Gündem
  • 2.10.2008 03:04

HANGİ ÜNLÜ NE OKUYOR?..

Magazin dünyasının ünlü isimleri çoğu zaman köşe yazarları tarafından cahillikle suçlansa da meslektaşlarının aksine kitap okuyan kendisini geliştirmeye çalışan ünlüler de var. Yıldızlar en son okudukları kitapları anlattı.
Kitap satışlarının oldukça düşük olduğu ülkemizde ünlü isimlere en son hangi kitabı okuduklarını ve ne kadar sıklıkla kitap okuduklarını sorduk. Top modelliğinin yanı sıra sörf sporundaki başarısıyla da adından sıkça söz ettiren Çağla Kubat, dönem kitapları okumayı seviyor.
Kubat "Belli bir dönemi anlatan kitapları okumayı çok seviyorum çünkü kitap okuyarak, eski dönemlerde neler olup bittiğini öğrenmekten keyif alıyorum. Son olarak Kenize Mourad'ın 'Saraydan Sürgüne' adlı kitabını okudum. Okuduğum kitabın, sayfalarını çevirirken beni meraklandırması lazım" dedi.
KİTAP KURDU
Sinema ve televizyon dünyasının başarılı oyuncularından Özge Özberk kendisini tam bir "kitap kurdu" olarak tanımlıyor" Çoğu kişinin aksine aşk romanı okumaktan hoşlanmadığını belirten Özberk, psikloji ve felsefi kitaplar okumaktan da keyif alıyor.
TEKRAR OKUYOR
Son olarak Dostoyevski'nin "Karamazov Kardeşler" ini okuyan Özberk, düşlerini zorlayan fantastik kitap okumaktan hoşlandığını da sözlerine ekledi. Yaprak Dökümü dizisinin "kötü gelin"i Deniz Çakır da tarih romanları, felsefi ve mesleğiyle ilgili kitapları okumayı seviyor. Çakır "Son olarak İdries Shah'ın yazdığı “Mevlana'dan 100 Bilgelik Hikayesi” isimli kitabı okudum ve çok beğendim. Sevdiğim kitabı bir kere daha okuyabiliyorum" dedi.
İLGİ ALANI SAĞLIK
"Kitap, hayatınızı yeni bir gözle değerlendirmenize ve bu yolla gerçek bir yaşam deneyimine ulaşmanıza yardımcı olarak ipuçları sunuyor" diyen Ebru Şallı, en çok sağlık, yemek ve kişisel gelişim kitapları okuma yı tercih ediyor. (BUGÜN)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:48

İLGİLİ HABERLER