Gündem
  • 8.6.2023 14:37

İBB, İstanbul'un fethi gecesinde dans ve konserlere bir gecede 3 milyon lira harcamış!

İBB İstanbul'un Fethi'nin 570. yıl dönümünde Maltepe'deki Orhangazi Şehir Parkı'nda düzenlenen etkinlik organizasyonları için fahiş fiyata hizmet alımı yaptığı iddia edildi. İBB, halk dansları ve davul grubu gösterisi, senfoni orkestrası ve etkinlik konserlerine 3 milyon 100 bin lira ödediği öğrenildi ama başka masraflar yapılıp yapılmadığı ise bilinmiyor. İBB, kapalı ve açık mekân etkinlik teknik işleri hizmet alımını için ise yıl sonuna kadar 6 milyon 750 liraya ihaleyi sonuçlandırdı. İşte o belgeler...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, (İBB) İstanbul'un Fethi'nin 570. yıl dönümünde Maltepe'deki Orhangazi Şehir Parkı'nda fethin kutlama etkinliğini yaptı. İBB'nin etkinlik organizasyonları için fahiş fiyata hizmet alımı yaptığı da iddia edildi. 29 Mayıs fetih organizasyonu için ihale açan İBB'nin hizmet alım belgelerini gazeteci Cengiz Alçayır, sosyal medyadan paylaştı.

HALK DANSI VE DAVUL GÖSTERİSİNE 800 BİN

İBB ihale sürecini gösteren ve paylaşılan belgede "Muhalif organizasyonlar kapsamında Maltepe etkinlik alanı 29 Mayıs İstanbul'un fethi kutlamaları etkinlik halk dansları ve davul grubu gösterisi (2 adet kaşe ödemesi) hizmet alım işi" ihalesinin 26 Mayıs'ta sonuç ilanında Piktora Yapım ve Prodüksiyon Hizmetleri Limited Şirketi'ne 800 bin ödendiği görülüyor.

SENFONİ ORKESTRASI VE KONSERİNE 1 MİLYON 350 BİN

 

Bir diğer ihale sonucu belgesinde ise İBB'nin "Muhalif organizasyonlar kapsamında Maltepe etkinlik alanı 29 Mayıs İstanbul'un fethi kutlamaları etkinlik senfoni orkestrası ve korosu konseri (2 adet kaşe ödemesi) hizmet alım işi" ihalesinin 26 Mayıs'taki sonuç ilanında Pink Team Proje Yönetimi Anonim Şirketi'ne 1 milyon 350 bin ödediği anlaşılıyor.

Güncellenme Tarihi : 8.6.2023 14:38

İLGİLİ HABERLER