Türkiye'den kritik NATO açıklaması

2 dk okuma
Türkiye'den kritik NATO açıklaması

Hızlı Özet

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 10. Türk-İtalyan Forumu'nun kapanış oturumuna katıldı. Çavuşoğlu, burada yaptığı açıklamada Türkiye'nin Avrupa ve NATO'dan uzaklaşıp Rusya'ya yakınlaşmasının söz konusu olmadığını söyledi.








Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi almasının NATO'dan uzaklaşmak anlamını gelmediğini belirten Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Türkiye hiçbir yere kaymıyor, olduğu yerde duruyor" dedi. Çavuşoğlu, NATO müttefiki olan ülkelerin savunma sistemlerini Türkiye'ye vermemek için ciddi bir direnç gösterdiklerini belirterek "Benim hava savunma sistemimi kurmam lazım" dedi.










Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 10. Türk-İtalyan Forumu'nun kapanış oturumuna katıldı. Çavuşoğlu, burada yaptığı açıklamada Türkiye'nin Avrupa ve NATO'dan uzaklaşıp Rusya'ya yakınlaşmasının söz konusu olmadığını söyledi.



MÜTTEFİKLERİMDEN ALAMIYORUM



Çavuşoğlu, "Son zamanlarda NATO müttefiki olan ülkelerden bazıları basit silahlar dahil ihtiyacımız olan savunma sistemlerini Türkiye'ye vermemek için ciddi bir direnç gösteriyor. Benim hava savunma sistemimi kurmam lazım. Müttefiklerimden de alamıyorum. O zaman mutlaka başka bir yerden almak durumundayım. Acil ihtiyacım var" dedi.



TÜRKİYE RUSYA'YA DOĞRU GİTMİYOR



Bir Rus uçağının Türkiye-Suriye sınırında düşürülmesinin ardından Türkiye-Rusya ilişkilerinin bozulması üzerine pek çok Avrupa ülkesinin bu ilişkinin düzeltilmesi gerektiğini belirttiğini hatırlatan Çavuşoğlu, şimdi ise yakınlaşan ilişkilerin eleştirildiğini belirtti ve "Türkiye, Avrupa ve NATO'dan uzaklaşıp Rusya'ya doğru gitmiyor, böyle bir şey yok...Türkiye bir yere kaymıyor, Avrupa ülkeleriyle bir problemimiz yok" dedi. Çavuşoğlu, Türkiye'nin farklı ülkelerle geliştirdiği ilişkilerin birbirine alternatif değil, birbirinin tamamlayıcısı olduğunu da ifade etti. 



NATO TARTIŞMASI



Geçen hafta Norveç'teki bir NATO tatbikatında düşman hedefleri arasında Atatürk ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ınisimleri kullanılmış, Türkiye tatbikattan çekilme kararı vermişti. Bunun üzerine NATO yetkilileri Türkiye'den özür dilemişti. ABD'nin yanı sıra Almanya ve Hollanda gibi ülkelerle sorunlar yaşanması,

Türkiye'nin Suriye konusunda ise Rusya ile yakın işbirliğiiçinde çalışması Türkiye'nin Batı'dan uzaklaşarak Rusya'ya yakınlaştığı yorumlarına neden olmuştu.



Türkiyeden kritik NATO açıklaması... Müttefiklere sitem








 






 







Bu haber 973 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ankara'daki Hobi Amaçlı Madenciler Günlük 20 Gram Altın Çıkarıyor
Gündem

Ankara'daki Hobi Amaçlı Madenciler Günlük 20 Gram Altın Çıkarıyor

Ankara merkezli bir grup, hobi olarak yaptıkları kırıntı altın madenciliğiyle dikkat çekiyor. Hamza Kındımoğlu liderliğindeki 30 kişilik ekip, Türkiye'nin farklı akarsularında günlük 20 grama varan miktarlarda altın bulduklarını ve bu faaliyetin ülke ekonomisine katkı sağlayabileceğini belirtiyor.

Habervitrini14412 Görüntüleme
Sözleşmeli er ve erbaşlara müjde!
Gündem

Sözleşmeli er ve erbaşlara müjde!

Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu'nda yapılan yeni düzenlemeyle, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde belirli bir hizmet süresini tamamlayan personele kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilme yolu açıldı. Yeni karara göre, kamu kurumları belirlenen unvanlardaki personel alımlarında toplam kontenjanlarının yüzde 10'unu sözleşmeli erbaş ve erlikten ayrılanlara ayırmak zorunda olacak.

Habervitrini11427 Görüntüleme
Filenin Sultanları, Japonya'yı evinde devirdi ve finalleri garantiledi!
Gündem

Filenin Sultanları, Japonya'yı evinde devirdi ve finalleri garantiledi!

Osaka kentinde bulunan Asue Arena'da oynanan karşılaşmanın ilk setini 25-22 kazanan Filenin Sultanları, ikinci seti aynı skorla kaybetti.

Habervitrini12782 Görüntüleme
Atina'da F-35 endişesi! Miçotakis'i yerden yere vurdu
Gündem

Atina'da F-35 endişesi! Miçotakis'i yerden yere vurdu

Kiryakos Miçotakis hükümetini çok yönlü dış politikayı bırakıp, "açık çek" politikasına geçmekle eleştiren Çipras, ABD'nin Joe Biden liderliğinde olduğu dönemde muhalefetteki Miçotakis'in o dönem iktidarda olan kendisini "Trumpçı" olarak nitelendirecek kadar "aşırı hareketleri" olduğunu ifade etti.

Habervitrini9717 Görüntüleme