Gündem
  • 31.1.2023 20:36

Haritaya bakın! 10 gün kar yağacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara, İstanbul, Eskişehir dahil en az 24 il için kar yağışı uyarısında bulundu. İstanbul'da kar yağışı beklenirken, Ankara güne beyaz örtüye bürünmüş olarak uyandı. Prof. Dr. Orhan Şen, bugün İstanbul'un hangi bölgelerine kar yağacağını anlatırken Kerem Ökten, 10 gün yağması beklenen karın miktarını gösteren haritayı paylaşıp uyardı. İşte 31 Ocak 2023 hava durumu raporu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğütarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu (Erzincan ve Ardahan hariç), Güneydoğu Anadolu ile Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Foto - Haritaya bakın! 10 gün bu kadar kar yağacak

KUVETTLİ YAĞIŞLAR OLACAK - Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Muş ve Bitlis, Salı Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Foto - Haritaya bakın! 10 gün bu kadar kar yağacak

İSTANBUL'DA KARLA KARIŞIK YAĞMUR - İstanbul'da bugün havanın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmurlu olması bekleniyor. İzmir'de bugün yağış beklenmiyor, hava sıcaklığı ise 11 derece olacak.

Foto - Haritaya bakın! 10 gün bu kadar kar yağacak

ANKARA GÜNE KARLA UYANDI - Ankara'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, gece saatlerinde etkisini gösterirken cadde ve sokaklar beyaza büründü. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye ekipleri trafiğin aksamaması için kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

Foto - Haritaya bakın! 10 gün bu kadar kar yağacak

Yetkililer, Ankara'da trafiğe çıkacak sürücüleri yollarda oluşabilecek buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Kar yağışının gün boyunca devam etmesi bekleniyor.

Foto - Haritaya bakın! 10 gün bu kadar kar yağacak

HARİTAYA BAKIN! 10 GÜN BU KADAR KAR YAĞACAK - Meteoroloi uzmanı Kerem Ökten, 10 gün yağması beklenen kar miktarının haritasını paylaştı. Ökten, "Diyelim ki yurtdışına gittiniz. 9 Şubat öğleyin ülkeye döndünüz. Döndüğünüzde eriyenle yağanla ülkede yerde bulunan kar miktarı bu şekilde olması bekleniyor. Bu Dünya'nın en güvenilir modeli olan Avrupa modeli Ecmwf'dir. Değerler cm... İstanbul gün geçtikçe artacak." değerlendirmesi yaptı.

Foto - Haritaya bakın! 10 gün bu kadar kar yağacak

 

5 İL İÇİN ZİRAİ DON UYARISI - Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü; İzmir, Aydın, Balıkesir, Çanakkale ve Manisa için zirai don uyarısı yaptı. Bu gece başlayıp, 1 Şubat sabahına kadar devam etmesi beklenen zirai don olayının iç kesimlerde hafif, yüksek kesimlerde orta kuvvette ve yer yer kuvvetli olarak hissedileceği belirtildi. Başta tarımsal faaliyetler ile uğraşan vatandaşlar olmak üzere ilgililer, zirai don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları için uyarıldı.

Foto - Haritaya bakın! 10 gün bu kadar kar yağacak

 

ORHAN ŞEN: İSTANBUL'UN MERKEZİNE KAR YOK - Prof. Dr. Orhan Şen ise, "İstanbul'un kırsal alanına özellikle Anadolu yakasında Salı gecesi ve Çarşamba sabahı KKY ve kar yükseklerde görülebilir. Şehir merkezinde zor. Şehir merkezine hafta sonu cumartesi ve gelecek hafta başı gibi olasılık zayıf da olsa var.

Güncellenme Tarihi : 31.1.2023 20:39

İLGİLİ HABERLER