Zonguldak limanında iki antitank füzesi yakalandı

••2 dk okuma
Zonguldak limanında iki antitank füzesi yakalandı

Hızlı Özet

“Ukrayna'dan Cenk-y gemisiyle Zonguldak Limanı'na gelen bir İran vatandaşının aracında yapılan aramada askeri dürbün ve mekanizma parçaları ele geçirildi.”






Limanda yapılan operasyonda bir İranlı tutuklandı.



Ukrayna'dan Cenk-y gemisiyle Zonguldak Limanı'na gelen bir İran vatandaşının aracında yapılan aramada askeri dürbün ve mekanizma parçaları ele geçirildi.



İRANLI ZANLI GÖZALTINA ALINDI



NTV'nin haberine göre; Askeri parçalar üzerinde yapılan araştırma sonucu bu parçaların anti tank füzesine ait olduğu tespit edildi. İranlı zanlı gözaltına alındı. Olayın terörist faaliyetlerle bağlantılı olabileceği değerlendiriliyor.



BAKANLIKTAN AÇIKLAMA



Gümrük ve Ticaret Bakanlığından Zonguldak Limanı'nda gerçekleştirilen operasyonda ele geçirilen 2 adet anti-tank füzesi parçalarına ilişkin yapılan açıklamada, “El konulan 2 adet anti-tank füze sisteminin terör örgütlerince, tamir ya da bakım amacıyla gönderilip, işlemleri müteakip geri getirilmeye çalışılmış olabileceği değerlendirilmektedir” denildi.



 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Gümrük Muhafaza ekiplerinin Zonguldak Limanı'nda gerçekleştirdikleri operasyonda 2 adet anti-tank füzesi parçalarının ele geçirilmesine ilişkin açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

“Ukrayna’dan Zonguldak Limanı’na gelen İran vatandaşı E.E.’nin idaresindeki 72B74110/72B74210 plakalı araç gümrük muhafaza ekiplerince şüpheli olarak değerlendirilmiş ve aranmasına karar verilmiştir. Aracın bebek bezi olan yasal yükü arasında beyan harici ya da yasa dışı bir eşyaya rastlanılmamıştır. Ancak aracın kabin kısmında yapılan aramada, askeri dürbün ve mekanizma parçaları görülmüştür.




Bunun üzerine araç detaylı aramaya tabi tutulmuştur. Aynı dürbün ve mekanizmadan çekicinin rüzgarlığında ve malzeme dolabında da bulunmuştur. Konunun hassasiyetine binaen bahse konu eşyaların bilgileri ilgili birimlerce paylaşılmış ve bunların son zamanlarda PKK, DAEŞ, PYD gibi terör örgütleri tarafından kullanılan Rus yapımı 9K111 FAGOT veya 9K113 KONKURS anti-tank savar güdümlü füzenin üç ana parçasından iki ana parçası olan; tetik-ateşleme ile nişan hedef tespit ve dürbün mekanizması olduğu tespit edilmiştir. Şahıs ilk ifadesinde, füze sistemini Kiev’de İran vatandaşı üniversite öğrencisi birinden İran’a götürmek üzere aldığını, teslimat sonucu parça başına ücret karşılığında anlaştığını beyan etmiştir. Şahıs ifadesinin alınmasını müteakip çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine sevk edilmiştir. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmektedir. El konulan 2 adet anti-tank füze sisteminin terör örgütlerince, tamir ya da bakım amacıyla gönderilip, işlemleri müteakip geri getirilmeye çalışılmış olabileceği değerlendirilmektedir.”




Bu haber 1106 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İstanbul'daki FETÖ operasyonlarında 24 şüpheli yakalandı
Asayiş
#anadolu ajansı#ekonomi#fotoğraf

İstanbul'daki FETÖ operasyonlarında 24 şüpheli yakalandı

Örgüt tarafından yüksek aidiyet koduyla değerlendirilen kamu görevlileri ile ByLock kullanıcılarını tespit eden ekipler, biri aktif kamu görevlisi 19 şüphelinin yakalanması amacıyla belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Habervitrini9781 Görüntüleme
Fon soruşturması.. İşte vurgunun şifreleri: 117 milyar liralık tezgah…
Asayiş

Fon soruşturması.. İşte vurgunun şifreleri: 117 milyar liralık tezgah…

Borsa İstanbul’da Devasa Manipülasyon Soruşturmasında Yeni Adım: Şüpheli Sayısı 296'ya Yükseldi

Habervitrini14252 Görüntüleme
69 yaşındaki yazar, ters kelepçeyle gözaltına alındı! Bu görüntüye soruşturma açıldı
Asayiş

69 yaşındaki yazar, ters kelepçeyle gözaltına alındı! Bu görüntüye soruşturma açıldı

69 yaşındaki araştırmacı-yazar Kul Sadi Yüksel de aynı operasyonda gözaltına alındı. Yüksel'in ters kelepçelenerek götürülmesi tepki çekti. Adli kontrolle serbest bırakılan Yüksel'in ters kelepçeli görüntüleriyle ilgili harekete geçildi. İçişleri BakanıMustafa Çiftçi'nin talimatıyla soruşturma başlatıldı.

Habervitrini13755 Görüntüleme
Fon soruşturmasında adli tedbir yağmuru.. İşte isim isim 109 kişilik liste
Asayiş

Fon soruşturmasında adli tedbir yağmuru.. İşte isim isim 109 kişilik liste

Yürütülen geniş kapsamlı soruşturma çerçevesinde şüpheli isimlerin ve bağlantılı şirketlerin finansal hareketliliklerine büyük kısıtlamalar getirildi. Alınan kararla birlikte bu kişilerin taşınmaz devirleri ve yüksek tutarlı EFT/havale işlemleri artık savcılık iznine bağlandı.

Habervitrini12648 Görüntüleme