HÜKÜMETTEN MEMURA İYİ HABER
ANKARA - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, memurların enflasyondan doğan yüzde 2,32 oranındaki kayıplarının 1 Temmuzdan itibaren ödenmesine yönelik kararnamenin imzaya açıldığını bildirdi.Başbakanlık Merkez Bina'dan çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Şahin, kararnameye şu an bakanların yarısının imza attığını ve hafta başına kadar bunun tamamlanacağını ifade etti.
Şahin, memur maaşlarını gelecek yıl yapılacak zam konusunda perşembe günü yetkili sendika ve konfederasyonlarla görüşeceklerini anımsattı.
Bakan Şahin, ''Uzlaştırma Kurulunun öngördüğü oranının bütçeye 3 katrilyonluk liralık ek yük getireceğine'' işaret ederek, şunları kaydetti:
''Bu para ancak yatırımlardan kesilerek temin edilebilir. Perşembe günü konfederasyonlar ve sendikalarla görüşeceğiz. Konfederasyonlarımızın bununla ilgili farklı yaklaşımları var mı, kendilerinden dinleyeyim. Aksi halde hem yasaya hem de Anayasa'ya göre 2007'yle ilgili memur maaşlarına ne kadar artış yapılacağı Bakanlar Kurulu kararlaştırabiliyor. Bakanlar Kurulu bu konuda bir karar verecek. Hükümet sözcüsü bunu açıklayacak."
Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'na verdiği 5 milyon dolarlık cezaya ilişkin soruları da yanıtlayan Şahin, F1 yarışını misafir olarak izleyen ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin bile muhatap aldığı KKTC Cumhurbaşkanı'nın ödül vermiş olmasının sonuçlarının böyle olmaması gerektiğini kaydetti.
Şahin, başka bir itiraz yolu yoksa, kesinse veya kesinleşecekse bu paranın ödeneceğini belirtti. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:30