Yemen'in Şafağı Operasyonu... Sanaa'daki Husi mevzilerine ağır hava saldırılar düzenlendi.

••2 dk okuma
Yemen'in Şafağı Operasyonu... Sanaa'daki Husi mevzilerine ağır hava saldırılar düzenlendi.

Hızlı Özet

“Yemen haber sitesi "Al-Mashhad Al-Yemeni", yerel halkın ifadelerine dayanarak, saldırıların başkentin güneyindeki noktalara yoğunlaştığını, savaş uçaklarının ise şehir ve çevresi üzerinde uçmaya devam ettiğini bildirdi.”

Yemen'in başkenti Sanaa'da Perşembe akşamı, Husilere karşı geniş çaplı bir askeri tırmanışın ortasında, çeşitli bölgelerdeki Husi mevzilerini hedef alan hava saldırıları sonucunda şiddetli patlamalar meydana geldi.

Yemen'deki Suudi destekli hükümet güçlerinin unsurları

Aden Al-Ghad gazetesi, Perşembe akşamı şehrin çeşitli bölgelerindeki Husi mevzilerine düzenlenen baskınlarda güçlü patlamaların meydana geldiğini bildirdi.

Aynı internet sitesine göre, hedef alınan sitelerin niteliği veya kayıpların boyutu hakkında henüz kesin bir bilgi mevcut değil.

Perşembe günü erken saatlerde, savaş uçakları, Hodeidah havaalanı ve Rima, Al-Bayda ve Abyan'daki bölgeler de dahil olmak üzere, çeşitli vilayetlerdeki Husi mevzilerine yoğun hava saldırıları düzenleyerek balistik füze platformlarını, silah depolarını, kışlaları ve iletişim ağlarını hedef aldı.

Aynı günün şafağında, koalisyon sözcüsü Tümgeneral Türki el-Maliki, Saada, Hodeidah, el-Jawf ve Marib'deki Husi mevzilerine yönelik geniş çaplı bir saldırı başlatıldığını ve 11 balistik füze deposu da dahil olmak üzere 82 askeri hedefin imha edildiğini duyurdu. Saldırının, Husilerin Riyad'daki Kral Halid Uluslararası Havalimanı ve Abha Havalimanı'na yönelik saldırılarına karşılık olduğunu açıklayan el-Maliki, bu saldırıların cezasız kalmayacağının altını çizdi.

Suudi yetkililer, iki havaalanına düzenlenen saldırılarda Sudanlı, Faslı ve Cezayirli uyruklu üç kişinin öldüğünü açıkladı.

Bunun aksine, Husi askeri sözcüsü Yahya Saree, Suudi uçaklarının 24 saat içinde Sana'a ve on vilayete 59 hava saldırısı ve füze saldırısı düzenlediğini, bu saldırıların kadınlar ve çocuklar da dahil olmak üzere ölü ve yaralılara yol açtığını açıkladı.

Kaynak: RT


Bu haber 13708 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İsrail'de muhalefet ayaklandı.. Netanyahu vatana ihanetten yargılansın
Dünya

İsrail'de muhalefet ayaklandı.. Netanyahu vatana ihanetten yargılansın

Muhalefet liderleri, Başbakan Benjamin Netanyahu'nun eski askeri sekreteri Avi Gil'in Perşembe günü verdiği bir röportajda , Başbakanlık Ofisi'nin 7 Ekim 2023'teki Hamas saldırısıyla ilgili kayıtlarda tahrifat yaptığını söylemesinin ardından, Başbakan Netanyahu hakkında cezai soruşturma başlatılmasını talep etti .

Habervitrini13052 Görüntüleme
Miçotakis ve Çipras birbirine girdi! "Trump'ın yakasına yapışıp Ankara'ya satma diyecek"
Dünya

Miçotakis ve Çipras birbirine girdi! "Trump'ın yakasına yapışıp Ankara'ya satma diyecek"

Türkiye'nin F-35 savaş uçağı edinme ihtimali Yunanistan'da Başbakan Kiryakos Miçotakis ile eski Başbakan Aleksis Çipras'ı karşı karşıya getirdi. Miçotakis'in "Beyaz Saray'a gidip Trump'ın yakasına yapışacaklar" sözleri tartışmayı büyütürken, muhalefet Türkiye'ye F-16 satışını hatırlatarak Yunan Başbakan'a tepki gösterdi.

Habervitrini9782 Görüntüleme
Hindistan'da ortalık karıştı.. Hamamböcekleri liderleri gözaltında
Dünya

Hindistan'da ortalık karıştı.. Hamamböcekleri liderleri gözaltında

Hindistan'ın başkentinde polis, gençlik hareketinin seçim kurulu başkanının seçmen listelerinde usulsüzlük iddiasıyla istifasını talep etmek için düzenlediği protesto öncesinde , Hamamböceği Halk Partisi'nin (CJP) kurucusu Abhijeet Dipke ve düzinelerce kişiyi gözaltına aldı.

Habervitrini14113 Görüntüleme
Trump, Nobel Barış Ödülü kararına ateş püskürdü! 8 savaş bitirdim!
Dünya

Trump, Nobel Barış Ödülü kararına ateş püskürdü! 8 savaş bitirdim!

Nobel Barış Ödülü’nün Uluslararası Adalet Divanı Yargıcı Navanethem "Navi" Pillay’a verilmesine tepki gösteren ABD Başkanı Donald Trump, "8 savaşı bitirdim. Ancak görüyorsunuz ki Nobel Barış Ödülü'nü adını hiç duymadığım, kimsenin de duymadığı gizemli birine verdiler" eleştirisinde bulundu. Tarihteki herkesten daha fazla hayat kurtardığını iddia eden Trump, "Sona erdirdiğim 8 savaş için değil, her bir savaş için ayrı ayrı, 8 Nobel ödülümüz olmalıydı" dedi.

Habervitrini11331 Görüntüleme