Gündem
  • 7.8.2009 00:00

HAİN PLAN DEŞİFRE OLDU!..

Ergenekon'un 3. İddianamesi Türkiye'nin nasıl bir felaketin içine çekilmek istendiğine dair örneklerle dolu. Ergenekon'un alevi-sünni çatışması çıkarmak için binlerce masum insanı öldürmeyi planladığı tespit edildi.

Hem de Ankara'nın en kalabalık alış veriş merkezlerinden birini havaya uçurarak.

HAİN PLAN DEŞİFRE OLDU

İddia edilen ergenekon terör örgütünün, Türkiye'nin huzuruna koyacağı bombalar işte bu binada patlayacaktı. Ankara'nın en yoğun alış veriş ve eğlence merkezlerinden Optimum'da, çocukların ayaklarının ucunda.

PLAN İBRAHİM ŞAHİN'DEN ÇIKTI

Saldırı planları, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili sanık İbrahim Şahin'de ele geçirildi. Planlarda, bombalı eylem için gereken bütün hazırlıkların yapıldığı tespit edildi.

BİNANIN KROKİLERİNİ ÇIKARMIŞLAR

Saldırganlar Binanın her karışını, avuçlarının içi gibi ezberlemişler. Olabilecek güvenlik zaaflarını bir bir tespit etmişler.

4 ELEMAN GÜVENLİKÇİLERE

Örgüt Güvenlik görevlilerini etkisiz hale getirmek için 4 eleman görevlendirmiş. İşte, kanlı planda yer alan o talimatlar:

Ve saldırı zamanı. Bombalardan ilki, işte bu buz pateni pistinin hemen yanına, yürüyen merdivenlerin altına yerleştirilecekti.

İkinci bombanın yeri ise çok daha komplike.

İşte ikinci bombacıya verilen o talimat:

7 NUMARA : KENDİSİNE TESLİM EDİLEN ÇANTAYI 1. KATTA BULUNAN ELEKTRİK KONTROL ODASININ YANINA BIRAKACAKTIR. WC'NİN DE O BÖLGEDE OLMASINDAN FAYDALANACAKTIR.

İŞTE KAÇIŞ PLANI

Plana göre, suikastçılar bombalar patlamadan alış veriş merkezinden kaçacaktı. 2'si hiç birşeyden haberi yok gibi toplu taşımaya binecekti. Birisi yaya kaçacak, diğer 4'ü de kendi aracına binip gidecekti.

BİNLERCE İNSAN ÖLECEKTİ

Günde 30 bin insanın bulunduğu Optimum'da bu saldırı sonucu belki de binlerce insan ölecekti. Çoğu da çocuk olacaktı. Peki, neden Optimum seçildi?

İddianameye göre önce Alevi Liderler öldürülecekti. Sonra da aleviler, sünnilere misilleme yapıyormuş gibi sünnilere saldırılacaktı. Plana göre; işte bu sebeple Optimum seçildi. Çünkü, Optimum'dan alış veriş yapanların çoğu muhafazakar ve sünni insanlardı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:53

İLGİLİ HABERLER