Gündem
  • 24.9.2022 22:28

HDP'den Kılıçdaroğlu'na destek

HDP'den 'Benimle misiniz?' diyen Kılıçdaroğlu'na 'Yanındayız' mesajı! Akşener'den manidar sözler..
HDP kanadından gelen destek açıklaması önümüzdeki günlerde resmiyet kazanacak. Türkiye'nin eyalet sistemine dönmesi, Kürt sorunun çözülmesi, Öcalan'a ev hapsi gibi şartları bulunan HDP bunların dışında en az iki de bakanlık istiyor.
HDP yönetimi destek için bu 3 şartı ileri süreceğini açıklamıştı. Bu konular önümüzdeki günlerde masaya yatırılacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Siz gerçekten benimle misiniz?" çıkışı adaylığının ilanı olarak yorumlandı. Kılıçdaroğlu'na potansiyel aday olarak gösterilen Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, 'Yanındayız' mesajları ile destek verdi. İYİ Parti ise, 'Son sözü Meral Akşener söyler.' diyerek resti çekti. Kılıçdaroğlu'na HDP'den ise destek geldi. Hasip Kaplan, Kılıçdaroğlu'nun Adalet yazılı pankart ile fotoğrafını paylaştı, 'Bu nedenle yanındayız.' dedi. Kılıçdaroğlu, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı göreve gelir gelmez serbest bırakacaklarını birçok kez dile getirmişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de gerçekleşen CHP TBMM Grubu tarafından düzenlenen 27. Dönem 5. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı'nda partililere seslendi, "Siz gerçekten benimle birlikte misiniz? Bazılarınızın sesi çıkmıyor. Bazılarınızın da isteyerek veya istemeyerek zarar verdiğini de görüyorum. Benimleyseniz benimle olduğunuzu artık hissetmek istiyorum, sırtımı size yaslayacağımı bilmek istiyorum" dedi. Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışı Cumhurbaşkanı adaylığının ilanı gibi görüldü. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in danışmanı Fatih Demirkol, "Son noktayı Akşener koyar" diye bir paylaşım yaparak, Kılıçdaroğlu'nun çıkışına tepki gösterdi. Meral Akşener ise dün yaptığı açıklamada, "Bu arada Cumhuriyet Halk Partisi benim babamın partisidir ha… Şimdi alerjik bir tutum üzerinden söylemiyorum iyilikte birleşmenin ne kadar iyi hizmetlere yol açtığını anlatmak için söylüyorum." dedi. Bu açıklamanın zamanlaması manidar bulundu.

Bugün ise HDP'den Kılıçdaroğlu'na destek geldi. Hasip Kaplan, 'Yanındayız' mesajı yayınladı.

"ÖLÜNCEYE KADAR KILIÇDAROĞLU'NA ŞÜKRAN DUYACAĞIM"

Kendisine herhalde ölünceye kadar şükran duyacağım. Ben sülaleme 'Sayın Kılıçdaroğlu'nu çocuklarıyla beraber' vasiyet ettim. Başlarına bir şey gelirse bendedir, bizdedir. O, 15 milletvekili arkadaşımdan birisi de karşımda duruyor. Yıllarca CHP ve sağın renkleri arasında büyük bir mesafe varken o davranış biçimi o aradaki alanı, o uzaklığı kapattı.

"CHP BENİM BABAMIN PARTİSİ"

Bir iş birliğine, güç birliğine sebep oldu. Bu arada Cumhuriyet Halk Partisi benim babamın partisidir ha… Şimdi alerjik bir tutum üzerinden söylemiyorum iyilikte birleşmenin ne kadar iyi hizmetlere yol açtığını anlatmak için söylüyorum.

HDP'DEN KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞINA DESTEK GELDİ

CHP ile HDP arasındaki ilişkiyi sıkılaştıran bir politika izleyen Kılıçdaroğlu, sık sık terör suçlarından tutuklu olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı serbest bırakacaklarını ifade ediyor. Kılıçdaroğlu'na en yakın isimlerden olan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "HDP'ye bakanlık verilebilir" çıkışı yaparken, CHP yönetimi de bu çıkışa birçok farklı açıklama ile destek verdi. Selahattin Demirtaş yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına olumlu baktığını ifade etmişti. CHP-HDP yakınlaşması sonucu Kılıçdaroğlu'nun dünkü, 'Benimle misiniz?' açıklamasına HDP'den destek geldi.

HDP siyasetinin önemli isimlerinden Hasip Kaplan, Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü'ndeki fotoğrafını paylaşarak, "Bu nedenle yanındayız." notunu düştü.

Güncellenme Tarihi : 24.9.2022 22:47

İLGİLİ HABERLER