Türkiye-İsrail tazminat görüşmeleri tıkandı

1 dk okuma
Türkiye-İsrail tazminat görüşmeleri tıkandı

Hızlı Özet

TÜRKİYE ile İsrail arasında Mavi Marmara kurbanlarının ailelerine ödenecek tazminatın saptanması için yürütülen görüşmelerin iki ülkenin önerdiği rakamlar arasındaki uçurum nedeniyle tıkandığı iddia edildi.


Haaretz gazetesinin haberine göre, Mavi Marmara saldırısında ölen ve yaralananların ailelerine ödenecek tazminat miktarının müzakere edildiği üçüncü görüşmeden de olumlu bir sonuç çıkmadığı gibi, tarafların önerdiği miktarlar arasındaki büyük farkın kapatılması konusunda da en küçük bir ilerleme sağlanamadı.



Haaretz'e konuşan üst düzey bir İsrail hükümet yetkilisine göre, Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile Benjamin Netanyahu'nun danışmanı Joseph Ciechanover arasında sırasıyla İstanbul, Ankara ve Washington'da yapılan görüşmelerde, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin bizzat devreye girmesine rağmen rakam konusunda en küçük bir ilerleme sağlanamadı.



İki tarafın Erdoğan-Obama görüşmesinden bir gün önce, 15 Mayıs'ta yaptığı Washington görüşmesinden sonra taraflar bir araya gelmediler ve sadece telefon görüşmeleri yaptılar.



Türkiye Mavi Marmara'da hayatını kaybeden her bir kişinin ailesi için 1 milyon dolar talep ederken, İsrail hala 100 bin dolar öneriyor.


Bu haber 661 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Özkan Yalım telefon şifresini verdi! Özel'in, Mansur Yavaş için yazdıkları ortaya çıktı
Gündem

Özkan Yalım telefon şifresini verdi! Özel'in, Mansur Yavaş için yazdıkları ortaya çıktı

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ın yolsuzluk soruşturmasında etkin pişmanlık kapsamında verdiği ifadeler CHP lideri Özgür Özel'i işaret etti. Özel adına ait olduğu iddia edilen telefondan Yalım'a gönderilen işe alım listeleri ve para trafiğine ilişkin mesajların ardından; Mansur Yavaş'ı övme yönündeki bir mesaj da dosyaya girdi.

Habervitrini15047 Görüntüleme
Fethiye'de Meyhane Açılışında Dua Eden Emekli İmam, beddua etti
Gündem
#Yaşam#Muğla#Gündem

Fethiye'de Meyhane Açılışında Dua Eden Emekli İmam, beddua etti

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir tavernanın açılışında dua etmesi sonrası eleştirilere maruz kalan emekli din görevlisi Ferhat Taşkın, yaşananlardan ötürü üzüntüsünü dile getirdi. Taşkın, durumu öngörebilseydi törene iştirak etmeyeceğini ve kendisine yönelik hakaretlerden dolayı mağdur olduğunu ifade etti.

Habervitrini14592 Görüntüleme
Mansur Yavaş Hakkında 5 Yeni Soruşturma Talebi
Gündem

Mansur Yavaş Hakkında 5 Yeni Soruşturma Talebi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve bazı belediye görevlileri hakkında 'ihaleye fesat karıştırma', 'görevi kötüye kullanma' ve 'resmi belgede sahtecilik' gibi çeşitli suçlamalarla soruşturma izni talep edildiği ortaya çıktı. Denetim raporları ve müfettiş incelemeleri, belediyenin ihale süreçleri, ASKİ uygulamaları ve EGO reklam alanları gibi konulardaki iddiaları mercek altına alıyor.

Habervitrini11511 Görüntüleme
Özkan Yalım Telefon Şifresini Verdi, CHP'deki Delege Müzakereleri ve Para Trafiği İfşa Oldu
Gündem

Özkan Yalım Telefon Şifresini Verdi, CHP'deki Delege Müzakereleri ve Para Trafiği İfşa Oldu

Yolsuzluk tahkikatı kapsamında tutuklanan ve sonrasında CHP'den ilişiği kesilen Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, itirafçı olmaya karar vererek telefonunun şifresini adli makamlarla paylaştı. Yalım'ın telefonundan çıkan yazışmalar, parti içi delege pazarlıkları ve para transferlerine ilişkin ciddi iddiaları gündeme taşıdı.

Habervitrini11224 Görüntüleme