YSK İstanbul seçimlerinin resmi sonuçlarını açıkladı

••2 dk okuma
YSK İstanbul seçimlerinin resmi sonuçlarını açıkladı

Hızlı Özet

“Buna göre, 23 Haziran 2019´da gerçekleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yenileme Seçimi´nde; kayıtlı seçmen sayısı 10 milyon 560 bin 963, sandık sayısı 31 bin 186, oy kullanan seçmen sayısı 8 milyon 925 bin 166, katılma oranı yüzde 84,51 ve geçerli oy sayısı 8 milyon 746 bin 566 olarak belirlendi.”






Yüksek Seçim Kurulu (YSK),23 Haziran´da yapılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Seçimi ile 2 Haziran Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Yenileme Seçimi´ne ilişkin resmi sonuçları duyurdu



Resmi Gazete´de yayımlanan YSK kararında, 2 Haziran 2019 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Yenileme Seçimi ile 23 Haziran'da yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi toplu sonucunun yayımlanmasına karar verildiği belirtildi.



Buna göre, 23 Haziran 2019´da gerçekleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yenileme Seçimi´nde; kayıtlı seçmen sayısı 10 milyon 560 bin 963, sandık sayısı 31 bin 186, oy kullanan seçmen sayısı 8 milyon 925 bin 166, katılma oranı yüzde 84,51 ve geçerli oy sayısı 8 milyon 746 bin 566 olarak belirlendi.



DHA'nın haberine göre; kullanılan oyların 4 milyon 742 bin 82´sini alan CHP yüzde 54,22´lik oranla en çok oy alan parti oldu. 3 milyon 936 bin 68 oy alan AK Parti yüzde 45´lik oranla ikinci, 47 bin 832 oy alan Saadet Partisi üçüncü, 13 bin 962 oy alan Vatan Partisi ise dördüncü parti oldu. Seçime katılan 17 bağımsız aday da 6 bin 622 oy aldı.



2 Haziran´da yapılan Adıyaman´ın Besni ilçesine bağlı Kesmetepe Beldesi, Artvin´in Yusufeli ilçesi, Denizli´nin Honaz ilçesi ve Kırıkkale´nin Keskin ilçesi Belediye Başkanlığı Yenileme Seçimi´nde; kayıtlı seçmen sayısı 34 bin 630, sandık sayısı 128, oy kullanan seçmen sayısı 30 bin 877, katılma oranı yüzde 89,16 ve geçerli oy sayısı 30 bin 140 olarak gerçekleşti.



Toplam dört belediye başkanlığı için yapılan seçimde; oyların 13 bin 297´sini alan AK Parti Keskin ve Yusufeli Belediyeleri´ni, 13 bin 103 oy alan CHP Honaz Belediyesi´ni, 370 oy alan DSP ise Kesmetepe Beldesi Belediye Başkanlığı´nı kazandı.




Bu haber 339 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

YENİ Parti'de Rüşvet Depremi: Başsavcılık Düğmeye Bastı
Gündem

YENİ Parti'de Rüşvet Depremi: Başsavcılık Düğmeye Bastı

Dijital materyallerde yer alan mesajlarda, Muhittin Böcek lehine Adli Tıp sürecinde sonuç alınması amacıyla 5 milyon dolarlık "iş takibi" konuşuldu. Yazışmalarda sürecin sonuçlandırılamaması üzerine bu kez verilen paranın geri alınması gündeme geldi. Bir mesajda Mustafa Erdem'e hitaben, "Sayın vekilim beni dolandırdın, 5 milyon dolar için..." ifadelerinin kullanıldığı tespit edildi.

Habervitrini13149 Görüntüleme
 SPK, Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi hakkında suç duyurusunda bulunacak
Gündem

SPK, Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi hakkında suç duyurusunda bulunacak

Fon soruşturmasında adı geçen ve tüm görevlerinden istifa eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya ile eşi İlyas Kaya hakkında yeni bir iddia gündeme geldi. SPK

Habervitrini10019 Görüntüleme
Savcılık Fatma Betül Kaya ve eşinin mal varlıklarına tedbir konulmasını talep etti
Gündem

Savcılık Fatma Betül Kaya ve eşinin mal varlıklarına tedbir konulmasını talep etti

Gazeteci Rojda Altıntaş'ın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fatma Betül Sayan Kaya ve İlyas Kaya’nın malvarlıkları için; eş ve çocuklarını da kapsayan tedbir talebinde bulundu.

Habervitrini12075 Görüntüleme
Fon soruşturmasında Tera Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Erdin Özel gözaltına alındı
Gündem

Fon soruşturmasında Tera Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Erdin Özel gözaltına alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen fon soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Hakkında daha önce yurt dışına çıkış yasağı uygulanan ve ardından yakalama kararı çıkarılan Tera Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Erdin Özel gözaltına alındı.

Habervitrini13886 Görüntüleme