Asayiş
  • 20.3.2013 13:26

Helikopter destekli uyuşturucu operasyonu kamerada!..

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri 6 ay önce sokakta uyuşturucu satan “torbacı" olarak bilinen şüphelileri tespit etti. Polis, liderliğini Nazım D.’nin yaptığı öne sürülen şüphelileri takip etmeye başladı. Takipte şebekenin belli aralıklarla Hakkari’den İstanbul’a 1’er yada 2’şer kilo uyuşturucu getirerek, Kağıthane’de sokaklarda sattıkları belirlendi.

 Hakkari’de 2 kişi, Edirne’de ise 1 kişi gözaltına alındı. İstanbul’un Kağıthane, Sarıyer, Beykoz ve Şişli'de yapılan baskınlarda iseNazım D.’nin de aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan toplam 27 kişi sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Yapılan operasyonda 675 gram eroin, 35 gram bonzai, 6 ecstasy hap, 2 ruhsatsız tabanca ve 2 hassas terazi ele geçirildi. Ayrıca yapılan aramalarda bulunan bin 120 TL paraya da el konuldu.

UYUŞTURUCU SATIŞI KAMERALARA DA YANSIDI

Narkotik ekiplerinin yaptığı takip ve operasyon anları polis kameralarına da yansıdı. Kameraya yansıyan takip görüntülerinde, polis Kağıthane’de sokakta uyuşturucu satan bir kişiyi izliyor. Şüpheli yanına gelen bir müşteriyle pazarlık yapıyor. Uyuşturucu alacak kişiyle birlikte yürüyen sokak satıcısı, cebinden çıkardığı uyuşturucuyu yanındaki şüpheliye veriyor. Ardından uyuşturucuyu alan kişi de cebinden çıkardığı parayı sokak satıcısına veriyor. Daha sonra uyuşturucu satıcısı geri dönerken, diğer şüpheli yoluna devam ediyor.

AYAKKABIDAN BİLE EROİN ÇIKTI

Operasyon görüntüleri ise polisin baskın yapılacak adreslere hareket etmesiyle başlıyor. Polise destek veren helikopter ve helikopterden çekilen görüntü de kameralara yansıyor. Özel harekat destekli yapılan operasyonda bir adrese giren ekipler bir ayakkabının içini arıyor. Ekiplerin yaptığı aramada ayakkabının içinde kağıda sarılı halde eroin bulunuyor. Başka bir adreste yapılan aramada polis, bir sakız paketin içinde sakız ambalajıyla sarılmış eroin ele geçiriyor. Ayrıca bir sigara paketinin içinde de eroin bulunuyor.

HASTASIYIZ DEDE ÇEK

Polisin şebeke elebaşının evinde yaptığı aramada tabanca bulunma anları da kameralara yansıdı. Başka bir adrese yapılan operasyonda narkotik ekiplerinin gözaltına aldığı şüphelinin “hastasıyız dede çek" diye polis kamerasına seslenmesi duyuluyor.

Gözaltına aldığı 27 kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Şüphelilerin, emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından cuma günü adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.
 

 

DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:02

İLGİLİ HABERLER