Asayiş
  • 16.7.2009 13:26

HAKİMİN TECAVÜZ MAĞDURU KÜÇÜK KIZI AĞLATAN SORUSU

Sorularla tecavüzü adeta yeniden yaşayan Z.T, duruşma salonunda gözyaşlarına boğuldu. Aksoy'un bu davranışı tartışma yarattı.

Kocaeli'nde geçtiğimiz yıl halasının oğlunun tecavüzüne uğradığını iddia eden 10 yaşındaki Z.T'nin önceki gün pedogog eşliğinde ifadesi alınmak istendi. Ancak mahkemeye küçük kızın ifadeleri değil, mahkeme Başkanı Fazıl Aksoy'un skandal soruları damga vurdu.

DURUŞMAYI ERTELEDİ

Aksoy'un suçu sabitlemek için küçük kıza 'önden mi arkadan mı' ve 'Acı oldu mu' gibi sorular sormasıyla küçük kız , utancından başını önüne eğdi ve hıçkırıklara boğuldu. Z.T soruların hiç birine yanıt vermedi.

Evli olan tutuklu sanık Murat A. (23) ise suçlamaları reddedip, kendisinin olayın geçtiği dönemde köyde olmadığını söyleyerek beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

OLAY NASIL OLDU

Kocaeli'nin Kandıra ilçesi'ne bağlı bir köyde geçtiğimiz yıl temmuz ayında iddiaya göre kardeşi ve arkadaşıyla oynayan 10 yaşındaki Z.T babasının halasını oğlu Murat A. tarafından bisikletle ormanlık alan götütülüp fiili lavata ve cinsel tacize uğradı... Yaşadıklarını kimseye anlatamayan küçük kız günlüğüne yazmış, bir süre sonra günlüğü okuyan anne jandarmaya gidip suç duyurusunda bulunmuştu. (Habertürk)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:14

İLGİLİ HABERLER