HAMAS'A YENİ BİR İMAJ VERECEK
25 Ocak'ta düzenlenecek Filistin seçimlerinde zafere oynayan Hamas, şiddet örgütü imajını silmek için 180 bin dolara imaj danışmanı ile anlaştı.
Uluslararası arenada artık silahlı eylemlerle değil politik faaliyetlerle boy göstermek isteyen Hamas örgütü imaj değiştirmek için 180 bin dolara bir basın danışmanıyla anlaştı. İngiliz The Guardian gazetesinde yer alan bir habere göre, 25 Ocak’ta düzenlenecek Filistin seçimlerinde ciddi bir başarı kazanması beklenen Hamas örgütü, bir tıp doktoru olan ve aynı zamanda Ramallah’taki Birzeit Üniversitesi’nde medya üzerine ders veren Filistinli medya danışmanı Neşat Aktaş’la çalışmaya başladı.
YANLIŞ TANITILIYOR
Aktaş, Guardian gazetesine verdiği demeçte, "Hamas’ın imaj problemi var. İsrailliler, genel olarak Filistinliler ve özellikle Müslümanlar ve Hamas hakkında son derece kötü bir imaj yarattılar. Benim işim, bu kötü imajı düzeltmek. Herkes, Hamas’ı insanları ölüme göndermekten zevk alan bir grup olarak görüyor. Oysa biz ölmeyi değil, yaşamayı seviyoruz." diye konuştu. Hamas imaj düzeltme çalışmaları çerçevesinde El Aksa adını taşıyan bir de televizyon kurdu. Bu arada Filistin'de 25 Ocak'taki seçimlerden önce son kamuoyu yoklamaları, iktidardaki El Fetih'in Hamas ile başa baş gittiğini gösteriyor.
Hocadan tavsiyeler
Aktaş'ın örgüte 5 tavsiyesi şöyle:
- İsrailliler’den sırf Yahudi oldukları için nefret etmediğinizi sık sık söyleyin.
- İsrail’i yok etmekten bahsetmeyin
- Filistinliler’in çektiği acılardan söz edin.
- İnsanların öldürülmesini kutlamayın.
- Sakalınızın rengini değiştirin.
(bugün)
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:12