Gündem
  • 29.9.2022 17:38

Hulusi Akar : Sınırımızdan 140 kilometre içeriye girip 16 teröristi temizledik

Bakan Akar nefes kesen sınır ötesi harekatı duyurdu: 140 KM içeri girdik, 16'sı etkisiz...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Şırnak'ta önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Akar, 27 Eylül tarihinde sınırın 140 kilometre dışında harekat gerçekleştirildiğini, 16 terörist mağarasının imha edildiğini duyurdu. Akar, "Türk-Kürt kardeştir, fitneye fesada izin vermeyin. Terör örgütü PKK, Kürt halkının hiçbir zaman temsilcisi olmamıştır, olmayacaktır." dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Şırnak'ta yaptığı konuşmada 27 Eylül tarihinde 140 kilometre derinliğe inilerek Asos'ta terör örgütünün 16 ininin yerle bir edildiğini duyurdu. Bakan Akar yaptığı açıklamada, TSK'nın son teröristi etkisiz hale getirene kadar durmayacağını ve rehavete kapılmayacağını ifade etti. Bakan Akar, vatandaşların Kürt-Türk kardeşliği bilincinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı, "Fitneye ve fesada izin vermeyin." dedi.

"MEHMETÇİK'İN NEFESİ TERÖRİSTLERİN ENSESİNDE"

Akar'ın açıklamaları şöyle:

Mehmetçik 'Hudut Namustur' diyerek yapılması gereken ne varsa gece demeden, gündüz demeden yapıyor. Hiçbir boşluk bırakmadan teröristlerin peşindeyiz. Mehmetçik'in nefesi teröristlerin ensesinde.Kıbrıs'taki kardeşlerimiz başta olmak üzere, dost, kardeş ve müttefiklerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya devam ediyoruz. En son terörist etkisiz hale getirilene kadar rehavet yok. En son terörist etkisiz hale getirilecek. Asil milletimizi bu terör belasından kurtaracağız. Terörü bitirmekte kararlıyız. PKK asla Kürt kardeşlerimizin temsilcisi değildir. DEAŞ'ın hiçbir zaman Müslümanların temsilcisi olamadığı gibi YPG/PYD adı ne olursa olsun Kürt kardeşlerimizin temsilcisi olamaz.

"TSK 140 KM DERİNLİKTE HAREKAT YAPTI"

Biz Irak ve Suriye başta olmak üzere tüm komşlularımızın egemenlik haklarına, toprak bütünlüklerine saygılıyız. Bizim hedefimiz teröristler. Biz teröristlerin peşindeyiz. Durmak yok, teröristler nerede, hedefimiz orası. Türk Silahlı Kuvvetleri, 27 Eylül'de 140 kilometre girdi, Irak'ın kuzeyindeki Asos'ta 16 terörist mağarasını, sığınağını, sözde komuta yerini vurdu.

"KÜRT-TÜRK KARDEŞTİR, FİTNEYE FESADA İZİN VERMEYELİM"

Kürt-Türk kardeş. Biz bu vatanı birlikte kurduk. Fitneye fesadı izin vermeyelim. Bizim için Türk-Kürt-Arap kardeşliği bakidir. Bundan dönmek yok. İster adı YPG ister PKK olsun bunlar terörist. Arkasında kim olursa olsun artan bir tempo ile bugüne kadar devam ettik, bundan sonra da devam edeceğiz. Ölürsem şehit, kalırsam gazi anlayışı ile bu mücadele devam edecek.

"KIYMETİMİZİ ANLADILAR, ANLAYACAKLAR"

Tahıl krizini Sayın Cumhurbaşkanımız telefon diplomasisi ile çözdü. Kıymetimizi tüm dünya anladı, anlayacaklar.

"İSTER SİZ GELİN İSTER BİZ GELELİM"

Malesef Yunanistan kötü komşu niteliğinde. İşileri bulandırmak için bunu yapıyorlar. Aklıselim sahibi Yunanlardan akademisyenler, amiraller bunu gördü. Yunanistan'ın bu davranışlardan vazgeçmesini, barışçıl yol ve yöntemlerle sorunun çözülmesinden yanayız. İster buraya gelsinler ister biz Yunanistan'a gidelim. Bu sorunları çözelim. Türkiye kimse için tehdit değil, tehlike değil. Gerginlikten en büyük zararı Yunan halkı görüyor.

 

 

Güncellenme Tarihi : 29.9.2022 17:46

İLGİLİ HABERLER