Vatandaşlar Bozcaada'ya akın etti

••2 dk okuma
Vatandaşlar Bozcaada'ya akın etti

Hızlı Özet

“3 günlük tatili fırsat bilen vatandaşlar Bozcaada'ya akın ettiler. İşletmelerde doluluk oranı yüzde yüze ulaştı, rezervasyonsuz gelenler yer bulamayınca geri döndü.”






3 günlük tatili fırsat bilen vatandaşlar Bozcaada'ya akın ettiler. İşletmelerde doluluk oranı yüzde yüze ulaştı, rezervasyonsuz gelenler yer bulamayınca geri döndü.



Vatandaşlar Bozcaadaya akın etti



Hafta sonu tatili ile 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tatilini birleştiren tatilciler, Bozcaada'ya akın etti. Geyikli'den Bozcaada'ya geçecek araçlar zaman zaman 2 kilometreyi bulan kuyruklar oluşturdu. GESTAŞ, feribot sefer tarifesini askıya alarak 3 gün boyunca doldur boşalt sistemi ile çalışmaya başladı. Bozcaada'da işletmelerde doluluk oranı yüzde yüze ulaştı. Bazı tatilciler ise rezervasyon yaptırmadan adaya gelince, konaklayacak yer bulmakta zorlandı. Tatilciler, ada sokaklarını gezdi, koylarda güneşlendi, Polente Burnu'nda gün batımını izledi, akşam ise restoranda vakit geçirdi. Bazı tatilciler ise Ayazma'da denize girdi. Polente Burnu'nda gün batımını seyretmeye giden tatilciler ise araç yoğunluğunu nedeniyle zor anlar yaşadı. Araç kuyruğu nedeniyle İlçe Jandarma ekipleri sürücülere yardımcı olarak trafiği rahatlatmaya çalıştı.



İşletmeciler memnun



Henüz Nisan ayı olmasına rağmen erken başlayan turizm sezonu, işletmecileri de memnun etti. Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği (BOZTİD) Başkanı Ülke Diler, “Geçen yıllara göre tabii daha iyiyiz. Şu zamanda diğer turizm noktalarına göre Bozcaada'yı daha üst sıralara koymak gerekiyor. Tabii adanın şu anda sadece yerli turiste hitap etmesi noktasında artış gözüküyor. Yabancı turist ise pek fazla değil. Ayrıca #bozcaadabizim kampanyası ve Newyork Times'da çıkan en son haberlerin etkisi de oldu. Tabii, insanlar büyük şehirlerde yoruldu ve bir an önce stres atmak istiyorlar. Dış bir etken olmazsa, ülkemizde büyük bir sıkıntı yaşanmazsa bu yazın turizm açısından iyi geçeceğini düşünüyorum” dedi.




Bu haber 819 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

MHP konvoyunda ölümlü kaza: Bir kişi hayatını kaybetti, milletvekili yaralandı!
Gündem

MHP konvoyunda ölümlü kaza: Bir kişi hayatını kaybetti, milletvekili yaralandı!

Kahramanmaraş'ta MHP'li milletvekili ve il başkanının bulunduğu konvoyda meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybetti.

Habervitrini14174 Görüntüleme
Bakan Gürlek: 8 ayda 7 bin 818 operasyon: 32 bin 882 tutuklama
Gündem

Bakan Gürlek: 8 ayda 7 bin 818 operasyon: 32 bin 882 tutuklama

Adalet Bakanı Sayın Akın Gürlek, uyuşturucu, yasa dışı bahis, sanal kumar ve yeni nesil suç örgütlerine yönelik 81 ilde gerçekleştirilen operasyonların bilançosunu açıkladı. Şubat-Eylül 2026 döneminde düzenlenen 7 bin 818 operasyonda 70 bin 853 şüpheli hakkında adli işlem yapılırken, 32 bin 882 kişi tutuklandı. Operasyonlarda milyarlarca liralık suç varlığına el konuldu.

Habervitrini13529 Görüntüleme
İstanbul yine sallandı! Marmara Denizi'nde deprem!
Gündem

İstanbul yine sallandı! Marmara Denizi'nde deprem!

Marmara Denizi’nde Yalova açıklarında meydana gelen 2,9 büyüklüğündeki deprem İstanbul’da da hissedildi. Saat 18.14’te kaydedilen depremin merkez üssünün Yalova’ya 5,93 kilometre mesafede olduğu bildirildi.

Habervitrini9147 Görüntüleme
Suudi siyasi analist Mübarek el-Ati : Türkiye'nin yeni askeri teknolojileri sahada
Gündem

Suudi siyasi analist Mübarek el-Ati : Türkiye'nin yeni askeri teknolojileri sahada

Bölgede artan gerilimin ardından Suudi siyasi analist Mübarek el-Ati, BBC News Arapça yayınına katılarak yaşanan son gelişmelere ve ağustos ayında Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan tarihi Mekke Savunma İttifakı Anlaşması'na dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Habervitrini11966 Görüntüleme