Spor
  • 30.6.2008 08:06

'HAKAN, HAZIRLAN ŞAMPİYONAYA GELECEKSİN'

Turnuvaya giderken A Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in, "En büyük hedefimiz şampiyonada kendimizi hatırlatmak." sözünü bir adım daha ileri taşıyarak kendimizi dünyaya ezberletmeyi başardık. Oynadığı futbol ve ortaya koyduğu mücadeleyle, "Futbol 90 dakikadır ve hakemin son düdüğü çalmadan bitmez." sloganının bayraktarlığını yaptı turnuva boyunca Türkiye.

Avrupa Şampiyonası'nın en renkli takımı olurken, Almanya ile oynadığımız muhteşem yarı final maçının ardından gönüllerin şampiyonu olmayı başardık. Antalya ve Almanya'daki hazırlık kampıyla birlikte İsviçre ve Avusturya'daki zorlu mücadeleler esnasında birçok olaylar yaşandı Milli Takım kampında. Bütün bu zorlu virajları başarıyla geçen Ay-Yıldızlı oyuncularımız, isimlerini tarihe altın harflerle yazdırdı. Milli Takım'ın 45 gün süren zorlu, yorucu ve başarılı yolculuğu sırasında yaşananları ortaya çıkarmaya çalıştık.

2006 Dünya Kupası için İsviçre ile yaptığımız maçta çıkan tatsız olaylardan dolayı verilen ceza sebebiyle Almanya'da oynamamıza rağmen 4 maçta 12 puanla Euro 2008 yolunda tarihin en başarılı başlangıcını yapmıştık. Ancak bu iyi gidiş çok sürmemiş, işler bir anda tersine dönmüştü. Gruptan çıkma şansımızı son iki maçta Norveç ve Bosna-Hersek'ten alacağımız galibiyetlere bırakmıştık. Deplasmanda Norveç'i Emre Belözoğlu ve Nihat Kahveci ile yıkmış, İstanbul'da da Bosna-Hersek'i Nihat'la geçip 8 yıl aradan sonra adımızı Avrupa Şampiyonası'na yazdırmıştık.

Norveç, Bosna-Hersek maçlarının ardından Belarus ile oynanan hazırlık karşılaşmasının da kadrosunda yoktu Hakan Şükür. Fatih Terim, yıllarca birlikte büyük başarılara imza attığı Kral'a kapılarını kapatmıştı. Spor kamuoyu gibi Hakan Şükür de Avrupa Şampiyonası'nda forma giyip giymeyeceğini merak ediyordu. İşte Hakan'ın bu merakını gideren yine Fatih Terim oldu. Bir maç seyahati sırasında havaalanında karşılaştığı Hakan Şükür'e, "Hakan, kendini Avrupa Şampiyonası'na hazırla. Seni hazırlık maçlarına almıyorum. Zaten senin hazırlık maçlarına ihtiyacın yok. Nasıl bir oyuncu olduğunu herkes biliyor. Bu yüzden almıyorum, sakın yanlış anlama ve moralini bozma. Kendini en iyi şekilde şampiyonaya hazırla." diyordu Fatih Terim.

Bu konuşmanın ardından Hakan Şükür, hemen Hagi döneminde birlikte çalıştığı İtalyan kondisyoner Covanni'yi İstanbul'a çağırmıştı. Amacı Milli Takım'a veda edeceği şampiyonaya en iyi şekilde hazırlanmaktı. Hakan Şükür'le birlikte Zenit'te forma giyen Fatih Tekke'nin de sakatlığı geçmiş ve Terim'den gelecek daveti bekliyordu.

'Konuşacak çok şey var ama zamanı değil'
Lig sona ermiş ve yorucu bir maratonun ardından Galatasaray şampiyonluk ipini göğüslemişti. Artık gözler Fatih Terim'e çevrilmişti. Milli Takım aday kadrosu bekleniyordu. Terim kadroyu açıkladığında herkes şaşırmıştı. Çünkü golcülerden ne Hakan Şükür, ne Fatih Tekke ne Ümit Karan ne de Mehmet Yıldız vardı. Fatih Terim'in verdiği söze rağmen kadroya alınmayan Hakan suskun kalırken, Zenit'le UEFA Kupası'nı kazanan ve maçın adamı seçilen Fatih Tekke ise, "Aslında konuşacak çok şeyler var ama şimdi sırası değil. Hocam ve takım arkadaşlarım kadroya alınmadığıma çok şaşırdı." sözleriyle tepkisini dile getirmişti.

Avrupa Şampiyonası öncesi Fatih Terim, ekibini bir hayli genişletmişti. Amerikalı kondisyonerler ve diyetisyenler, psikolog Üstün hoca, medyadan sorumlu Yiğiter Uluğ ve Emrah Kayalıoğlu bu zorlu dönemde Milli Takım'a hizmet verecekti. Antalya kampı çeşitli testler, sponsor ve reklam çekimlerinin yanında Üstün hocanın psikolojik seanslarıyla tamamlanmıştı.

KAYNAK: BUGÜN

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:14

İLGİLİ HABERLER