HAYIRSEVERLERE DUYURULUR: KÜÇÜK ZEHRA'YI KURTARMAK SİZİN ELİNİZDE
SAİM ÇOTUK
YALOVA -Yalova'da depremzede bir ailenin 6 yaşındaki çocuğu Zehra Polat, doğduğu günden bu yana sütten başka hiç bir şey yemiyor. Yaklaşık 10 yıl önce Yozgat'tan Yalova'ya göç eden Alaatin Polat (33) ve Sümeyye Polat (29), fiziksel gelişimi yarım kalan kızlarının günden güne erimesinin kendilerini kahrettini belirtti.
8 yaşındaki çocukları Mücahit'in son derece sağlıklı olduğunu anlatan Polat çifti, ''1997 yılında doğan Zehra'nın doğduğu günlerde başladığı çığlıkları hiç susmadı. Kızımız sürekli bilinçsiz hareketler yapıyor ve kendisine verilen hiçbir şeyi yemiyor. Sadece biberonla süt içiyor'' dedi.
17 Ağustos depremine kadar marangozluk yaptığını ve daha sonra işini kaybettiğini ifade eden baba Alaattin Polat, ''Zehra'yı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne baktırdık. Bağ-Kur'lu olduğum için tedavi masraflarını karşılanıyordu. Ancak, deprem sonrasında işsiz kaldım ve Bağ-Kur primlerimi ödeyemediğim için kızımın tedavisi yarıda kaldı'' şeklinde dert yandı. 29 yaşındaki dertli anne Sümeyye Polat kızının doğduğundan beri çığlıklar atıp saldırgan hareketler içinde olduğunu söyleyerek, ''Fakirlik bir yandan kızımın hali bir yandan, artık dayanacak gücüm kalmadı'' dedi.
Gözyaşlarına boğulan anne Sümeyye Polat da, kızının gözlerinin önünde eridiğini belirterek, ''Hiçbir gelirimiz olmadığı için Zehra'nın tek gıda maddesi olan sütü bile alamıyoruz. Ben de, komşulardan aldığım bir avuç şekeri suda eritip ona içiriyorum. Hastalık ve yoksulluk canıma yetti. Kızımın hastalığı karşısında çaresiz olmak beni kahrediyor'' diyerek hayırseverlerden kendilerine yardım etmelerini istedi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:52