Spor
  • 8.5.2013 11:44

Hakemlere saldıran sporculara hapis cezası geliyor

ANKARA -  Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel'in hazırladığı iddianamede, amatör ligdeki Polatlıspor'un Yeniyolspor ile 26 Mart'ta Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nun dış sahasında, karşı karşıya geldiği hatırlatıldı.
     Maç sırasında Polatlıspor oyuncusu Mert Yücetürk'ün rakibine yumruk atması üzerine orta hakem Sarper Barış Saka tarafından kırmızı kartla oyun dışına çıkarıldığı belirtilen iddianamede, ardından Polatlısporlu futbolcular Murat İnci, Bünyamin Sertdemir, Çağrı Eker, Mert Yücetürk, Caner Çelik, Ümit Çelik, Bünyamin Kılavuz ile teknik direktör Ali Kılavuz'un hakemlerle tartıştığı ifade edildi.
     Tartışma sırasında Caner Çelik'in orta hakem Saka'ya kafa, Ali Kılavuz'un ise yumruk attığı kaydedilen iddianamede, ayrıca bütün sanıkların maçın hakemleri Saka, Ali Aydoğdu ve Mehmet Mızrak'a hakaret ettiği vurgulandı.
     Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Öğrenmesine Dair Kanun'un 20. maddesine göre, "spor müsabakalarında görevli hakemlerin, bu görevlerle bağlantılı olarak kamu görevlisi sayılacakları"na dikkat çekilen iddianamede, sanıklar Caner Çelik ve Ali Kılavuz'un orta hakem Saka'ya yönelik "kamu görevlisini görevinden dolayı kasten yaralama" ve "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçlarından toplam 3 yıl 6'şar aya kadar hapisleri istendi.
     İddianamede, sanıklar Murat İnci, Çağrı Eker ve Bünyamin Sertdemir'in üç hakeme yönelik hakaret suçundan 6'şar yıla, Ümit Çelik'in iki hakeme yönelik hakaret suçundan 4 yıla, Mert Yücetürk ve Bünyamin Kılavuz'un ise bir hakeme yönelik hakaret suçundan 2'şer yıla kadar mahkumiyetleri istendi.
     Dava, Ankara 7. Sulh Ceza Mahkemesinde görülecek.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:33

İLGİLİ HABERLER