Yaşam
  • 24.11.2023 12:40

Hollywood'un Yahudi yapımcıları Filistin paylaşımı yapan ünlü yıldızları kovdu

Cadı avı başladı: İsrail’in saldırıları Hollywood’u da parçalıyor

İsrail'in Gazze'ye saldırıları tüm dünyanın gündeminde yer almaya devam ederken Hollywood'da da ünlü oyunculara ve sektör çalışanlarına yönelik başlayan cadı avı başladı. Film sektörüne hakim olan Yahudiler Filistin yanlısı konuşan kim olursa olsun kovuyor. Hatta ünlü oyuncular dahil..

Scream 7 stüdyosu, Filistin yanlısı duruşu nedeniyle Melissa Barrera'yı kovdu

 Meksikalı aktris Melissa Barrera, Salı günü Filistin'i destekleyen sosyal medya paylaşımları nedeniyle yeniden başlatılan Scream filmlerinin arkasındaki stüdyo Spyglass Studio'dan kovuldu.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınadığı için film kadrosundan çıkarılan Meksikalı oyuncu Melissa Barrera, Instagram hesabında “Çığlık 7” filminin kadrosundan çıkarılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Melissa Barrera Breaks Silence After 'Scream 7' Firing

Yaptığı açıklamada, “En çok ihtiyacı olanlar için konuşmaya; barışı, güvenliği, insan hakları ve özgürlüğü savunmaya devam edeceğim.” ifadesini kullandı. Paylaşımında, antisemitizm ve Müslüman karşıtlığını (İslamofobi) kınadığını vurgulayan Barrera, “Bu dünyadaki her insan, din, ırk, etnik köken, cinsiyet, cinsel yönelim veya sosyo-ekonomik statüsü ne olursa olsun, eşit insan haklarını, saygınlığı ve elbette özgürlüğü hak ediyor.” dedi.

Barrera, “hiçbir yönetim organının eleştirinin üzerinde olmaması gerektiğine” inandığını bildirerek, “Sesimi duyurma ayrıcalığı sağlayan bir platforma sahip olmanın sorumluluğunu hissediyorum ve bu nedenle bunu, önemsediğim konular hakkında farkındalık yaratmak ve ihtiyacı olanlara sesimi duyurmak için kullanmaya çalıştım. Sessizlik benim için bir seçenek değil.” ifadelerini kullandı.

Melissa Barrera - Magarila

Spyglass Studio temsilcileri US Today'e serinin 7. filminde başrol oynamayacağını doğruladı.

Stüdyo daha sonra Variety'ye "durumlarının net bir şekilde açık olduğunu" söyledi: Antisemitizme veya soykırıma, etnik temizliğe, Holokost çarpıtmasına veya nefret söylemi çizgisini bariz bir şekilde aşan herhangi bir şeye yanlış göndermeler de dahil olmak üzere her türlü nefretin kışkırtılmasına sıfır toleransımız var. "

Melissa, resmi Instagram hesabını kullanarak yetkililerden Gazze'de ateşkes talep eden bir paylaşım yaptı, çünkü "insanlar olarak Filistin ve İsrail'de yıkıcı can kayıplarına ve ortaya çıkan dehşete tanık oluyorlar."

Daha sonra biyografisine, Save The Children adı altında insanların Gazze'deki çocuklara para bağışlaması için bir bağış bağlantısı ekledi .

Gazze'de ateşkes talep eden tek ünlü Melissa Barrera değil; aralarında Mark Ruffalo ve Susan Sarandon'un da bulunduğu pek çok kişi de sesini yükseltti.

Susan yakın zamanda Filistin yanlısı duruşu nedeniyle Hollywood ajansı UTC tarafından kovuldu.

Filistin’e destek mesajı veren Susan Sarandon’a Hollywood’dan skandal boykot

Oscar ödüllü oyuncu Susan Sarandon, İsrail'i eleştirdiği gerekçesiyle adeta boykota uğradı.

UTA Drops Susan Sarandon After Palestinian Rally Comments – The Hollywood  Reporter

Oscar ödüllü aktrist Susan Sarandon, İsrail’in haftalardır devam eden şiddetine tepki gösterdiği için Hollywood’u karşısına aldı…

ABD medyasında yer alan haberlerde, 77 yaşındaki Sarandon’ın İsrail’i eleştirmesinden rahatsız olan Hollywood’un önde gelen menajerlik şirketi UTA, bol ödüllü oyuncu ile yollarını ayırma kararı aldı.

Susan Sarandon dropped by agency after pro-Palestine rally | SBS News -  YouTube

Ünlü oyuncu İsrail’in şiddetine karşı sesini duyurmak için New York’ta düzenlenen bir mitinge katılmış ve konuşma yapmıştı.

Sarandon’ın açıklamalarından sonra bu kararın alındığı belirtildi. New York Post’a konuşan bir UTA yetkilisi ajansın artık Sarandon’ı temsil etmediğini söyledi.

Sarandon, “Korku içindeki Yahudiler artık ABD’de bir Müslüman olmanın nasıl hissettirdiğini anlamış oldu” demişti.

Ayrıca Tom Cruise’un menajeri Maha Dakhil de yaptığı İsrail karşıtı paylaşımlar nedeniyle şirketindeki yöneticilik görevlerinden alındı. Cruise’un menajerine destek vererek Dakhil’in işten çıkartılmasını önlediği öğrenildi.

İsrail-Filistin savaşı: Eski ABD'li diplomat 'ırkçı' tiradın ardından lobicilik firması tarafından düşürüldü

Güncellenme Tarihi : 25.11.2023 12:56

İLGİLİ HABERLER