Türkiye’yi muz cumhuriyeti sanan Suriyeliler sınır dışı edildi

2 dk okuma
Türkiye’yi muz cumhuriyeti sanan Suriyeliler sınır dışı edildi

Hızlı Özet

Türkiye’yi muz cumhuriyeti sanan Suriyeliler sınır dışı edildi Geçtiğimiz günlerde bir şahsın sokak röportajında 'Ben muz yiyemiyorum' demesinden sonra Türkiye'de bulunan Suriye uyruklu bazı kişiler 'Muz yeme' akımı başlatarak provokatif videolar çekmişti. Konu bir anda sosyal medyada gündem olurken, İçişleri Bakanlığı açıklamada bulundu. Yürütülen çalışmalar kapsamında yabancı uyruklu 7 şahsın yakalandığı ve işlemlerinden sonra sınır dışı edileceği aktarıldı. Sosyal medyada dolaşıma sokulan ve






Türkiye’yi muz cumhuriyeti sanan Suriyeliler sınır dışı edildi



Geçtiğimiz günlerde bir şahsın sokak röportajında 'Ben muz yiyemiyorum' demesinden sonra Türkiye'de bulunan Suriye uyruklu bazı kişiler 'Muz yeme' akımı başlatarak provokatif videolar çekmişti. Konu bir anda sosyal medyada gündem olurken, İçişleri Bakanlığı açıklamada bulundu. Yürütülen çalışmalar kapsamında yabancı uyruklu 7 şahsın yakalandığı ve işlemlerinden sonra sınır dışı edileceği aktarıldı.



Son dakika haberleri: Muz videosu çeken Suriyeliler, Muz videosu çeken  Suriyeliler sınır dışı mı edilecek? - Yeni Şafak



Sosyal medyada dolaşıma sokulan ve kısa sürede gündem olan provokatif 'muz yeme' videosu çeken Suriyeli uyruklu şahıslarla ilgili İçişleri Bakanlığından açıklama yapıldı. Açıklamada 7 şahsın yakalandığı ve sınır dışı edileceği aktarıldı.



Suriyeli Şerefsizler Bayrağımızla Dalga Geçiyor - Urfa.com



Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:



İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü "Bir sokak röportajında yer alan "Ben muz yiyemiyorum, siz kilolarca muz alıyorsunuz…" söylemi sonrası yabancı uyruklu olduğu değerlendirilen kişilerce muhtelif sosyal medya platformlarından provokatif amaçlı "muz yeme" eylemi içerikli video ve paylaşımın dolaşıma sokulduğu görülmüştür.



Muz videosu çeken Suriye uyruklu provokatörler gözaltına alındı! Sınır dışı  edilecekler - Takvim



Emniyet Genel Müdürlüğümüzün ilgili birimleri tarafından bahse konu provokatif paylaşımlara ilişkin yürütülen çalışmalar sonucunda elde edilen ilk bulgular doğrultusunda yabancı uyruklu 7 şahıs yakalanmış olup adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından haklarında sınır dışı etme işlemleri başlatılacaktır.



Suriyeli sığınmacılar hadlerini aştı! " Biz muz yiyemiyoruz" diyen Türk  vatandaşıyla dalga geçmek için muz yeme akımı



Söz konusu provokatif paylaşımların tüm boyutlarıyla ortaya çıkarılması ve bu paylaşımları yapan tüm şahıslar hakkında gerekli adli ve idari işlemlerin titizlikle ve eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi için çalışmalar devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." açıklamasında bulundu.



İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nda suç duyurusunda bulunan Zafer Partisi Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Uğur Tarhan Tarhan'ın, teslim ettiği dilekçede ilgili sosyal medya hesabının bilgileri verilen bir Suriyelinin, Türk bayrağında bulunan hilalin üzerine muz ekleyerek bayrakla dalga geçmesi gerekçe gösterilerek tespit edilmesi ve tutuklanması talep edildi. Aynı kişinin söz konusu mecra üzerinde yayımladığı bir diğer videoda ise Türk milleti ve bayrağını muz çalan bir maymunla özdeşleştirdiği bilgisine de suç duyurusunda yer verildi.



SURİYELİLERİN ‘MUZ’ AKIMI BİR SOKAK RÖPORTAJI İLE BAŞLADI



Zafer Partisi'nin suç duyurusuna konu olan ve pek çok Suriyelinin katıldığı ‘muz akımı’, yine sosyal medya mecralarında yayımlanan bir sokak röportajı ile başlamıştı. Suç duyurusunda da yer verilen ifadelerde bir Türk vatandaşı “Muz bile yiyemiyoruz. Suriyeliler kilo alıyor” diye konuşmuş, bundan hareketle birçok Suriyeli sığınmacı benzeri videolar çekerek sosyal medya hesaplarına yüklemeye başlamıştı.



3 YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENDİ



Suriyelilerin videoları, suç duyurusunda Türk milletini ve bayrağını alenen aşağılamak olarak nitelendirilirken bu doğrultuda Türk Ceza Kanunu'nun 300. Maddesine başvurularak ilgili kişilerin bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmaları gerektiğine dikkat çekildi.




Bu haber 2352 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in durumu iyi değil... Yorgun Anları Kameralara Yansıdı
Gündem
#Güncel#Politika

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in durumu iyi değil... Yorgun Anları Kameralara Yansıdı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, rahatsızlığına rağmen İzmir'de katıldığı etkinlikleri iptal etmedi. Buca'daki program esnasında Özel'in bitkin ve keyifsiz halleri gözlerden kaçmadı.

Habervitrini11066 Görüntüleme
MİT'in Operasyonuyla Uluslararası Casusluk Ağına Darbe: 7 Zanlı Tutuklandı
Gündem
#Güncel#Gündem#tutuklama

MİT'in Operasyonuyla Uluslararası Casusluk Ağına Darbe: 7 Zanlı Tutuklandı

Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından yürütülen bir operasyonla, Türkiye aleyhine casusluk yapan uluslararası bir şebeke lağvedildi. İki farklı yabancı istihbarat servisi için çalıştığı saptanan şebekenin 7 üyesi, adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Habervitrini13548 Görüntüleme
Erdoğan : Türkiye Avrapu Birliği için büyük bir fırsattır
Gündem
#Cumhurbaşkanı Erdoğan#Dijital Dünya#Çocuk Güvenliği

Erdoğan : Türkiye Avrapu Birliği için büyük bir fırsattır

Kazakistan temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dönüş yolunda gazetecilere mühim açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin Avrupa Birliği için tarihi bir fırsat teşkil ettiğini belirten Erdoğan, Birliğin kritik bir karar aşamasında olduğunu ifade etti.

Habervitrini13947 Görüntüleme
Özkan Yalım telefon şifresini verdi! Özel'in, Mansur Yavaş için yazdıkları ortaya çıktı
Gündem

Özkan Yalım telefon şifresini verdi! Özel'in, Mansur Yavaş için yazdıkları ortaya çıktı

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ın yolsuzluk soruşturmasında etkin pişmanlık kapsamında verdiği ifadeler CHP lideri Özgür Özel'i işaret etti. Özel adına ait olduğu iddia edilen telefondan Yalım'a gönderilen işe alım listeleri ve para trafiğine ilişkin mesajların ardından; Mansur Yavaş'ı övme yönündeki bir mesaj da dosyaya girdi.

Habervitrini15063 Görüntüleme