekti.

Gilbert, bu durumun "yanlış teşviklere ve yolsuzluğa" yol açabileceğini savundu.

Bu haber 12118 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Rum vekil Türk köylerinde yaptıkları katliamları tek tek itiraf etti!
Dünya

Rum vekil Türk köylerinde yaptıkları katliamları tek tek itiraf etti!

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) partisi AKEL'in milletvekili Yorgos Kukumas, Rum faşistlerin Muratağa, Sandallar, Atlılar ve Taşkent’te Kıbrıslı Türklere yönelik gerçekleştirdiği katliamları yeniden gündeme taşıdı. Kukumas, EOKA-B mensuplarınca işlenen vahşeti "ülke tarihinin en büyük utançlarından biri" olarak nitelendirerek faillerin yıllardır cezasız kaldığını itiraf etti.

Habervitrini14725 Görüntüleme
Trump'ın sözlerine İran'dan sert tepki: Hiçbir görüşme yok
Dünya

Trump'ın sözlerine İran'dan sert tepki: Hiçbir görüşme yok

Trump'ın İran Devrim Muhafızları ile doğrudan görüştükleri yönündeki 'arka kanal' iddiasına Tahran'dan cevap geldi. Devrim Muhafızları Sözcüsü Hüseyin Mohibbi, ABD ile herhangi bir görüşme yapılmadığını belirterek Trump'ın sözlerini 'yalan' ve 'hayal' olarak nitelendirdi.

Habervitrini12790 Görüntüleme
Ukrayna'dan Putin'e sert mesaj
Dünya

Ukrayna'dan Putin'e sert mesaj

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşta, çatışmaların başladığı 2022 yılından bu yana kayıp sayısı geçtiğimiz temmuz ayında en yüksek seviyeye ulaştı. Kiev yönetimi, temmuz ayında 437 kişinin öldüğünü ve 2610 kişinin yaralandığını bildirdi.

Habervitrini12220 Görüntüleme
Erdoğan'ın Trump'a çektiği rest İsrail'i karıştırdı: Mossad'da büyük tasfiye!
Dünya

Erdoğan'ın Trump'a çektiği rest İsrail'i karıştırdı: Mossad'da büyük tasfiye!

İngiliz The Telegraph gazetesinin haberine göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD Başkanı Donald Trump’a sunduğu ve İran rejimini devirmeyi hedefleyen gizli harekat planı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müdahalesiyle iptal edildi.

Habervitrini14901 Görüntüleme