Yanan Los Angeles'ta ev sahipleri ve kiracılar devlete milyon dolarlık davalar açıyor

••3 dk okuma
Yanan Los Angeles'ta ev sahipleri ve kiracılar devlete milyon dolarlık davalar açıyor

Hızlı Özet

“SCE'nin ana şirketinin CEO'su pazartesi günü ABC News'in "Good Morning America" ​​programına yaptığı açıklamada, ekipmanlarından herhangi birinin Eaton veya Hurst yangınlarının başlamasına katkıda bulunup bulunmadığını belirlemek için soruşturmaların sürdüğünü söyledi.”

Ev sahipleri ve kiracılar, Eaton Yangını nedeniyle Kaliforniya kamu hizmetleri şirketine dava açtı

Pazartesi günü, Eaton Yangını'nda evlerini kaybeden ev sahipleri ve kiracılar tarafından Kaliforniya'daki bir kamu hizmeti şirketi olan Southern California Edison'a karşı bir dizi ayrı dava açıldı . Dört davanın her biri, şirketin Ulusal Hava Durumu Servisi tarafından verilen kırmızı bayrak uyarılarına rağmen tüm elektrikli ekipmanlarının enerjisini kesmediğini iddia ediyor.

"Eaton Yangını'nın neden olduğu maddi hasar ve ekonomik kayıplar, Davalının halkın güvenliğini bilinçli bir şekilde hiçe sayma ve havai elektrik tesislerinin güvenli işletimi, kullanımı ve bakımıyla ilgili tüzük, yönetmelik, standart ve kurallara uymama alışkanlığının ve uygulamasının sonucudur," diyor yangında yok olan tek ailelik bir ev satın almak için onlarca yıl FedEx'te çalıştığını söyleyen Evangeline Iglesias tarafından yapılan bir şikayette.

SCE'nin ana şirketinin CEO'su pazartesi günü ABC News'in "Good Morning America" ​​programına yaptığı açıklamada, ekipmanlarından herhangi birinin Eaton veya Hurst yangınlarının başlamasına katkıda bulunup bulunmadığını belirlemek için soruşturmaların sürdüğünü söyledi.

Edison International'ın başkanı ve CEO'su Pedro Pizarro, ABC News'den George Stephanopoulos'a "Ekipmana gözünüzü dikmeden hiçbir şeyi göz ardı edemezsiniz," dedi. "Genellikle, ekipman tarafından kıvılcım yaratıldığında, elektriksel anormalliği görürüz -- bunu görmedik."

"Bununla birlikte, ekipmana yaklaşamadık," diye devam etti. "Yaklaşabildiğimiz anda, denetleyeceğiz ve kamuoyuna karşı şeffaf olacağız."

Yetkililer, Eaton ve Hurst yangınlarının yanı sıra Ocak ayında çıkan diğer orman yangınlarının nedenini hala araştırdıklarını defalarca söyledi.

Dört davada, şirketin Ulusal Hava Durumu Servisi'nin saatte 100 mil hıza ulaşacak rüzgar esintileri ve aşırı yangın riski konusunda yaptığı "tekrarlanan ve açık uyarılara" rağmen 7 Ocak'ta tüm elektrikli ekipmanlarının enerjisini kesmediği iddia ediliyor.

"Aşırı yangın riskini bilmelerine rağmen, Davalılar kasıtlı olarak güvenlikten çok kârı önceliklendirdiler. Bu pervasızlık ve insan güvenliğine karşı bilinçli ilgisizlik, Eaton Yangını'nın çıkmasında önemli bir etkendi," dedi Michael Kreiner'ın tahliye edilmek zorunda kalması da dahil olmak üzere bir grup kiracı tarafından yapılan bir şikayette.

"Orman yangını davalarıyla ilgili onlarca yıllık deneyimimde, Eaton Yangını gördüğüm en yıkıcı ve yürek parçalayıcı davalardan biridir," dedi Kreiner ve diğer kiracıları temsil eden avukat Patrick McNicholas. "Bu, bir sorumluluk eksikliğinin ötesindedir -- orman yangınlarına karşı oldukça savunmasız bir bölgede, özellikle de iyi belgelenmiş hava uyarıları ve yüksek rüzgar riskleri ile, büyük bir ihmaldir."

