Yanan Grand Kartal Otel'in patroniçesi müebbet hapsi duyunca mahkemede bayıldı

••2 dk okuma
Yanan Grand Kartal Otel'in patroniçesi müebbet hapsi duyunca mahkemede bayıldı

Hızlı Özet

“Aralarında otel sahibi Halit Ergül, damadı, kızı ve CHP'li belediye başkan yardımcısının da bulunduğu 11 sanık, ölen 34 çocuk için 34 kez ağırlaştırılmış müebbet, diğer ölen kişiler için de 44 kez müebbetle cezalandırıldı.”

Bolu'da, 21 Ocak'ta Grand Kartal Otel'de çıkan yangında 78 kişinin yaşamını yitirdiği, 137 kişinin yaralandığı faciaya ilişkin davada karar açıklandı. Aralarında otel sahibi Halit Ergül, damadı, kızı ve CHP'li belediye başkan yardımcısının da bulunduğu 11 sanık, ölen 34 çocuk için 34 kez ağırlaştırılmış müebbet, diğer ölen kişiler için de 44 kez müebbetle cezalandırıldı.

Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Grand Kartal Otel'de 21 Ocak'ta çıkan yangında 78 kişi hayatını kaybetti, 133 kişi yaralandı. Olaya ilişkin soruşturma kapsamında Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede; otel sahipleri, şirket yönetim kurulu üyeleri ve yöneticileri Halit Ergül, Emine Murtezaoğlu Ergül, Ceyda Hacıbekiroğlu, Elif Aras, Emir Aras, Zeki Yılmaz, Ahmet Demir, Kadir Özdemir, Cemal Özer, Mehmet Salun ile Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener, İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun ve itfaiye eri İrfan Acar hakkında 78'er kez 'Olası kastla öldürme' suçu ile 'Olası kastla kasten yaralama' suçlarından toplam 1998'er yıla kadar hapis cezası istendi.

EMİNE ERGÜL İÇİN AMBULANS İSTENDİ

Karar açıklanırken sanık Emine Ergül fenalaştı, ambulans çağırıldı.

Mahkeme başkanının, Grand Kartal A.Ş. yönetim kurulu üyesi Emine Murtezaoğlu Ergül hakkındaki cezayı okumaya başlamasıyla birlikte Ergül fenalaştı. Karar cümlesinin tamamlanmasının ardından ise bayılarak yere yığıldı. Salonda kısa süreli panik yaşanırken, jandarma ve sağlık ekipleri Ergül’e müdahale etti.


Kararın ardından müşteki yakınları gözyaşlarına boğuldu. Bazı aileler, sanıklara dönerek “Katiller!” diye bağırdı. Duruşma salonunda tansiyon bir süre düşmedi.

Haberlerimizi Google'da Takip Edin

Gelişmelerden anında haberdar olun.

Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
Bu haber 1425 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erdoğan'dan Birleşmiş Milletler Günü mesajı: BMGK daha adil bir yapıya kavuşturulmalı
Gündem

Erdoğan'dan Birleşmiş Milletler Günü mesajı: BMGK daha adil bir yapıya kavuşturulmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, '24 Ekim Birleşmiş Milletler Günü ve Birleşmiş Milletler Teşkilatı'nın kuruluşunun 81. yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj paylaştı. Erdoğan mesajında "BM Güvenlik Konseyi’nin daha adil, kapsayıcı ve uluslararası toplumun beklentilerini karşılayabilecek bir yapıya kavuşturulması bilhassa önemli hale gelmiştir." ifadelerini kullandı.

Habervitrini14911 Görüntüleme
Milli AKSUNGUR havadan düşman denizaltılarını böyle tespit ediyor
Gündem
#anadolu ajansı#ekonomi#fotoğraf

Milli AKSUNGUR havadan düşman denizaltılarını böyle tespit ediyor

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen AKSUNGUR İnsansız Hava Aracı (İHA), Deniz Kuvvetleri İnsansız Deniz Sistemleri TURNAs-26 Tatbikatı kapsamında Antalya açıklarında denizaltı tespitine yönelik bir faaliyet gerçekleştirdi. | Anadolu Ajansı

Habervitrini10357 Görüntüleme
Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Özgür Özel’e 7 gün süre!
Gündem

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Özgür Özel’e 7 gün süre!

Toplamda 5 milyon lirayı aştığı öne sürülen para transferinde birçok milletvekilinin imzasının usulsüz olarak ve kendilerinden habersiz şekilde kullanıldığı da iddia edilmişti.

Habervitrini9975 Görüntüleme
IMF'ten Türkiye için mali şeffaflık raporu! Türkiye'nin sıralaması dikkat çekti
Gündem

IMF'ten Türkiye için mali şeffaflık raporu! Türkiye'nin sıralaması dikkat çekti

IMF raporunda Türkiye’nin mali şeffaflık alanında son 10 yılda önemli ilerleme kaydettiği belirtildi. Türkiye, kamu mali yönetimindeki gelişmişlik düzeyiyle Birleşik Krallık, Finlandiya ve Portekiz’in de aralarında bulunduğu yaklaşık 40 ülke arasında en üst sıralarda yer aldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilerlemenin 20 yılı aşkın süredir devam eden kurumsal dönüşümün sonucu olduğunu belirterek, "Mali şeffaflığı daha da artıracak yapısal reformlara yönelik çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Habervitrini12305 Görüntüleme