Gündem
  • 13.5.2024 09:57

Hastane bahçesinde bedensiz başlar

“Cesetsiz kafalar.” Gazze Sağlık: Şifa Tıp Kompleksi'nin avlusunda 3 toplu mezarda 80 ceset bulundu. 

Gazze'de işgalin suçları her geçen gün artmaya devam ediyor. 11 Mayıs 2024 Cumartesi günü Gazze Şeridi Sağlık Bakanlığı, Şifa Tıp Kompleksi avlusunda 3 toplu mezarda 80, kompleksin bölümlerinde ise onlarca ceset bulduğunu açıkladı.

Bakanlık, Gazze Şeridi'ndeki sivil savunma ve adli tıp temsilcilerinin yanı sıra bir temsilcisinin de yer aldığı basın toplantısında şunları ekledi: "Şu ana kadar Gazze Şeridi'ndeki hastanelerde 7 toplu mezarda 520'den fazla ceset bulduk. Halen enkaz altında olan ve henüz kurtarılamayan 10.000'den fazla şehit var" dedi.

Bakanlık şöyle devam etti: "İşgal araçlarının şehit naaşlarının üzerinden geçmesi sonucu parçalanmış cesetlere, Şifa Külliyesi avlularındaki toplu mezarlarda ise bedensiz kafalara rastladık. Toplu mezarlar, en büyük sayının sağlık hizmetinden mahrum kalan hastalara ait olduğunu gösterdi."

Bakanlık ayrıca, Gazze Şeridi'ndeki sağlık tesislerinin korunması ve yeni katliamların önlenmesi için uluslararası kuruluşlara acilen müdahale etmeleri çağrısında bulunurken, uluslararası kuruluşlara da Gazze Şeridi'ndeki işgal suçlarını belgelemeleri, sorumlu tutmaları çağrısında bulundu. Gözaltına alınanları derhal sağlık ekiplerinden serbest bırakın.

Güncellenme Tarihi : 13.5.2024 10:08

İLGİLİ HABERLER