HÜRRİYET GAZETESİ YALAN HABERDEN DOLAYI ÖZÜR DİLEDİ
ANKARA/Hürriyet Gazetesi dün, ‘‘Daum'a mahkeme yolu’’ şeklinde bir haber yayımlandı.Bu haberin doğru olmadığının ortaya çıkmasından sonra özür dileyen Hürriyet Gazetesi, "Tümüyle çeviri hatasından kaynaklanan bu haber nedeniyle okurlarımızdan özür diliyoruz "dedi.
En azından özür dilemeyi bilen Hürriyet Gazetesi'nin diğer medyaya da örnek olmasını dileriz.
İŞTE HÜRRİYET'İN ÖZÜR HABERİ
Daum çeviri kurbanı
GAZETEMİZİN spor sayfalarında dün Alman Teknik Direktör Christoph Daum'la ilgili ‘‘Daum'a mahkeme yolu’’ şeklinde bir haber yayımlandı. Alman Express Gazetesi'ne dayandırılan haberde, Daum'un kokain suçlamaları nedeniyle yeniden yargıç önüne çıkacağı belirtiliyordu. Ancak bu haberin doğru olmadığı anlaşıldı.
Hürriyet'in Almanya Bürosu dün Alman gazetesinde yer alan haberi araştırdı ve çeviriyi yapan muhabirin tümüyle hatalı olduğunu belirledi. Alman Gazetesi'nde yer alan haberde Daum'dan tümüyle farklı bir nedenle söz ediliyordu.
Express Gazetesi, ‘‘Daum'u yargılayan hákim, yeni bir uyuşturucu davasına bakacak’’ başlığıyla, şunları yazmıştı:
‘‘Almanya'nın Köln kentinde, kokain kaçakçılığından yargılanan kişilerin davaları, Christoph Daum'un yargılandığı ve avukatlar arasında, ‘Daum Ceza Dairesi' olarak anılan mahkemede görülecek. Daum davasında olduğu gibi, muhbirlerin yardımlarıyla uyuşturucu satıcılarının izi bulundu. Savcılık kısa sürede telefonların dinlenmesini sağladı. Telefonlar aylarca dinlendi. Çete daha sonra Köln'de çökertildi.’’
Kısaca ne Daum’un suçlanması, ne de yeniden yargılanması söz konusu.
Tümüyle çeviri hatasından kaynaklanan bu haber nedeniyle okurlarımızdan özür diliyoruz.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 20:05