Gündem
  • 6.5.2013 02:24

Hıdrellez kutlamalarında Kibariye rüzgarı

Baharın habercisi Hıdrellez Büyükçekmece’de binlerce kişinin katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı.

Baharın müjdeleyicisi, Hz. Hızır ve Hz. İlyas Peygamberlerin buluştuğu gün olarak kabul edilen Hıdrellez, Büyükçekmece’de coşkulu bir şekilde kutlandı. Mimaroba’da düzenlenen kutlamalar vatandaşların klasik arabalarla oluşturduğu kortej yürüyüşüyle başladı. Şenliklerde sahne alan Mimar Sinan Kali grubu ve Cüneyt Şentürk söyledikleri birbirinden hareketli şarkılarla alanı dolduran binlerce kişiyi coşturdu. Çalınan hareketli şarkılarla oynayan vatandaşlar, renkli görüntüler oluşturdu.
Etkinlikler kapsamında Türkiye-Yunanistan Nüfus Mübadelesi’yle Yunanistan’dan Türkiye’ye göç ettirilen mübadillerin 91’inci yılında temsili karaya çıkış töreni yapıldı. Başkan Akgün, mübadillere kendilerini ana vatanları olan Yunanistan’a götürecekleri müjdesini verdi.
AKGÜN: “İNŞALLAH BOLLUK VE BEREKET İÇERİSİNDE BİR DÖNEM GEÇİRİRİZ”
Vatandaşlarla birlikte Hıdrellez coşkusunu yaşayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, annelerin gelecek anneler gününü kutlayarak, “Bütün annelerin, anne adaylarının ellerinden öpüyorum. Annelerimize sağlıklı, huzurlu ömürler diliyorum. Sizler olmasaydınız, zaten dünya olmazdı. Hıdrellez şenliği yaz habercisi. İnşallah bolluk ve bereket içerisinde bir dönem geçiririz. Geçen sene yine burada halkımızla çok güzel bir hıdrellez kutlaması yapmıştık. Yüce Allah’a çok şükür tekrar aynı günü yaşamayı ve yaşatmayı bize nasip eyledi” diye konuştu.
BÜYÜKÇEKMECELİLER KİBARİYE İLE COŞTU
Şenlikte sahne alan ünlü sanatçı Kibariye söylediği birbirinden güzel şarkılarla Büyükçekmecelileri adeta coşturdu. Sahne performansıyla göz dolduran Kibariye’nin söylediği şarkılara hayranları da eşlik etti.
Eğlendiklerini söyleyen vatandaşlar, Kibariye’nin kendileri gibi olduğunu belirterek, Başkan Akgün’e düzenlediği şenlikten dolayı teşekkür etti.
Konserin sonunda Başkan Akgün, Kibariye’nin anneler gününü kutlayarak, çiçek takdim etti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:37

İLGİLİ HABERLER