AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, soruşturma, terör ve organize suçlara ilişkin soruşturmalara bakmakla görevli Başsavcıvekilliği tarafından gerçekleştirilecek.
Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Görüşen'in yürüteceği soruşturma çerçevesinde, Özal'ın yaşamını yitirdiği Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesindeki kayıtlar yeniden incelenecek.
Soruşturma kapsamında önümüzdeki günlerde bir takım kişilerin ifadelerine de başvurulabileceği öğrenildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Turgut Özal'ın eşi Semra Özal'ın, 30 Ocak 2006'da bir gazetede, eşinin ölümüne ilişkin yer verilen bir takım iddiaları üzerine, eski milletvekili Emin Şirin tarafından 31 Ocak 2006'da yapılan suç duyurusunun ardından yürüttüğü soruşturmada ''takipsizlik'' kararı vermişti.
Başsavcıvekili Mehmet Çavuşoğlu tarafından, 2 Mart 2006 tarihinde verilen kararda, ''Semra Özal'ın, söyleşisinde yaptığı açıklamaların herhangi bir belgeye dayanmadığı, mevcut Hacettepe Hastanelerince düzenlenen raporların aksine eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümünün zehirlenme ile bir ilgisinin olmadığı, kalp yetmezliğinden meydana geldiği anlaşıldığından kamu davası açılmasına yer olmadığına'' karar verildiği kaydedilmişti.
Öte yandan, Özal'a yönelik 1988 yılında düzenlenen suikast girişimiyle ilgili basında yer alan haberler üzerine soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali, ''yetkisizlik'' kararı vererek, soruşturma dosyasını Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.
Gönderilen bu soruşturma dosyasının, mevcut soruşturma dosyası ile birleştirileceği ve Özal'a yönelik 1988 yılındaki suikast girişimine ilişkin iddiaların da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturulacağı kaydedildi.
TURGUT ÖZAL'IN ÖLÜMÜNE RESEN SORUŞTURMA

Hızlı Özet
“Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili basında yer alan bir takım haberler üzerine resen soruşturma başlattı. Soruşturma Başsavcıvekilliği tarafından gerçekleştirilecek.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ahmet Şara mütevazı esnaf lokantasında
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed el-Şara, mütevazı bir restoranda yemek yerken çekilen bu sahne, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

ABD haftalar sonra İran'a yönelik en büyük hava saldırılarını başlattı.
Körfez ülkeleri, çatışmanın daha geniş bölgeye yayılmaya devam etmesiyle birlikte, gece boyunca bir dizi saldırıyı püskürttü.

Hiçbir insanın ayak basmadığı gizemli ücra yerler
Yeryüzünde tek bir insanın bile ayak basmadığı en gizemli yerler ortaya çıktı.

Yapay zekayla 'Bornozlu' itibar suikastı! AK Partili kadınları hedef aldı!
Sosyal medya platformu X (Twitter), akılalmaz bir dijital magandalık ve yapay zeka suistimaline sahne oldu. 'Bornoz Partisi' kullanıcı adını kullanan bir şahıs, AK Partili kadın siyasetçi ve kullanıcıların fotoğraflarını yapay zeka yöntemiyle değiştirerek siber zorbalığa soyundu. Bir kullanıcının tepkisi sonrasında köşeye sıkışan şahsın pişkin savunması ise bu kadarına da pes dedirtti.