Medya
  • 6.8.2021 10:40

Halk TV'nin canlı yayınına baskın! "Yanlış konuştuğunuzda engelleriz!"

Halk TV yayınına baskın! "Yanlış konuştuğunuzda engelleriz!"

Halk TV,  bu kez, ormanları günlerdir yanan Muğla'nın Marmaris ilçesindeki İçmeler beldesinde açık havada yaptığı canlı yayın sırasında baskına uğradı.

Halk TV'nin Marmaris İçmeler'de canlı olarak gerçekleştirdiği ve orman yangınlarının ele alındığı yayın, bir grup saldırgan tarafından basıldı. "Yanlış konuştuğunuzda engelleriz" diye bağıran saldırgan grup içindeki bir kişi, bir şişeyi kırarak olay yerindeki Halk TV kameramanı hedef aldı.

Programcılarından Levent Gültekin'in İstanbul'daki merkez binası önünde 8 Mart'ta linç girişimine hedef olduğu Halk TV, bu kez, ormanları günlerdir yanan Muğla'nın Marmaris ilçesindeki İçmeler beldesinde açık havada yaptığı canlı yayın sırasında saldırıya uğradı. Gökmen Karadağ ile Açıkça adlı program, gazeteciler İsmail SaymazMurat Ağırel, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve avukat Salim Şen'in katılımıyla canlı yayın olarak sürerken, saat 00.30 sıralarında bir grubun saldırısına uğradı. Yayın sürerken önce uzaktan laf atan grup, daha sonra yayının kesilmesine neden olan bir saldırıya yöneldiler. "Yanlış konuştuğunuzda engelleriz. Bir yanlış daha olursa müdahale ederiz" diye bağıran grubu Halk TV Program Koordinatörü Candan Yıldız engellemeye çalıştı. Daha sonra Gökmen Karadağ da yayına ara vererek İsmail Saymaz ve Murat Ağırel ile birlikte saldırıyı önlemeye çalıştı.

Gökmen Karadağ, "Kaç yıllık canlı yayıncıyım, böyle bir baskın görmedim. Yayın yaptık biz, bir şey yapmadık. Ağaç kavuğundan da çıkmadık" dedi. Devam eden yangınlar nedeniyle Marmaris'te bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Halk TV yayınına bağlanarak, Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy'un, kendisine saldırganlar arasında yer alan Sertan Yüce'nin gözaltına alındığını söylediğini açıkladı. Daha sonra Sertan Yüce, Mert Kaloğlu ve 3 kişinin daha karakolda olduğu belirtildi. Daha sonra saldırıya uğrayan yayına bizzat katılan ve "Bunların ağa babası geldi vatandaşın üstüne çay attı. Bunlat da çakal . Ben dokuz gündür yangın nedeniyle buradayım; bu çakallar ne yaptı biliyor musunuz, hiçbir şey yapmadılar. AK Parti İl Başkanı'yla dünya kadar fotoğrafı var bu saldırganların. Bunlar talimat almışlar" diyen Öztunç, iktidarı eleştirirken, İçişleri Bakanlığı'na, bütün saldırganların bir an önce yakalanması çağrısında bulundu.

İsmail Saymaz da, saldırının ardından, "aslında uygarca söz isteselerdi, kendi görüşlerine katılmayanları da programa alabileceklerini, bunu saldırıdan önceki dakikalarda program sırasında dile getirdiğini, güvenlik için polis de çağırmadıklarını" anlattı. Saymaz, "kimsenin müdahalesiyle gazetecilikten vazgeçmeyeceklerini, görüşlerini daha yüksek sesle dile getireceklerini" vurgularken, "Bu kabadayılık sökmez" dedi. Saymaz, "yurttaşların, bu tür provokasyonlara karşı serin kanlı olmaya" da çağırdı.

Halk tv saldırı

 

 

Güncellenme Tarihi : 6.8.2021 17:06

İLGİLİ HABERLER