Evlerini kaybeden çok sayıda aile adına açılan davalardan birinde, Eaton Yangını'nın, SCE'nin enerjili iletim ve elektrikli ekipmanının "elektrik arkı oluşturarak, kiriş ve erimiş metal yağmurunu yere, alıcı yakıt yatağına göndermesi" sonucu çıktığı iddia ediliyor.

Şikayetlerde ayrıca SCE'nin elektrik tesislerini gerektiği gibi denetlemediği ve bakımını yapmadığı iddia ediliyor.

Altadena'daki evini kaybeden Jeremy Gursey tarafından yapılan şikayette, "Bu davalılar, herhangi bir olayın gerçek ve kişisel mülkleri yakıp yok edecek, ev sahiplerini evlerinden çıkaracak ve yangın alanındaki işleri aksatacak bir orman yangınına yol açma olasılığının yüksek olduğunu bilmelerine rağmen, maliyetleri düşürmek amacıyla elektrik tesislerini düzgün bir şekilde denetlemekte ve bakımını yapmamaktadırlar" denildi.

Dört davada davacılara tazminat ve cezai tazminat ödenmesi talep ediliyor.

Gursey şikayetinde, "Bu şikayette Davalılara karşı ileri sürülen davranış aşağılıktır ve Davacıları, güvenliklerini ve haklarını bilinçli olarak hiçe sayarak zalimce ve adaletsiz zorluklara maruz bırakmıştır, bu da baskı oluşturmaktadır ve Davalının delillere göre cezalandırıcı ve örnek teşkil edecek miktarda tazminatla cezalandırılması gerekmektedir" denilmektedir.

Cal Fire'a göre 14.000 dönümden fazla alanı yok eden ve Los Angeles İlçe Adli Tabibi'ne göre en az 16 kişinin ölümüne yol açan Eaton Yangını'nda 7.000'den fazla yapı hasar gördü veya yok oldu .

Bu haber 1065 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erdoğan Fatma Betül Kaya'nın istifasını jet hızıyla kabul etti
Gündem

Erdoğan Fatma Betül Kaya'nın istifasını jet hızıyla kabul etti

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul'da 'Türkiye Yüzyılı Buluşmaları' programında önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik muhalefete tepki gösterdi ve, "AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı önümüzdeki seçimde Recep Tayyip Erdoğan'dır." dedi.

Habervitrini11409 Görüntüleme
YENİ Parti'de Rüşvet Depremi: Başsavcılık Düğmeye Bastı
Gündem

YENİ Parti'de Rüşvet Depremi: Başsavcılık Düğmeye Bastı

Dijital materyallerde yer alan mesajlarda, Muhittin Böcek lehine Adli Tıp sürecinde sonuç alınması amacıyla 5 milyon dolarlık "iş takibi" konuşuldu. Yazışmalarda sürecin sonuçlandırılamaması üzerine bu kez verilen paranın geri alınması gündeme geldi. Bir mesajda Mustafa Erdem'e hitaben, "Sayın vekilim beni dolandırdın, 5 milyon dolar için..." ifadelerinin kullanıldığı tespit edildi.

Habervitrini13401 Görüntüleme
 SPK, Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi hakkında suç duyurusunda bulunacak
Gündem

SPK, Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi hakkında suç duyurusunda bulunacak

Fon soruşturmasında adı geçen ve tüm görevlerinden istifa eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya ile eşi İlyas Kaya hakkında yeni bir iddia gündeme geldi. SPK

Habervitrini10195 Görüntüleme
Savcılık Fatma Betül Kaya ve eşinin mal varlıklarına tedbir konulmasını talep etti
Gündem

Savcılık Fatma Betül Kaya ve eşinin mal varlıklarına tedbir konulmasını talep etti

Gazeteci Rojda Altıntaş'ın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fatma Betül Sayan Kaya ve İlyas Kaya’nın malvarlıkları için; eş ve çocuklarını da kapsayan tedbir talebinde bulundu.

Habervitrini12224 Görüntüleme