Gündem
  • 12.8.2022 14:17

Hava Harp Okulu'na öğrenci yetiştiren mahrem imam kaçarken yakalandı

FETÖ'nün mahrem imamı, yurt dışına kaçış hazırlığındayken yakalandı

Adana'da, FETÖ'nün 'firari askeri mahrem imamı' Ferhat Özhan (37), yurt dışına kaçış hazırlığındayken, saklandığı eve düzenlenen operasyonla yakalandı. Özhan'ın, hava harp okuluna hazırlananları yetiştirdiği, öğrenciyken örgütün 'büyük bölge talebe mesulü' olarak faaliyet gösterdiği ve gizli haberleşme programı 'ByLock' kullanıcısı olduğu öğrenildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü bünyesinde, firari FETÖ/PDY üyelerinin yakalanması amacıyla özel ekip kuruldu. TEM ekipleri, teknik ve fiziki takiple örgütün 'askeri mahrem imamı' olarak 4 yıldır aranan Ferhat Özhan'ın, Çukurova ilçesi Beyazevler Mahallesi'ndeki apartman dairesinde saklandığını tespit etti. Ekipler, geçmişte diş hekimliği yapan şüphelinin yakalanmamak için apartmandan çıkmadığını ve yurt dışına kaçış hazırlığında olduğunu belirledi.

HAVA HARP OKULUNA ÖĞRENCİ YETİŞTİRMİŞ
Operasyonu düzenleyen ekipler, eve yaptığı baskında Ferhat Özhan'ı gözaltına aldı. Evdeki aramalarda ise 8 bin 500 euro, 1500 dolar, 600 TL, 84 gram altın ve 5 cep telefonu ele geçirildi. Emniyete götürülen Özhan'ın, hava harp okuluna hazırlananları yetiştirdiği, Çukurova Üniversitesi'nde öğrenciyken örgütün sözde büyük bölge talebe mesulü olarak faaliyet gösterdiği, gizli haberleşme programı 'ByLock' kullanıcısı olduğu belirtildi.

SOHBET TOPLANTILARINA KATILMIŞ
Ferhat Özhan'ın ayrıca örgütün Gaziantep'te düzenlediği sohbet toplantılarına katıldığı ve mahrem imamlarla irtibatlı olduğu belirtildi. Özhan'ın, 2003 yılında örgütün lise ve dershanelerinde eğitim gördüğü, üniversite döneminde de yurtlarında kaldığı kaydedildi.
Öte yandan önceki operasyonlarda gözaltına alınan subayın, kendisini Ferhat Özhan'ın yetiştirdiği yönünde ifade verdiği öğrenildi.
Emniyetteki sorgusunda hakkındaki suçlamaları reddeden Özhan, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

DİŞ HEKİMLİĞİ YAPIYORDU

Firari FETÖ üyelerinin yakalanması amacıyla Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü bünyesinde özel ekip kuruldu. TEM ekipleri, teknik ve fiziki takiple, örgütün 'Hava Harp Okulu mahrem imamı' olarak 4 yıldır aranan Ferhat Ö.'nün (37), Çukurova ilçesi Beyazevler Mahallesi'ndeki bir apartman dairesinde saklandığını tespit etti. Ekipler, geçmişte diş hekimliği yapan şüphelinin yakalanmamak için apartmandan hiç çıkmadığını, yurtdışına kaçış hazırlığında olduğu belirledi.

BÜYÜK BÖLGE TALEBE MESULÜ

Operasyon için harekete geçen ekipler, söz konusu daireye yaptığı baskında Ferhat Ö.'yü gözaltına aldı. Adreste yapılan aramalarda ise 8 bin 500 Euro, bin 500 dolar, 600 TL ile 84 gram altın ele geçirildi. Emniyete götürülen zanlının Çukurova Üniversitesi'nde öğrenciyken, örgütün sözde 'büyük bölge talebe mesulü' olarak faaliyet gösterdiği, gizli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu ileri sürüldü.

 

Güncellenme Tarihi : 13.8.2022 01:04

İLGİLİ HABERLER