Tümamiral Cihat Yaycı: Devlet Yunan-PKK terörüyle karşı karşıya

••2 dk okuma
Tümamiral Cihat Yaycı: Devlet Yunan-PKK terörüyle karşı karşıya

Hızlı Özet

“Türkiye, yurdun farklı bölgelerinde çıkan yangınlarla boğuşuyor. Peş peşe başlayan bu yangınların sabotaj sonucu olup olmadığı araştırılırken, TVNET canlı yayınına konuk olan Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, konuya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.”






TVNET canlı yayınına konuk olan Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, Anadolu'nun pek çok şehrinde çıkan orman yangınlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yangınların rastlantı veya ihmal sonucu çıkmadığını dile getiren Yaycı, "Burada bir kasıt var. Devlet ciddi bir Yunan-PKK terörüyle karşı karşıyadır." şeklinde konuştu.



Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, TVNET'e konuk olarak son günlerde ülkenin farklı bölgelerinde çıkan yangınların arka planını değerlendirdi.



Türkiye, yurdun farklı bölgelerinde çıkan yangınlarla boğuşuyor. Peş peşe başlayan bu yangınların sabotaj sonucu olup olmadığı araştırılırken, TVNET canlı yayınına konuk olan Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, konuya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.



'YUNAN-PKK TERÖRÜYLE KARŞI KARŞIYAYIZ'



Yangının çıktığı yerlerin ülkenin en verimli toprakları olduğunu kaydeden Yaycı, "Bu bölgelerdeki yangın rastlantı sonucu veya herhangi bir ihmal ile çıkmış değil, burada kasıt var. Devlet ciddi bir Yunan-PKK terörüyle karşı karşıyadır." ifadelerini kullandı.



Emekli Tümamiral Cihat Yaycı'dan yangınlara ilişkin flaş açıklama: Devlet Yunan-PKK terörüyle karşı karşıya



TVNET canlı yayınına konuk olan Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, Anadolu'nun pek çok şehrinde çıkan yangınlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yangınların rastlantı veya ihmal sonucu çıkmadığını dile getiren Yaycı, 'Burada bir kasıt var. Devlet ciddi bir Yunan-PKK terörüyle karşı karşıyadır.' şeklinde konuştu.



TERÖRİSTLER YUNANİSTAN'DAKİ KAMPLARDA EĞİTİM GÖRÜYOR



SETA'nın raporuna göre, orman sabotajlarının yaşandığı ilk dönemlerde Yunanistan’daki kamplarda hem ideolojik olarak hem de patlayıcı gibi teknik konularda eğitim gören teröristler, Türkiye’de özellikle turistik bölgelerde orman yangınları çıkarmıştır. 1994’ten itibaren Türkiye’nin özellikle turistik bölgelerinde PKK’nın yangın çıkardığı medyada kendisine genişçe yer buldu.



Yalnızca 1995’in ilk yarısında 950 hektar ormanlık alanın PKK tarafından yakılması sonucu hedef alınan şehirlerde birer kriz komitesi oluşturuldu ve orman giriş-çıkışları kontrol altına alındı. 90’lı yıllarda PKK çoğunlukla Ege ve Akdeniz’de orman sabotajlarına devam etti. Terör örgütü 1997’de bir gecede Antalya’da 650 hektar ormanlık alanı ve 200 hektar bahçeyi yaktı, eş zamanlı olarak Manavgat ve Belek’te de sabotaj girişiminde bulundu. Bu yangınlarda maalesef iki kişi hayatını kaybetti.




Bu haber 2489 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kanada Başbakanı Mark Carney : Türkiye’den Alacağımız Çok Ders Var
Gündem

Kanada Başbakanı Mark Carney : Türkiye’den Alacağımız Çok Ders Var

"Türkiye kendi savunma ihtiyaçlarının yaklaşık yüzde 80'ini yerli olarak üretmeyi başarıyor. Kanada'da durum maalesef böyle değil; alacağımız çok ders var. Kanadalıları korumak için Türkiye'nin savunma sanayisindeki uzmanlığına ve birikimine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyoruz."

Habervitrini10108 Görüntüleme
Diyanet Vakfı'nda skandal.. Borsada fon aldılar makamdan oldular
Gündem

Diyanet Vakfı'nda skandal.. Borsada fon aldılar makamdan oldular

Gazze bağışlarının fona yatırıldığını söyleyen ve “Ortaya çıkarsa kimseye izah edemeyiz” diyen Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan ile yardımcıları Recep Şükrü Balkan ve Fatih Kayacan görevden alındı.

Habervitrini14673 Görüntüleme
İki Filistinli İsrail askerlerine kurşun yağdırdı, Netanyahu tam abluka kararı verdi
Gündem

İki Filistinli İsrail askerlerine kurşun yağdırdı, Netanyahu tam abluka kararı verdi

Netanyahu, Hamas teröristlerini yakalayacağını söz verirken, bakanlar Batı Şeria'da büyük bir askeri operasyon talep etti. Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, saldırının ardından Batı Şeria'da kapsamlı bir askeri harekattan "kaçınmanın mümkün olmayacağını" iddia etti.

Habervitrini11671 Görüntüleme
Mustafa sarıgül ve erkek korumasının ilişki videosunda bomba gelişme
Gündem

Mustafa sarıgül ve erkek korumasının ilişki videosunda bomba gelişme

Soruşturmanın seyrini, dosyadaki "A3M2LK48" kodlu gizli tanığın ifadeleri değiştirdi. Gizli tanık; görüntülere "montaj" raporu düzenletmek amacıyla Ulusal Kriminal Büro’dan Uğur K. ile temas kurulduğunu ve sahte rapor hazırlanması karşılığında 200 bin dolar talep edildiğini öne sürdü.

Habervitrini11254 Görüntüleme