Umreye gidecekler için korona testi gerekmiyor

1 dk okuma
Umreye gidecekler için korona testi gerekmiyor

Hızlı Özet

Suudi Arabistan’da umre ziyaretleri koronavirüs nedeniyle yaklaşık 7 aydır durdurulmuştu.






Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakan Yardımcısı Abdül Fettah Mashat, hac ve umreye gitmek isteyenlerin koronavirüs testi yaptırmasına gerek olmadığını söyledi.



Suudi Arabistan’da umre ziyaretleri koronavirüs nedeniyle yaklaşık 7 aydır durdurulmuştu.



Yarım yıldan fazla zamandır durdurulan umre ziyaretleri bu geceden itibaren yeniden başladı.



TESTE GEREK YOK



Umre ziyaretlerinin başlamasıyla ilgili bir açıklama yapan Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakan Yardımcısı Abdül Fettah Mashat, "Umre yapmak için şu anda korona testi gerekmiyor" dedi.



Mashat, Mekke’deki toplanma alanlarında görsel muayene incelemeleri yeterli olduğu için ülkedeki yaşayanların şu anda koronavirüs testi yaptırmalarına gerek olmadığını söyledi.



UMRE UYGULAMASI, KORONAVİRÜSTEN SONRA DA DEVAM EDECEK



Mashat, umre ziyaretleri için başlatılan "Umre" uygulamasının kalabalıkları organize ettiği için korona salgını sona erdikten sonra da kullanmaya devam edileceğini belirterek, "Suudi Arabistan’ın içinden uygulama üzerinden şu ana kadar 184 bin kişi kayıt yaptı" dedi




Bu haber 404 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ABD’nin İran’daki yeni hedefi! Nükleer santrifüjler bakın nerede?
Dünya

ABD’nin İran’daki yeni hedefi! Nükleer santrifüjler bakın nerede?

İran'a yönelik saldırılarına aralıksız devam eden ABD, gözünü bölgenin kritik noktası olan Kazma Dağı'na dikti. Pentagon'un bölgedeki yeni hedefi olan Kazma Dağı, Tahran için stratejik bir nokta olarak ön plana çıkıyor. İran’ın, Natanz Nükleer Santrali’nde 2020 ve 2021 yıllarında gerçekleştirilen sabotaj eylemleri nedeniyle önemli santrifüjlerini güvence altına almak için Natanz’a oldukça yakın Kazma Dağı’nın içine taşıdığı iddia ediliyor. Kritik nokta, Natanz Nükleer Santrali'nin bir buçuk kilometre yakınında bulunuyor. ABD Başkanı Trump, İran'ın Kazma Dağı bölgesini çok yakında, çok güçlü biçimde vuracaklarını söyledi.

Habervitrini12227 Görüntüleme
Trump'tan Husilere Kızıldeniz Uyarısı: Gerekeni Yaparız
Dünya
#Donald Trump#İran#Lübnan

Trump'tan Husilere Kızıldeniz Uyarısı: Gerekeni Yaparız

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Yemen'deki İran destekli Husilerin Kızıldeniz'i kapatma girişiminde bulunmaları durumunda ABD'nin müdahale edeceğini açıkladı. Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Aoun ile Beyaz Saray'da bir araya gelen Trump, ayrıca İran'ın müzakereye 'çaresizce' hazır olduğunu öne sürdü.

Habervitrini14825 Görüntüleme
"İran, görüşmek istiyor"... Trump: Biz bunu yapmayacağız
Dünya

"İran, görüşmek istiyor"... Trump: Biz bunu yapmayacağız

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail-Lübnan hattındaki sürecin devam ettiğini belirterek Lübnan'a destek sözü verdi. İran'la ilgili de sert mesajlar veren Trump, Tahran'ın görüşme talebinde bulunduğunu ancak "anlamlı bir görüşme" gerçekleşene kadar müzakere masasına oturmayacaklarını söyledi.

Habervitrini14422 Görüntüleme
ABD’nin İran’daki yeni hedefi: Kazma Dağı
Dünya

ABD’nin İran’daki yeni hedefi: Kazma Dağı

ABD Başkanı Donald Trump’ın, İran'ın yer altı nükleer tesisine ev sahipliği yaptığı iddia edilen Kazma Dağı'nı hedef alacaklarını açıklamasının ardından konuya ilişkin tartışmalar giderek büyüyor.

Habervitrini9671 Görüntüleme