Gündem
  • 26.12.2006 17:30

HOŞGÖRÜ BAHÇESİNDE NOEL AYİNİ!..

ANTALYA - Antalya'da yaşayan Hristiyanlar, Noel ayini için Belek Beldesi'nde bulunan Hoşgörü bahçesindeki kilisede toplandı.

Cami, kilise ve sinogogun aynı bahçe içinde yakın mesafelerde inşa edildiği hoşgörü bahçesinde ezan sesleri, noel ayini seslerine karıştı.

 
Alman Katolik Cemaatleri Birliği Papazı ve aynı zamanda Antalya'daki Aziz Nikolas kilisesi Papazı olan Rainer Korten ile Alanya'dan ayin için gelen protestan rahip Joachim Kush'un yönetiminde toplanan Hristiyanlık dini mensubu yaklaşık 150 yabancı, Noel ayinlerini gerçekleştirdiler.

Belek Beldesi'nde bulunan Hoşgörü bahçesindeki kilisede gerçekleştirilen ayine katılımın fazla olması dikkat çekerken, bazı hristiyanlar ayakta ayine katılmak zorunda kaldı.


Hz. İsa'nın doğum yıldönümü sebebiyle düzenlenen Noel ayini sırasında okunan ezan sesi, ayin seslerine karıştı. Camide müslümanlar namaz kılarken, hemen bitişikteki kilisede Hristiyanlar noel ayinlerini gerçekleştirdiler. Papaz, Rainer Korten, ayinde bütün dünyaya barış ve dostluk mesajları verdi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:20

İLGİLİ HABERLER