Medya
  • 13.8.2009 10:53

HABERTÜRK'TEN HELALLEŞEREK AYRILDIM

Habertürk'ten istifa ederek atv Haber ve Turkuvaz Medya grubuna bağlı yeni kurulan haber kanalının başına getirilen Erdoğan Aktaş, ayrılma süreciyle ilgili konuştu. Aktaş, 'Yapılacakların büyük bölümünü yerine getirmiştim. Profesyonel hayatta böyle şeyler vardır.' diyerek özetlediği süreç ile ilgili olarak kimseye kırgın değil:
"Habertürk'te güzel günlerim geçti. Gerek Turgay Ciner, gerekse Medya Grup Başkanı Kenan Tekdal ile son derece iyi bir çalışma ortamı gerçekleştirdik. Helalleşip kucaklaşarak ayrıldık. Profesyonel hayatta bazen düşünenlerle yapılmak istenenler uymuyor." Neden ve nasıl ayrıldığı tartışmalarıyla zaman kaybetmek istemeyen Aktaş, yeni kanalı için çoktan kolları sıvamış bile. Ekran görselleri ve grafikleri hazırlanan kanalın prototipi hazır. Altyapı çalışmaları ise sürüyor. Siparişler verilmiş, dünyanın en önemli teknik altyapısını oluşturmaya çalışıyorlar. Erdoğan Aktaş, Turkuvaz Medya'ya gelişini şöyle anlatıyor: "Ahmet Çalık ve Serhat Albayrak bir haber kanalı kuracaklarını ve bana da ihtiyaçları olduğunu söylediler. Oturup konuştuk ve anlaştık."

Onlarca haber kanalının yayın hayatına devam ettiği ülkemizde, bir yenisine izleyicinin tepkisinin ne olacağı kamuoyu tarafından merak edilse de, Aktaş'ın sıfırdan alıp zirveye taşıdığı Habertürk'teki yayın politikası ile öncesinde çalıştığı Star TV'deki başarısı herkes tarafından biliniyor. Gerek atv Haber Merkezi'nde, gerekse de yeni haber kanalında neler yapacağını anlatırken 'demokrat, özgürlükçü ve katılımcı' bir yayın anlayışıyla yollarına devam edeceklerinin altını çiziyor. Habertürk'teki özgürlükçü, demokrat ve objektif yayın anlayışlarının izleyici tarafından benimsendiğini hatırlatan Aktaş, "Türkiye'nin buna ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Burada da elimden geleni yapmaya çalışacağım. Bu işi yapanlar makineler değil, insan. İzleyenler de insan. Dolayısıyla insana dokunan bir yayıncılık gerçekleştirdiğiniz zaman ekran karşısındakiler de bunu çok iyi algılayacaktır." diyor.


Zaman Gazetesi'nin haberine göre, Erdoğan Aktaş, yeni kanalın adını ve atv Ana Haber'i kimin sunacağını açıklamaktan ise özellikle kaçınıyor. Çalışmalar kimin sunacağı değil, nasıl bir sunum olacağı üzerinde devam ediyormuş. atv Haber ile yeni haber kanalı çoğu zaman ortak haber üretse de her iki kanalın yayın çizgisi birbirinden farklı olacakmış. Mevcut ekipten faydalanacağının sinyalini veren Aktaş, kurumlar arasında olması muhtemel transferlere de açıklık getiriyor: "Arkadaşlarımızı yeni yapılanmaya göre yönlendirip çalışma koşullarımızı ona göre şekillendireceğiz. Gidip gelenler olacak desem bir türlü, demesem bir türlü. Elbette bir yapılanma olacak. Maalesef bazı insanlar hak etmedikleri yerlerdeler ve işlerine saygı duymuyorlar..."

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:47

İLGİLİ HABERLER