Gündem
  • 1.10.2005 02:43

HAYDA!.. BAŞBAKAN'A HAKARET EDEN AMERİKALI GAZETECİ'NİN ÇALIŞTIĞI ŞİRKET MAAŞLI LOBİCİMİZ ÇIKTI

Washington Times’ta kaleme aldığı makalesinde Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’yi ‘İslamcı-faşist’ bir düzene taşıdığını savunan Frank Gaffney’in şirketinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin sözleşmeli lobicisinin çalıştığı ortaya çıktı.

Gaffney, Başbakan Erdoğan’ın ‘ahlak dışı’ diye eleştirdiği yazısında, AB’nin ‘Türkiye’ye hayır’ demesi gerektiğini savunmuştu. Yazısında Arap dünyasından Türkiye’ye giren paraların İslamcı terörizme finansman sağladığını da ileri süren Gaffney, Suudi Vehhabiliği’nin ‘Tayyip Erdoğan’ın sponsoru’ olduğunu iddia etmişti.

İSRAİL’E YAKIN

Zaman zaman Washington Times’a makaleler yazan Frank Gaffney, ‘Center for Security’ adlı kuruluşun Başkanı ve CEO’su. ‘Center for Security’, İsrail’in sağ-kanat siyasi kesimlerine çok yakın ve neo-con (yeni muhafazakar) eğilimleri olan bir kuruluş olarak biliniyor.

‘Center for Security’ adlı bu kuruluşun web sitesinde dolaşınca ‘ilginç’ isimler ortaya çıkıyor. Kuruluş’un ‘Ulusal Güvenlik Tavsiye Kurulu’ üyeleri arasında özellikle Robert Livingston ismi dikkatleri çekiyor.

2 MİLYON $ ÖDEDİK

Livingston, ‘The Livingston Group’ adlı lobi kurumunun başındaki isim. Bu kurum, Türkiye Cumhuriyeti’nin sözleşmeli lobicisi. Cumhuriyetçi Parti’den eski ve çok etkili bir Temsilciler Meclisi üyesi olan Livingston, yıllardır Türkiye’yi ABD Başkenti’nde resmen temsil ediyor ve Türk çıkarları için faaliyet gösteriyor. ABD basınına göre, Türkiye Cumhuriyeti, ‘Livingston Grubu’na yılda 1.8 milyon dolar lobicilik ücreti ödüyor.  

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 11:00

İLGİLİ HABERLER